Odp: Kupno kombajnu ... case czy claas ?
ja zmieniłem za bizona, i wydajnosć jest dwukrotna, a co do tego z ogloszenia to już jest z 3 lata u tego goscia wystawiony, wydaje mi sie że z białorusi go zsciągnoł
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno kombajnu ... case czy claas ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja zmieniłem za bizona, i wydajnosć jest dwukrotna, a co do tego z ogloszenia to już jest z 3 lata u tego goscia wystawiony, wydaje mi sie że z białorusi go zsciągnoł
nie wiem wiem jedynie że w claasie to sita i wytrżąsacze są ogromne ... tak rozglądając się to zauważyłem że modele 88 i 98 się bardzo łądnie i zgrabnie prezentują znalazłem koło opola jednego 88 ale kurde silnik perkinsa ... jakoś boję się tego silnika w kombajnie
Ojciec szuka zestawu do siewu i wstąpiliśmy do niego. Po części nie jeżdżę wcale, bo jest wkurwixjący gość. I wszechobecna klęska i rdza mnie przeraża. Nie ma co do domy wlec od niego. Za e514 woła 30tys a pamiętam jak jeszcze za do żony jeździłem na randki to już stała, jakieś 6lat temu. Wojtas jakby był tak samo udany silnik w dominatorze jak perkins w mercatorach to nie byłoby się czego obawiać. Sąsiad ma w mercatorze to aż miło słuchać tego silnika.
tez mam w mercatorze perkinsa i nie narzekam. 6 garków na taki kombajn to... jak młocarnia stanie to pasy pali a silnik tylko trszke z obrotów schodzi
ja mam u siebie perkinsa, kombajn ma swoje lata, u mnie po dwóch sezonach, oleju nie dolewam nie grzeje sie
Mój znajomy szukał LEXIONA dwa lata i właśnie z silnikiem perkinsa a nie mercedesa.
Znajomy ma lexiona 405 i w dobrej pszenicy Perkins schodzi z obrotów jak z załączoną sieczkarnią. Grzegorz te sito wstępne dużo daje.
Znajomy szukał jakąś MEGE żeby po usługach jeździć ale mówił że wszystkie co oglądał to styrane na maksa i ostatecznie kupił Lexiona 440 z silnikiem CAT, 270km i ładnie to gada
Perkins zdycha ale Mercedes zje sporo więcej paliwka....niestety
No więc jeśli chodzi o 525 albo 527 to najlepiej VOLVO
Znajomy ma lexiona 405 i w dobrej pszenicy Perkins schodzi z obrotów jak z załączoną sieczkarnią. Grzegorz te sito wstępne dużo daje.
Chyba chodziło ci o 450
z hydro to 525 tylko na volvo sa
Pawel21990 napisał/a:Znajomy ma lexiona 405 i w dobrej pszenicy Perkins schodzi z obrotów jak z załączoną sieczkarnią. Grzegorz te sito wstępne dużo daje.
Chyba chodziło ci o 450
Nie 405, najmniejszy z lexów. Ma chyba 175 KM
Tamten ma perkinsa ale 270 KM.
Sprzedalem juz jedna 512 i mam w glowie 525, ale rozwazam tez 524. Sa podobne, a kasa o polowe mniejsza. Jestem zdania,ze kupic raz, a porzadnie i sam nie wiem. W mojej okolicy byl ladny z nowym hederem Case.
U nas kto miał 524 to narzekał, a 525 chwalą a jest z 5 mojej okolicy
wiele osób mówi złośliwie, że to 12/14 w nowym opakowaniu
nie wiem czy to złosliwie? ale w sumie tak jest.
Byłem Dziś oglądałem CASE 1660 4X4 u znajomego prawdę mówiac pierwszy raz w zyciu oglądałem taką maszynę
Rotor hmm miałem inne wyobrażenie na temat tego
to jest na szybkiego bęben młócacy wzdłuż kombajnu o długości 3m pod nim 4 żmijki które transportują ziarno wprost na sita
za tym rotorem jest od razu sieczkarnia co ciekawe nad sitami w efekcie co potnie to wypierdzieli na talerze rozrzucające na boki wraz z plewami z sit ...
do sit jest trochę kijowy dostęp trzeba się wcisnąć by je zobaczyć ...
bardzo mało miejsca
na kombajnie sa dosłownie 4 paski i 3 łańcuszki 8 miejsc do smarowania
wszystko ustawiane elektrycznie bądź elektrohydraulicznie jedynie wysyp zborza jest mechaniczny
ciekawi mnie ten kombajn bo jest tak prosty że szok
tylko ciekawe ile to potrafi wykosić i spalić ?
Czyli nie ma domłacania, co ze słomy nie odejdzie to pójdzie do tyłu? To w sumie jak w klawiszowym. Jakiej wielkości sita są w tym kombajnie, i jaki heder? Napęd rotora jest jaki? To ciekawe maszyny i jak kiedyś czytałem dużo na temat rotorowych, to kto kupił to raczej zadowolony. Silnik Cummins?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Kupno kombajnu ... case czy claas ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo