Odp: Ciekawe filmiki
udało sie złapać na początku dla tego te 40 litrów wody . zaraz agresja taka ??? że gril.!!!! po co, jednemu sie udało drugiemu nie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Ciekawe filmiki
Strony Poprzednia 1 … 81 82 83 84 85 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
udało sie złapać na początku dla tego te 40 litrów wody . zaraz agresja taka ??? że gril.!!!! po co, jednemu sie udało drugiemu nie.
miałem w tym roku podobna sytuacje ... jeden ciagnik gotowy do drogi z pługiem na wiosce musi być chodźby nie wiem co ... straż nasza nie ugasi płonacego zboża a pług tak
Tato ocalił spory las i kupę zboża Forszem 323 z agregatem podorywkowym jak się na sąsiedniej działce zapaliło ,a na tym filmie to właściciel kombajnów miał stalowe jaja aby dla paru hektarów zboża narazić takie maszyny .
Co jak co ale myślę na przyszłe żniwa jakieś ubezpieczenie wykupić, bo nawet za szkodę sąsiadom człowiek nie wypłaciłby się....
Po to masz OC obowiązkowe, ja w HDI mam w pakiecie bezpieczne gospodarstwo ubezpieczone wszystkie hektary moje i dzierżawione, budynki, kombajn i maszynę samobieżną nie podlegającą rejestracji łącznie jakieś 300 zł na rok-kasa niewielka, a w razie kłopotów załatwią sprawę.
koseś stalowe jaja ? o tym się raczej nie myśli w w takiej sytuacji .... u kolegi w trakcie palenia się jęczmienia kombajnista zdązył 5 ha wykosić ... uciekając przed ogniem
Po to masz OC obowiązkowe, ja w HDI mam w pakiecie bezpieczne gospodarstwo ubezpieczone wszystkie hektary moje i dzierżawione, budynki, kombajn i maszynę samobieżną nie podlegającą rejestracji łącznie jakieś 300 zł na rok-kasa niewielka, a w razie kłopotów załatwią sprawę.
coś mało jak za tak rozszerzone ubezpieczenie a doczytaj ile wypłacili by ci np,w przypadku spalenia kombajnu ,ja za sam kombajn oc i kasko płace 650zł na rok a oc opłacam osobno bo w przypadku kolizji na drodze oc gospodarstwa nie działa
Od pługa to chyba lepsza porządna talerzówka.....
No i ubezpieczenie mam zawsze ubezpieczone na taką okoliczność kombajn i plony...
koseś stalowe jaja ? o tym się raczej nie myśli w w takiej sytuacji .... u kolegi w trakcie palenia się jęczmienia kombajnista zdązył 5 ha wykosić ... uciekając przed ogniem
tak jak Wojtas pisze w takich sytuacjach się nie myśli ,Ja w tym roku miałem tak była niedziela syna urodziny pare osób dziadkowie gril a sąsiad w odległości ok.kilometra męczył bizona a ze dzień wcześniej padało to nie bardzo mu to szło patrze jakiś czas stoi w tym łanie i nagle w pośpiechu odjechał kawałek a w zbożu pojawił się ogień odruchowo komórka i na straż przypomniało mi się że forsz stoi podpięty do podorywkowego ,zanim straż dojechała już rwałem zboże sporo udało się uratować po prostu taki odruch pomocy innemu.
Krzysiek a jaka składka? Mi powiedzieli że jak kombajn ma powyżej 25lat to nie da rady ubezpieczyć, choć myślę, że na pewno jest coś takiego. Ja nie wnikałem, ale jak nieraz iskrami rzuci to człowiek nie płacąc i nie interesując się sam sobie krzywdę robi. Tak czy siak na drugie żniwa będę miał coś wykupione.
