Odp: Ciagnik FORTSCHRITT 323A
O ??? ciekawe czym kolega w polu robi że taki na złom niechętny ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Ciagnik FORTSCHRITT 323A
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
O ??? ciekawe czym kolega w polu robi że taki na złom niechętny ?
Sławek pewnie już gdzieś opisywałeś co robiłeś w ciągniku, ale musiałeś wymienić prawie wszystko, żeby nazbierało się na ponad 40tys. Przynajmniej znasz sprzęt na wylot.
Ot życie i najprawdziwsza prawda Sławku za mądre słowa + leci.
Ja po zakupie swojego wypaliłem może pół zbiornika paliwka i dmuchneło uszczelkę pod głowicą i tyle. Tak może być zawsze przy tych latkach i wypracowanych godzinach.
ciagnikiem fortschritt 323 i mtz82
kupilem 7-lat temu na chodzie za odry nowe plyny i opony i wio.
Ja nie mam czasu po mechanikach jezdzic.bo poza 20ha mam firme.
Forsza sprzedalem byl czas na niego,
a teraz ogladalem urzywki 5szt ciagnikow.
i chyba bedzie NOWY
Dzięki Sarast. Widzę, że młodym brakuje pokory do starych klamotów. Techniczne wyzwania są ponad ich siły. Nie wszystkie problemy da się rozwiązać kliknięciem myszy.
tu jest piękna maszyna http://olx.pl/oferta/fortschritt-323-ca … 96ae6202e2
Jak by ktoś chciał to mam 303 do sprzedania lalka jedyna robota jaką trzeba zrobić to hamulec na lewe koło prawe brzytwa opony dobre
A skad woesz ze ta uzywka bedzie lepsza od forsza jak ja nie raz slysze ceny czesci lub podzespolow do np jd czy nh to mi sie slabo robi a gdzie dopiero wlascicielowi hehe nowy to nowy nie kazdego stac badz nie kazdy chce tyrac pol zycia na traktor
tu jest piękna maszyna http://olx.pl/oferta/fortschritt-323-ca … 96ae6202e2
Mój kombajn tak wyglądał Jestem wrogiem nowego elektronicznego sprzętu , nie jestem elektronikiem. To ja mam mieć kontrolę nad sprzętem a nie odwrotnie . Od tych wiązek kabelków oczopląsu można dostać z tego co widzę to nie którzy "majstrzy " też mają z tym problem .
Zimą wszystkiego nie przepić to z nadejściem wiosny jakiego gotowca trafisz.Może ja wystawię swojego.Plany są ale czasem jest potrzebny.
Dzięki Sarast. Widzę, że młodym brakuje pokory do starych klamotów. Techniczne wyzwania są ponad ich siły. Nie wszystkie problemy da się rozwiązać kliknięciem myszy.
Mylisz się kolego, technicznych wyzwań się nie boję, ale nie muszę Ci tego udowadniać bo i tak wiesz lepiej na czym się znam. Mi chodzi o kasę, bez obrazy ale za 45 tys. można już wybierać w innych, lepszych maszynach, a ZT 323 zainteresowałem się TYLKO ze względu na jego atrakcyjną cenę, wierzę że do 25 tys. można mieć dobry 100 konny traktor. No chyba że jest inaczej i ten Fortschritt wcale nie jest taki tani. Rozumiem że próbujesz mi wcisnąć że uziemniony złom jest lepszy od czegokolwiek jeżdzącego ?? Nie licz tylko kosztów części i materiału, nie każdy ma czas najpierw na reanimowanie złomu a potem na wyszukiwanie co jeszcze do zrobienia. A jak nie chcesz czegoś mówić, to nie mów że właśnie tego nie chcesz powiedzieć, wiesz coś, nie powiesz, sam się dowiem prędzej czy później jak będę musiał. Poza tym co mi da klejenie zatartego silnika jak wiem że dalej jest do naprawy ??
P.S. Co to za lakier masz 30zł/1litr ?? TZN. jaki rodzaj, bo coś to tanio Ci wychodzi ...
JJ 82, chcesz kupić Fortschritta 323 o ile dobrze rozumiem tekst. Ty chcesz kupić, ja już kupiłem i w tym miejscu jest mała ale znacząca różnica. Ja Ci nie bronię kupić klamota za 45 tys zł. Chcesz to mojego Ci sprzedam za tą cenę. Ładny i prawie sprawny. Bo całkiem sprawny to był jak w fabryce na taśmie stał. Wkurwiasz mnie JJ82. 30 zł za litr farby do pomalowania traktora to dla Ciebie za mało. Policz 60, w ogólnej kalkulacji niewiele to zmienia.
Wiem na czym się znasz - na biciu piany.
Ja Ci próbuje coś wcisnąć? Sam sobie wciśnij co chcesz w co chcesz. Myślałem, że rejestrujesz się na forum żeby skorzystać z naszych (użytkowników) doświadczeń. Kupuj sobie co chcesz za ile chcesz.
tak nie ładnie napiszę.JJ 82 .W DUP... BYŁEŚ GÓW... WIDZIAŁEŚ . KONIEC,
Panowi po co ta podnietka gimnazjalista pisze androny i tyle.
A co to za traktor Fortschritt? Nawet komputera nie ma gdzie wpiąć. Dziś jak na Europejczyków przystało naprawiamy traktory za pomocą laptopa. Niedługo wraz z młotkiem będzie dawana instrukcja obsługi - za co trzymać, za drewniane czy metalowe ?
Na moje oko mści się nadmiar informacji w większości śmieciowych. Jak ojciec naprawiał WFMkę to mu klucze podawałem. Pięć lat miałem. Później nieśmiało sam zacząłem kaleczyć temat. Jakieś Komary na pedały, Simsony, WFM, WSK, Jawy. Na początek 100 motorowerów, z 50 motocykli, jakieś kilkadziesiąt maluchów, trzydziestek z dziesięć, w międzyczasie jeszcze gdzieśtam cośtam.
Dziś młody jak mu tylko mleko pod nosem obeschnie, bierze się za wszystko. I co że nie ma pojęcia. W internecie przecież pisze. Wystarczy umieć czytać.
Powodzenia życzę !
odnośnie ostatniego wpisu Sławka i "młodego" pokolenia. Często w necie można znaleźć zdjęcia z podpisami: za moich czasów, pokolenie '80, czy pamiętacie, moim komputerem była kreda na ulicy ... ogólnie chodzi o to że dzisiejsza młodzież tylko siedzi przed kompem, TV a jeszcze 20 lat temu wszyscy spotykali się na trzepaku, boisku. Że w szkole baliśmy się nauczyciela a jak coś przeskrobaliśmy na podwórku to sąsiad nam wpieprzył a ojciec nic nie mówił tylko z sąsiadem piwo wypił.
A teraz do sedna
Czyja to jest wina ? Zwróćcie uwagę że rodzicami obecnych dzieci jesteśmy my czyli te niesforne dzieciaki które wychowywało podwórko i to my wychowujemy nasze dzieci tak jak wychowujemy. Jeśli nasze dzieci nic nie potrafią zrobić, nie mają szacunku do pracy, pieniądza i starszych to niestety ale jest to wina rodziców. Panowie troszkę samokrytyki.
Oj to nieskromnie powiem że moje starsze córki są dobrze wychowane ,a nad tą co ma roczek to jeszcze trzeba będzie długo pracować bo charakterna jest
Zorak, podpisuję się pod Twoim tekstem. Też tak myślę.
"Takie będą Rzeczypospolite jakie ich młodzieży chowanie" - Jan Sariusz Zamoyski. To nie temat do dyskusji, ale Admin jak chce niech przenosi.
Mimo że mam dwie maszynki elektryczne do strzyżenia - chodzę do fryzjera.
Zegarki naprawiam u zegarmistrza. Świniaka zabija mi rzeźnik. Itd.
Trochę pokory do tematu. Wiem, że czegoś nie potrafię zgodnie ze sztuką zrobić to się nie biorę.
panowie spokojnie przeciez jj82 jest tu po to by nas pow..iac troche bo z jego postow to wynika a tak na marginesie ja jestem z 90r i mysle ze mlode pokolenie nie jest takie zle trafiaja sie wyjatki hehe :dance:
Przydała by się obowiązkowa rubryka z wiekiem ! To by wiele wyjaśniło .
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzedam » Ciagnik FORTSCHRITT 323A
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo