21

Odp: Opony

ok dzięki zaraz poszukam plus za robotę

Nie ma to jak FORTSCHRITT

22

a tak apropo jak jesteśmy przy tylnych kołach powiedzcie czy ktoś zakładał we forszu 323 szersze opony jak oryginalne jak to się ma w stosunku do pracy ciągnika i w ogóle co wiecie powiedzcie

23

a czy na przykład takie koła czy nie było by z nimi problemów
http://allegro.pl/opony-650-60r34-trell … 95517.html

24

Mój pracuje na 23,1-26 i jest super dlatego drugi dostał od ręki bliżniaki i od 4 lat nie mam odwagi mu ich zabrać.

25

Scoda a orzerz jeszcze czy bezorkowo robisz? Bo jak tak to jaki pług dorzuci do takiej opony?

26

scoda19 a powiedz skąd masz ten rozmiar kół 23,1-26 z czego one są

27

to są takie same jak byly przy kombajnach E516 i 517 tylko ze byly dwa rodzaje felg jedne  bardziej miały osadzenie srodkowe a drugie troche bardziej przesuniete do wewnatrz.

28

23.1/26 to typowy bizon

29

aha no to już wiem więcej dzięki koledzy plusy dla was

30

Żałuję że do 323 kupiłem nowe opony w oryginalnym rozmiarze. Te balonówki z 516 które mam obecnie w 303 są odpowiedniejsze do tego ciągnika na wiosnę robię podmiankę.

31 Ostatnio edytowany przez scoda19 (2014-12-04 22:38:09)

Grzegorz89 napisał/a:

Scoda a orzerz jeszcze czy bezorkowo robisz? Bo jak tak to jaki pług dorzuci do takiej opony?

Pług to OVERUM 5 i problemu żadnego nie ma.   Koła zostały zdjęte z sieczkarni jak byłem po pierwszego forsza w Niemczech a to dlatego że tył miał na 13.6-38 a że to miał być ciągnik do orki to nie chciałem na tych kołach więc dołożyli mi drugi zestaw kiedyś załatwienie takiej sprawy było błahostką.                             Grzegorz89 bezorkowo robię tylko 30% gruntów od 5 lat.

32

Pewnie po reczkach?