Grzegorz mój ma 30 lat i w conkordii bez problemu mam ubezpieczony od wartości kombajnu
MAREKPE napisał/a:Po to masz OC obowiązkowe, ja w HDI mam w pakiecie bezpieczne gospodarstwo ubezpieczone wszystkie hektary moje i dzierżawione, budynki, kombajn i maszynę samobieżną nie podlegającą rejestracji łącznie jakieś 300 zł na rok-kasa niewielka, a w razie kłopotów załatwią sprawę.
coś mało jak za tak rozszerzone ubezpieczenie a doczytaj ile wypłacili by ci np,w przypadku spalenia kombajnu ,ja za sam kombajn oc i kasko płace 650zł na rok a oc opłacam osobno bo w przypadku kolizji na drodze oc gospodarstwa nie działa
No bez przesady AC kombajnu nie płacę z tej przyczyny, że kupiłem go po 1 zł kg i nie ma co się czarować wartość jego mimo moich usilnych starań znacząco nie wzrosła z uwagi na to że czas go nieźle posuwa. Ale co do OC na kombajn i maszynę wolnobieżną 34 ha pola i moje poniemieckie budy dokładnie 351 zeta, sprawdziłem przed chwilą w polisie, aha i jednego czarnucha mam jeszcze ubezpieczonego w razie W
Marek od tej eboli?
farmer1 napisał/a:MAREKPE napisał/a:Po to masz OC obowiązkowe, ja w HDI mam w pakiecie bezpieczne gospodarstwo ubezpieczone wszystkie hektary moje i dzierżawione, budynki, kombajn i maszynę samobieżną nie podlegającą rejestracji łącznie jakieś 300 zł na rok-kasa niewielka, a w razie kłopotów załatwią sprawę.
No bez przesady AC kombajnu nie płacę z tej przyczyny, że kupiłem go po 1 zł kg i nie ma co się czarować wartość jego mimo moich usilnych starań znacząco nie wzrosła z uwagi na to że czas go nieźle posuwa. Ale co do OC na kombajn i maszynę wolnobieżną 34 ha pola i moje poniemieckie budy dokładnie 351 zeta, sprawdziłem przed chwilą w polisie, aha i jednego czarnucha mam jeszcze ubezpieczonego w razie W
ja wiem że jest oc gospodarstwa na maszyny wolnobieżne ale rozmawiałem z drogówką i przy kolizji np.z samochodem może być problem a ac kombajnu liczone jest od wartości rynkowej to tak jak u mnie dałem 25000a wartość rynkowa jest 70000 i od tej sumy jest ubezpieczony
Krzysiek a jaka składka? Mi powiedzieli że jak kombajn ma powyżej 25lat to nie da rady ubezpieczyć, choć myślę, że na pewno jest coś takiego. Ja nie wnikałem, ale jak nieraz iskrami rzuci to człowiek nie płacąc i nie interesując się sam sobie krzywdę robi. Tak czy siak na drugie żniwa będę miał coś wykupione.
Ja ubezpieczam w PZU Problemu nie robią płacę chyba coś kolo 160zł za oc i ac kwota ubezpieczenia 24tyś. Ale z tymi firmami ubezpieczeniowymi to jest róznie. Szagier ma takiego grata jak ja i byl w pzu tylko w innym oddziale i powiedzieli mu coś koło 1tyś podziekował i wyszedł. Chyba trafił na jakiegoś ciemniaka....
Marekpe z Twoich wypowiedzi dotyczących sprzętu, podejścia do upraw to widzę ze ze wszytkim jedziesz po bandzie.... Kombajn jest a jak go nie będzie to trudno i tak g... warty.... Ciekawe podejście.
To żadna agresja,nie takie są moje intencje.Po prostu miałeś szczęście.:brawo:
OK.nie ma sprawy.pozdr,
Marekpe z Twoich wypowiedzi dotyczących sprzętu, podejścia do upraw to widzę ze ze wszytkim jedziesz po bandzie.... Kombajn jest a jak go nie będzie to trudno i tak g... warty.... Ciekawe podejście.
Jasne, bo za tę kasę w okolicy jest w ogłoszeniach kilka i każdy lepszy. 10-15 lat temu sadziłbym się jak tak samo jak wy, a dzisiaj mam to wszystko na pograniczu jelita grubego i kiszki stolcowej. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają to głębiej!
*** filmik https://www.youtube.com/watch?v=IJfmSYr0mZ0 .Pogadajcie z właścicielem na pewno nie psioczy na ursusy. I jeszcze jeden z tej samej serii https://www.youtube.com/watch?v=QSORjPwSZlU .
no fajnie ale to już było. PGR, Jeden duży z obrotowym pługiem i po temacie . i taniej.
Strony Poprzednia 1 … 81 82 83 84 85 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Humor » Ciekawe filmiki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo