1

Temat: Kupno kombajnu ... case czy claas ?

JAk w temacie  jest do wydania 80-90 tys
im taniej tym lepiej   Claasa już miałem wiem co potrafi Johna nie chce bo za blisko mam service a case mnie ciekawi   czas plus minus do maja ... później na szybkiego Forszaja 514  by czymś kosić ...
ktoś tu miał CLAAS na rotorach jakie wrażenia ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

2

Odp: Kupno kombajnu ... case czy claas ?

sprzedałes wkoncu swojego ? koło mnie gosciu sciaga kombajny                http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-ca … 4c75af8d02

mdw

3

yoko o ile się nie mylę to ja na początku roku od niego kupiłem moją 514.

gg 5118068

4 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-11-27 14:13:20)

mam żut bretem do nich , też prawie  kupilem u nich 525, kupiłes tą 514 ze szkółki?

mdw

5

ze szkółki ? stały 2 - wybrałem w lepszym stanie

gg 5118068

6

mieli ze szkoły czy z poletek  cos w tym stylu

mdw

7

Sprzedałem  i w sumie w sobotę nim jadę do nowego właściciela ... nie chciał lawety chciał na kołach  płaci za przygodę więc pojadę

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8

Dlaczego sprzedałeś ? nadmiar kasy czy ten się sypał ?

9

hmm obecnie  po żniwach są 2 rzeczy do poprawienia siłownik od motowideł i łożysko na wariatorze  młocarni .... gościowi powiedziałęm   co i jak  gość stwierdził że ok .... i nadal oglądał ...

sprzedaje z prostego powodu  usługi u nas się już nie opłacają bo ganiać  z wioski do wioski by tu i tam wykosic po 3-6ha to mi się nie chce bo nie opłaca się skórka za wprawkę .... ten kombajn musi kosić by zarabiać  bo ja na przejazdach czasami wyjarałem tyle paliwa   że głowa mała ...

myślę całkiem poważnie nad modelem dominatorka 78 , 88 lub 98 z silnikiem do 180koni  będzie  ekonomiczny  a skosić i tak skosi ....  te moje  obszary ..... big_smile
nadmiar kasy  nieeee nic z tych rzeczy  ostatnimi czasy notoryczny brak ....

10

ile za niego dostałeś?
Kolega szuka claasa mega z chederem najlepiej 4,5. jakby ktos cos wiedział to dajcie znac

Rolnik z powołania:-)

11

jeśli szuka meganki i 4.5m heder to ma niespełna rozumu .... paliwa wciągnie a roboty nie zrobi ...  przynajmniej 5.1  i tak musi cheder odpinać i tak ...

ile dostałem  to nie tajemnica 75tys

12

To cena nie wygórowana, a kolega boi sie nie wiedziec czemu duzego hedera. kilka lat temu pogonił bizona wiec miał przerwe, ale i tak go to nie tłumaczy

Rolnik z powołania:-)

13

4,5 metra na mege 204 to nie tak źle. A Case to chcesz jakiegoś rotorowca czy 525/527?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

14

525 czy 7 fajnie już wyglądaja ... i stosunkowo  młode maszyny ... chodzi mi o to by był młodszy bo wiadomo latka lecą ... i maszyny coraz starsze  więc bardziej nadwyrężone zębem czasu

15

Zacząłem interesować się Claasem 86 ale jednak starszy od 514 za to jednak wykonanie inne. Musiałbym najpierw sprzedać tego co mam a żeby go sprzedać to musiał bym dostać tyle ile bym chciał a to pewnie byłoby trudno uzyskać. Trochę kasy teraz w niego poszło bo staram się wymieniać wszystko już tak żeby było cacy a nie tak tylko aby z pola zjechać więc trochę grosza w niego weszło. A ma ktoś styczność właśnie z Claasem 86?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

16

Tylko weż coś traf niewyjechanego z tych modeli,  a częsci cenowo to już nie fortschritt

mdw

17 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2014-11-30 21:53:27)

Rafał a jakie pieniądze za 514? Bo plany się zmieniają i może bizon pójdzie w świat big_smile

18

86 hmm roczniki stare ale to nie sa wielkie maszyny   więc nie dostawały aż tak w pierdziel ...
też tak zaglądam za takowym modelem  i rozmyślam  znalazłem ciekawą na pierwszy rzut oka sztukę 88 na pewno nie chcę  zwykłej skrzyni  bo to nie tędy droga ...
patrzyłem za tymi case1680 i podobnymi ale jakos tak aż za bardzo nie podeszły mi   myślałem nad Deutzem-fahr  ?

19

to 525 na hydro szukaj

mdw

20

Deutz fahra ma kolega i w te żniwa kosił tylko 3dni. Kupił za 5parę tysięcy tylko na zarobki, kupił ze 3lata temu. W tym roku padło mu łożysko na wariatorze od jazdy i nigdzie nie mógł kupić. Na koniec wyszło tak że tylko chinola dostał, a oryginalnego, lub dobrego mówił że nie dostanie nigdzie. Poniekąd jakiś nietypowy rozmiar. U nas w Lublinie jest sklep co naprawdę mają wszystkie łożyska, jak nie to ściągną, tam też ręce rozłożyli, a ja razem z nimi. I ma 6garowegochłodzonego powietrzem to mówił że pali nie mało.