Odp: GG FORUMOWE
A ja za takie pieniądze kupił bym ciągnik a nie ursusa,co w nim jest innego od starych,hydraulika i maska a tak to ten sam Ursus.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 145 146 147 148 149 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja za takie pieniądze kupił bym ciągnik a nie ursusa,co w nim jest innego od starych,hydraulika i maska a tak to ten sam Ursus.
popieram borysa mają u nas taki sztuki i to są prawdziwe sztuki jak nie skrzynia zgrzyta gorzej niż w starych to się leje z kazdej strony szkoda tylko pieniędzy ,,, lepiej coś zagranicznego
Kolega takim ciąga agregat unia p9łzawieszany 3m z siewnikiem polonez. Długi zestaw. Powiadał ze agregat jest akurat do tego ciągnika. Jak wdział mie w akcji z talerzowym zawieszanym i poznaniak na hydropaku, zatrzymał sie, obejrzał całyczestaw, spytal o wage. Po czymstwierdził: za to co dałem za ursusa kupiłbum 8takich forszy. Co mie tkn3ło by ro kupic to niewiem sam.... a robote robia praktycznie tą samą.
U szwaga jeździłem 1634 z 97r. Fajny bo duży i nic pozatym.
.
mfa 160 koni idzie juz w tym roczniku za ta kase trafic i kupe innych ciagników
A jaka renia by za tą kasę była.......
Nie zapłacił bym tyle kasy za tego ursusa.
Może 100 tys bym dał ale jak coś takiego kupować jak lepsze maszyny z zachodu są w podobnej cenie. Poczekać na jakis PROW i kupić nowego....
A on ma chociaż rewers?
ten ursus nowy tyle nie kosztował
taaa rewers, jak przewajchujesz to będzie rewers
Za taka cene to juz wolalbym kupic Case badz Fastraca. Zeby kosztowal 100 to mozna bylo by sie zastanowic ale tak to troche za wiele na Ursusa.
Tak z ciekawości byłem i przyjazdem nie kupiłbym też go bo z kasy brak ale maszyna fajna za te pieniądze to coś innego bym kupił dużo kasy nie wiem czy in tyle dostanie
Jak chcesz to kolega ma fajnego Case cs 120 z 2003 roku w dobrych pieniądzach,ciągniczek ładny,z przednim tuzem.
Marcin jak by cena była niższa to ciekawa propozycja .Tomek 323 Pokaż mi choć jedną rzecz która jest lepsza w forszu 323 od tego co podał Marcin ? Wiadomo po za ceną .
Pozwól że ja odpowiem.;podnośnik,napędy 4x4,i co najważniejsze paliwo.Te 155 km to na papierze a w polu to słabe 120.Ten ciągnik powinien kosztować 70 tyś + życzenia dla patriotów.
No tak podnośnik w tym ursusie to 6t a 323 niespełna 3t 4x4 w ursusie ma na pewno większy uciąg mimo podobnej wagi gdyż ogumienie jest większe i szersze . Paliwo .... większa moc to i większe spalanie i nie ma co gdybać że w polu ma 120 KM bo to bzdury wyssane z palca . Zresztą kolega Scoda wklejał nie dawno filmik co ursus robi z pługiem w polu .Kiedyś w jakimś filmie usłyszałem taki tekst że człowiek musi mieć miejsce w które nie sra , ale jak sam nie nasra to nasra kto inny ! A my Polacy mamy taką skłonność aby niszczyć to co nasze dopiero jak już dana gałąź gospodarki padnie dopiero wtedy przychodzi konsternacja że jednak nasze polskie to było dobre , tylko szkoda że już jest za późno .
Dobrze Tomasz napisał. Fakt że ciągniki Polskie nie wiele się różnią od tych starych serii, i to nie zachęca do kupna.... Jednak sami chcemy żeby Polacy kupowali Polskie mimo wszystko a sami nie kupujemy i jeszcze potrafimy jak to ładnie Koseś ujął nasrać czy trzeba czy nie trzeba.
