21

Odp: Badanie parametrów pszenicy

Pajej ale to ceny brutto? Ja dziś się dowiadywałem to ceny za pszenicę do 630zł brutto.

22

U nas wróciła do ceny 740 netto

23

Grzegorz89 napisał/a:

Pajej ale to ceny brutto? Ja dziś się dowiadywałem to ceny za pszenicę do 630zł brutto.

netto dzis sprzedałem muszelke tą gorsza to po 600 netto, tak jek było mówione.
Zostało mi jeszcze po ok 10-15t każdej, ale to po swietach
Grzesiek ile masz do tarnogrodu? ja woziłem do kapki http://www.kapkappz.pl/
Krzysiek u nas teoretycznie też 740 za najlepsze parametry białko ponad 14 gluten juz nawet nie wiem

Rolnik z powołania:-)

24

A bardzo patrzą na wyrównanie? Ja mam dużo chudszej pszenicy, tam gdzie się położyła byłą chudsza. Do Tarnogrodu mam ok.80km. Ciekawe jakie parametry ma moja. Wszystko mam w jednym miejscu wysypane, i zbieranina. Ogólnie miałem samą Tonację, ale ziarno naprawdę różne. Słabsze kawałki sypały na tym samym poziomie, jednak ziarno grubsze.

25

badanie parametrów to ok 30 po pół godziny masz wynik i wiesz ile ci proponuja, albo jedziesz w ciemno i wtedy badanie za darmo.
co do wyrównania to dzis byłe w jarosławiu (bałem sie ze nie pójdzie na konsumpcje to po sąsiedzku skupuja na pasz) był gość z pszenica bardzo drobniutka i mu wzieli. Słyszałem rozmowe pracowników ze zyta im brakuje

26

Żyta brakuje a cena też słabiutka. Ja ogólnie nie mam samej drobnej, jest ładna pszenica, ale trafia się ziarno co jest drobne i jak kiedyś dawałem próby, to przez taką drobniejszą wyrównanie wychodziło słabe.

27

dzis to mi nawet troche podciągna, bo porazenie grzybem miałem przekroczone podwójnie. Mi chyba na wyrównanie nie patrzyli

28 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2014-12-12 19:56:53)

No właśnie jak nie porażenie grzybem, to wyrównanie, to opadanie(młody jeszcze jestem to pewnie przez to słabe wink ), to gluten to zupa była za słona.... To mnie wkurza najbardziej, i rozbieżności w wynikach, a jak przywieziesz to i tak walą każdemu tak samo. Na przyczepach różnicę widać gołym okiem a i tak każdy dostaje najniższą cenę.W mojej okolicy jeszcze nie widziałem konsumpcyjnej pszenicy.

29

byłem dziś w AGROAS  z próbą interesuje ich białko by przekroczyło 13 moja ma 13.7  zaproponowali cenę 663zł z VAT

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

30

wojtas to słabo ja wczoraj za białko 12,8 dostałem 660 netto
Grzesiek mysle ze Ci wezmą ceny od 600 do 740 netto

31

słabo to jest od żniw  mi tego mówic nie musisz  a w skupie się na takie słowa i tak nie przejmą tongue

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

32

tylko ja nie rozumiem pierwszy raz u mnie jest cos droższe

33

Koniec świata? Ja będę się rozglądał już coś. A jaki termin płatności?

34

14 dni