21

Odp: Kupno kombajnu ... case czy claas ?

Co do ceny za swojego to te 55 bym musiał za niego dostać. Nie jest w złym stanie, silnik dobrze gada, tylko jeszcze na przyszły sezon wariator od jazdy muszę zrobić bo cieknie a chce to zrobić tak konkretnie i górne sito muszę nowe wstawić. W przystawkę od qq też trochę grosza poszło i jeszcze ciut włożę ale wtedy będzie już na cacy i wtedy byłoby szkoda sprzedać kombajn co jest wyszykowany jak powinien być bo kupi się coś innego i od nowa zaczną się wydatki

E 516 na części
Telefon 695 076 269

22

Ale pogdybać se można wink

mdw

23

tym bardziej że ziemi ubyło bo teraz już tylko około 60 z czego jeszcze 13 ha niepewnych dzierżaw, niby jest to pewne ale ostatnio nikomu już nie można ufać na piękne oczy...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

24

Może coś dobierzesz

mdw

25

Myśle o zmianie, zakupie kombajnu. Teraz mam 2 x 512 ale są za mało wydajne już.  Chcialem Dominatora 108, ale teraz myśle o 525 H. To chyba najlepszy wybór za ok 80 tys. Wiek, stopień zużycia i dobre opinie przemawiają za tym.

26

Ja na swojego 40z groszami większego  gabarytowo kombajnu jak bizon nie będę szukał, reszta usługa więcej jak drugie 40 nie będzie, jak pogoda pozwoli i czas. Każda zmiana grata to koszty i smarowanie niestety.

27

piotreknnn napisał/a:

Myśle o zmianie, zakupie kombajnu. Teraz mam 2 x 512 ale są za mało wydajne już.  Chcialem Dominatora 108, ale teraz myśle o 525 H. To chyba najlepszy wybór za ok 80 tys. Wiek, stopień zużycia i dobre opinie przemawiają za tym.

też mi sie tak wydaje i tez tym sie sugerowałem przy zakupie.

mdw

28

nie widziałem na zywo 514, ale widziałem 512 i nie mozna go prównywac do claasa 86. nie wiem co widzicie w forszajach, w mojej okolicy z czesciami do nich słabo. Sam mysle nad 514 ale za jakies 30 tys to jeszcze. gdybym miał wybrac 108 a 525 to wybrałbym claasa

Rolnik z powołania:-)

29

Pajej napisał/a:

... nie wiem co widzicie w forszajach ...

ja widzę bardzo fajny kombajn na nieduże gospodarstwa czyli takie jakich w PL jest przewaga. Za 25 tyś można kupić ładną 514, a za te pieniądze nic lepszego się nie kupi.

gg 5118068

30

owszem do 30 tys jak najbardziej, sam jak sprzedam swojego to poszukam 514 do 30 tys inna bajka to kombajn za ok 80 tys i tu widze tylko Dominatora

31

tak tylko że nie wpadł mi w oko żaden 525H  a 527 to już ponad 100 trzeba wywalic ... a nie ma sensu

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

32

Wojtas a może jakieś nowsze new hollandy? Bierzesz je pod uwagę? U mnie byli ludzie za bizonem i bardzo jeden chwalił kombajny john deere, tylko ceny są też nie małe, a u mnie z częściami nie za dobrze.

33 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-12-01 18:53:15)

w johna bym sie nie pchał a  ten, tylko chyba tył malowany http://otomoto.pl/case-525-A453698.html

mdw

34

Johna nie chce  chyba że będę zmuszony
na NH  hmm same wielkie sztuki

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

35

ja szczeże myślę nad e 524 ale narazie fundusze słabe rok słaby ale kto wie może

Nie ma to jak FORTSCHRITT

36

polecam NH TC 56 lub 54 prosty i fajny kombajn. Mam już drugiego i będzie u mnie jeszcze długo....

37

Pajej napisał/a:

nie widziałem na zywo 514, ale widziałem 512 i nie mozna go prównywac do claasa 86. nie wiem co widzicie w forszajach, w mojej okolicy z czesciami do nich słabo. Sam mysle nad 514 ale za jakies 30 tys to jeszcze. gdybym miał wybrac 108 a 525 to wybrałbym claasa

Papej a miałeś kiedyś styczność z 525 albo 527? Można je porównać do Claasa 204 i 218, tańsze od nich o jakieś 100 tyś jeśli mowa o tych samych rocznikach a przebiegi mają z pewnością mniejsze

E 516 na części
Telefon 695 076 269

38

ale nie łudźmy sie claas to jednak marka i jakość, a fortschritt... rozmawiałem z właścicielami 512 bo jak pisalem mam ochote na 514 to mi odradzali te maszyny

39

pajej bo grzeszysz ...
zobacz ilu tu szczesliwych posiadaczy tych maszynek ...

40

Zawsze byłem ciekawy jak z bliska wygląda 525 i dziś przejazdem wstąpiłem i obejrzałem, mimo że mam niedaleko. http://olx.pl/oferta/mdw-fortschritt-e5 … 5a7c638630
Ogólnie tył się urwał, polepiony i skorodowany. Ale to nie ważne. Najważniejsze to to że ja myślałem że te kombajny mają potężne sita, które pozwolą przepuścić masę zboża przez siebie. Co się okazało że niewiele szersze i dłuższe jak w bizonie. Wytrząsacze dłuższe, ale też niewiele szersze. Skąd się biorą wydajności tych kombajnów? Ja nie wiem? :hmmm: