Odp: Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
Ogólnie polecam benzynę lub LPG ale z dużym silnikiem. Jednostka nie wysilona, na LPG 100km kosztuje mniej jak 1.9tdi 130KM i odchodzą kosztowne naprawy typu wtryski, pompy, dwumasy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 53 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ogólnie polecam benzynę lub LPG ale z dużym silnikiem. Jednostka nie wysilona, na LPG 100km kosztuje mniej jak 1.9tdi 130KM i odchodzą kosztowne naprawy typu wtryski, pompy, dwumasy
Benzyniaki też mają dwumasy mam teraz mondeo mk3 w dieslu siostra ma w benzynie + lpg po otwarciu klapy w benzyniaku sporo więcej czujników i innych pierdół niż w dieslu, też ma co się psuć. Jak odliczysz vat od ropki to i tak wychodzi taniej niż gaziwo i obsługa też jest tańsza.
P.S. najbardziej i tak liczy się stan ogólny auta niż rodzaj paliwa na jakim jeździ.
no własnie dlatego wybrałem diesla
Znajomy mechanik mówi że nie chce kopciucha na oczy widzieć . Ciekawe czy dotrzyma słowa ? Wiem jedno te nowe to ani wyglądu ani wytrzymałości . Puki części będą to zostaję w latach 90tych .
Tak jak piszesz samochody to produkowali do 2000r potem zaczeli robić zabawki. teraz się produkuje by naprawiać.
E tam p prostu doszli do perfekcji. Nie trzeba wymieniać amortyzatorów, klocków hamulcowych, sprzęgła, pasków rozrządu, naprawiać rozruszników i alternatorów zawieszenia i całej reszty, bo wszystko pada w jednym czasie i wystarczy samochód wymienić.
Ot czasy nastali
Czy to jest normalne ? Mam audi 100 C4 2.8 AAH B+G i już nie wiem czemu tak jest że na benzynie jeżdzę to oleju bierze bardzo mało a na gazie jak śmigam to na miesiąc idzie 1l jak nie lepiej oleju.. Jeszcze to zależy od stylu jazdy bo jak bardzo spokojnie to mało a jak trochę energicznie to zaraz patrz oleju nie ma... na budziku ma już 374 tyś km i jakoś silnik ma siłę jak na ten przebieg i lata ale czemu lubi pić olej na gazie i w tak dużych ilościach ??
To jednak silnik rewelacyjny już nie jest ! gaz oczyszcza, benzyna daje trochę nagarów. Jeździło się parę lat na lpg olej przy wymianie był jak nowy.
374tys nówka nieśmigana. Moim zdaniem to chyba przy takim przebiegu takie zużycie to norma.
może nówka nie śmigana to to nie jest ale jeszcze spokojnie do jazdy. W tych czasach 10 letnie auto z przebiegiem ponad 300 tyś to żadna nowość i pełno ich jeździ - podejrzane jest gdy 10 letnie auto ma 150 tyś przejechane. Mój 407 1.6HDi z przebiegiem prawie 250 tyś (7 letnie) od wymiany do wymiany co 15 tyś km nie dolewam ani grama, focus benzyna z przebiegiem 270 tyś siorbie 0,5 litra na 5 tyś km, ford KA i clio od wymiany do wymiany ani grama, a jak za młodego miałem civica V generacji to przy jeździe do 4 tyś obrotów nie brała oleju a jak kręciłem po 6-8 tyś to miała zapotrzebowanie 0,5 litra oleju na zbiornik paliwa - norma w tych silnikach.
Karol zero spiny, dolewaj olej w miarę potrzeby i nie zawracaj sobie głowy
Znajomy w e36 is jak gaz założył tez zaczęła brać trochę oleju . Widać tak to już jest przy przyciachanym silniku . Moja jest tylko na benzynie, przy odpaleniu czasem puści kopcia . Twoja C4 kopci ?
U mnie daje dopiero jak dam porządnie po obrotach i może czasami jak zimna i od razu się jedzie Kiedy skocze do wuja i sprawdzimy sprężanie na cylindrach tak wgl to ciśnienie oleju trzyma dobrze na rozgrzanym na wolnych obrotach 2 ma
Co polecacie powyzej 2005r auto? Max kwota to 40tys. Najlepiej diesel badz i moze benzynka. Jakis zeby byl trwaly i nie ssalo kasy z kieszeni... Najlepiej w sedanie badz jakas terenowka nie duza.
No powyzej 2005 to już lubi kase ssać ich elektronika,diagnozowanie itp. Ale szwagier ma passata 2007r z tymi okrągłymi lampami z tyłu i silnikiem 2,0 diesel i nie widziałem by narzekał,naprawde fajny wóz,pali malutko i wgl.
kia ceed w dizlu
BMW E-60 lub Mitsubishi L200 na pole i paliwka i nasiona dostarczysz za 30 tys masz 2008r.
No ciekawe propozycje. A czemu sie pytam? Tata ma dosc x-trola... Co do L200 u nas jeden ma i dwa razy plywal w jeziorze, poprostu kat non stop... i jezdzi... dzis jechali pracownicy jego z przyczepka na tandemie.. pelna drzewa
Skoda Octavia 1,6benzyna z gazem
Toyota Hilux - będzie pan zadowolony.
Tez jestem chory na hiluxa, jak dobrze pojdzie to do konca roku cos wciagnę
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 53 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Wybór Auta dla ,, Młodziaka ''
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo