21

Odp: Ciagnik FORTSCHRITT 323A

michu23 napisał/a:

No wybacz ciagnik ktory uprawia tyle h to dla ciebie zwloki to ja nie wiem czy ta twoja c360 ma skrzydla czy jest ze zlota i zalezy co rozumiesz przez slowo remont bo polozenielakieru nowych lamp nowych olei i filtry i paru innych pier**l to kosmetyka i raczej zwloki nic ci w polu nie zrobia chyba ze wytumaczyc ci co to znaczy te slowo he

C 360 jest jaka jest, nie ma się czym chwalić, czego też nie robię. Ale jak masz taką rękę do kupowania traktorów że za 6-9 tys. TAAAKIE rodzynki znajdujesz, to mam propozycję. Znajdź dla mnie ZT 323 do 12 tys. który będzie do kosmetyki i wymiany filtrów, ile Ty dasz nie obchodzi mnie, różnica=twój zarobek. Traktor nie musi być na 140ha, Ja mam docelowo w planach tylko 25-30ha. Jak Ci się to uda, w co nie wątpię, to Ty zarobisz parę tysi a Ja będę miał "poważny" traktor już w tym roku, bo do tej pory liczyłem że dobry 323 wychodzi coś koło 20 000 zł i zakup przesunąłem na "za rok". Powodzenia lol.

Oby tak dalej :-)

22

dodam gratisy do forsza 323;filtry olejowe,powietrza ,paliwowe.Rozrusznik, pompe wody,

23 Ostatnio edytowany przez michu23 (2014-11-27 21:05:02)

przywiozlem dzis swojego nastepnego 323 z transportem wyszedl 9500 jak go zrobie wrzuce foty moich forsi  fortschrit za 20000 musial by byc naprawde w oryginale i w 150 procetach sprawny i idealny heheh i moze bym ci obchnol mojego jednego ale ja kupuje traktor pod siebie a nie kogos masz internet glowe na karku szukaj az znajdziez i bedziesz zadowolony

Fortschritt zt 423 a razy 2

24

z necierpliwoscia czekam na zdjecia

mdw

25

no czekamy za ta kase sam bym kupił

26

Ok jutro wrzuce foty moich forsi z aktualnym stanem a na wiosne juz bedzie po metamorfozie hehe

27

Też czekam z niecierpliwością, a propozycja dalej aktualna, daję Ci 12 tys. za ZT 323 do kosmetyki.

28

proponowałbym sledzić oferty w necie to może coś trafisz, no i niestety trzeba pojezdzić, nieraz idzie cos trafić okazyjnie ja tak częśc sprzetu kupiłem

mdw

29

JJ '82 napisał/a:

Też czekam z niecierpliwością, a propozycja dalej aktualna, daję Ci 12 tys. za ZT 323 do kosmetyki.

Śledzić ogłoszenia i cierpliwie czekać. Ja swojego 323 właśnie za tyle sprzedałem i jedyne czego mu brakowało to nowego lakieru, przednich opon i nowych elektrozaworów od przedniego napędu i blokady (lub je tylko przeczyścić) mechanicznie w bdb stanie, kompletny

gg 5118068

30

Kiedyś oglądałem za 7 tys z walniętym silnikiem, reszta ok i nawet kosmetyki wiele nie wymagał.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

31

Jak możesz pisać że wszystko OK skoro nawet metra nie dało się przejechać, nie mówiąc o wypróbowaniu maszyny pod obciążeniem??

32

Jj no nie wiem ale czy ty kupujesz ciagnik za jakas bagatelna kwote czy forszaja za smieszne pieniadze wydaje mi sie ze naprawde nie chcesz kupic traktora oczekiwania masz troche na wyrost albo szukasz forsia za 20tys wsiadasz i jedziesz albo za 10 i bawisz sie przy nim

33

Wracam do tematu.
Waldekpolska twierdzi że sprzęt sprawny.JJ 82 że nim metra nie dało się ujechać.
Więc jak to jest ? Niesprzyjający zbieg okoliczności, albo któryś z Was łże.
Chciałbym wiedzieć, czy to Forum ludzi sobie życzliwych, czy może obowiązują inne standardy których nie znam ?

34

ja juz sprzedalem,pojechal na kolach 80km i dojechal.

35

W Pińczowie[oxy]jest 323 -"""""""""do kosmetyki""""""""za 6500zł

36 Ostatnio edytowany przez JJ '82 (2014-12-10 19:33:05)

Panowie, traktor mam zamiar kupić, po prostu na dzień dzisiejszy nie mam na to pieniędzy, czeka mnie wymiana ogrzewania na wiosnę w domu. MAREKPE napisał że traktor który oglądał był z walniętym silnikiem, odebrałem to jako fakt, że ten silnik po prostu nie był na chodzie. Z tego też względu napisałem, że skąd wiedział że reszta OK, skoro nie szło maszyną przejechać ani metra?? Nie tyczyło się to maszyny będącej przedmiotem ogłoszenia w tym temacie bynajmniej, bo ta według mnie warta była tych pieniędzy. Dziwi mnie tylko fakt że ludzie piszą jak to kupują za 10 tys. ZT 323 i jest do poprawek, gdy czytałem jednocześnie na tym forum parę wypowiedzi, że ludzie potrafili dać po 14-15 tys. a potem wychodziło że drugie tyle dołożyli bo mieli po prostu pecha ...
Więc pytanie, jak to naprawdę jest, bo dla mnie słowo kosmetyka przy maszynie to nie otwieranie skrzyni, remont silnika czy wymiana sprzęgła??
I bez jaj, coś takiego: http://olx.pl/oferta/fortschritt-323a-C … 8cbf19eed3 to są właśnie według mnie rozłożone po części zwłoki nie na chodzie a nie ciągnik do poprawek. Przecież to nawet nie jeździ, ludzie no proszę Was ... Z tym się zgodzicie, chyba że Ja inaczej to pojmuję. hmm

37

A ile to znaków """""""""""""" trzeba postawić żeby prawidłowo odczytać""""""""""do kosmetyki"""""""""".Chcesz coś dobrego to trzeba dać 16-20 tys to i tak najtańszy sprzęt.

38

Ja bym go wziął. Urwiesz 500 zł, wyjdzie Ci 1 zł/kg. Jak masz szczęście jesteś kilka tys zł do przodu. W razie niepowodzenia nic nie tracisz.

39 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2014-12-10 22:26:27)

W życiu są tylko pewne śmierć i podatki .  Jeśli ktoś mówi że  da za 323 20 tysi  i będzie miał spokój może się zdziwić . Nowe też się psują ...  Za swojego dałem 15 fakt że ze spychem .   Do roboty mam silnik , skrzynię i hamulce . smile  Myślałem że mniej tego będzie . Cóż   człowiek młody   głupi ... wink

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

40

Ja za swojego zapłaciłem 6tyś w 2007r silnik nie chodził maski nie było szyb też ...
Jak coś niegra to znaczy ze nie gra więcej niz twierdzi właściciel......