Wiadomo że teraz wszyscy chcą zachodnie i niema co się dziwić ale porównywanie 323 do tego ursusa nijak się ma bo to co ursus pociągnie to 323 się zagrzebie.Można porównywać do podobnych 100 KM.Mam 323 i uważam że były dobre ciągniki ale na swoje czasy, trzeba patrzeć do przodu a niestety te ciągniki mogą konkurować ale na złomowisku.
koseś a jaka cena by ci odpowiadała ? i jeszcze jedno jak takiś patryjota to czemu Fastraca zachwalasz pod niebiosa a nie kupisz ursusa ?
Wiadomo że teraz wszyscy chcą zachodnie i niema co się dziwić ale porównywanie 323 do tego ursusa nijak się ma bo to co ursus pociągnie to 323 się zagrzebie.Można porównywać do podobnych 100 KM.Mam 323 i uważam że były dobre ciągniki ale na swoje czasy, trzeba patrzeć do przodu a niestety te ciągniki mogą konkurować ale na złomowisku.
Ja tam się z tobą nie zgodzę myślę że 323 tego ursusa przeciągnie tylko dobry nie jakaś padaczka
Oj pany mam porównanie 303 323 i 1634 nie chwale ursusa ale bije forsze nawet jakm by rzeczywiście miał te 120 km a co do spalania może troszkę więcej chociaż w orce to samo ale i robota przyjemniejsza
koseś a jaka cena by ci odpowiadała ? i jeszcze jedno jak takiś patryjota to czemu Fastraca zachwalasz pod niebiosa a nie kupisz ursusa ?
Mam ursusa i to nie jednego a ursus niestety nie produkował ciągnika o takich właściwościach jak jcb co nie zmienia faktu że fastrac to dobry sprzęt ! Tu nie chodzi o kupywanie czegoś na siłę bo Polskie ,mi chodzi o naszą narodową mentalność ! Zachłystneliśmy się po upadku komuny zachodem i co teraz mamy ? Zobaczcie na naszych południowych sąsiadów ,ciągniki zetora ,samochody skoda , chętnie przez nas kupywane to też marki z komunistycznym rodowodem i co żyją . Rumuńska dacia nawet potrafi produkować a my co mamy ? NIC ! Oby tak dalej jabłka gniją w sadach ,trzodę to niedługo lepiej będzie wypuścić do lasu , dożyjemy czasów że za kilka euro nie będziemy siać i kosić ale kiedyś nasze dzieci albo wnuki bekną za nasze błędy tak że łochocho .
Ja tam widzę że trza będzie zorganizować jakieś zawody ,żeby jakaś szesnastka była w okolicy to bym już zaproszenie wysłał:D:D
tomek1974 napisał/a:koseś a jaka cena by ci odpowiadała ? i jeszcze jedno jak takiś patryjota to czemu Fastraca zachwalasz pod niebiosa a nie kupisz ursusa ?
Mam ursusa i to nie jednego a ursus niestety nie produkował ciągnika o takich właściwościach jak jcb co nie zmienia faktu że fastrac to dobry sprzęt ! Tu nie chodzi o kupywanie czegoś na siłę bo Polskie ,mi chodzi o naszą narodową mentalność ! Zachłystneliśmy się po upadku komuny zachodem i co teraz mamy ? Zobaczcie na naszych południowych sąsiadów ,ciągniki zetora ,samochody skoda , chętnie przez nas kupywane to też marki z komunistycznym rodowodem i co żyją . Rumuńska dacia nawet potrafi produkować a my co mamy ? NIC ! Oby tak dalej jabłka gniją w sadach ,trzodę to niedługo lepiej będzie wypuścić do lasu , dożyjemy czasów że za kilka euro nie będziemy siać i kosić ale kiedyś nasze dzieci albo wnuki bekną za nasze błędy tak że łochocho .
Za to dobro trza podziękować rządzącym co sprzedali wszystkie zakłady technologie niejedno krotnie doceniane na całym świecie
Strony Poprzednia 1 … 145 146 147 148 149 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo