1,661

Odp: Ciekawe filmiki

50 hektarów w 9 godzin , jedna obrotówka tego niedokarze .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,662

Jak sie nie ma  co sie lubi to sie lubi co sie ma jd nie rozwiązuje problemu

1,663

Sensowny ciągnik z pługiem to prawie bańka , niech będzie 800000 ,maszyny z filmików razem z pługami 170000 niech będzie 200000 , różnica 600000 czyli 15-20 hektarów.Ja jakbym się zadłużał na takie pieniądze to tylko na ziemie , ale to moje zdanie i nie bronie nikomu brać sprzęt za chore pieniądze na 30 ha.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,664

OO widzę pochwała Fortschritta, pawie same B 201
Ale prawdę mówiąc dwa takie pługi jak mój i dwa w miarę dobrym stanie ST 180 za połowę paliwa w tym samym czasie obskoczą tę robotę, no ale kto bogatemu zabroni biednie żyć?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,665 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-12-15 23:50:53)

chyba nie trzyma 5 panter na 50 ha??? domniemam że mają wiecej? dla tego pisze że to już było .jak ma się dużo ha i złapać ekonomie to trzeba inwestować .po sąsiedzku 50 ha w 8 godzin uprawione i posiane .to jest na co popatrzeć.

Leszek   dla kolegów'

1,666

Każdy dobiera maszyny do swoich potrzeb. Ale dziwnie to wygląda. mają dużo do zaorania mają dużo ciągników i dużo traktorzystów czyli duży wydatek, na koniec miesiąca pewnie z 15tys trzeba dać....
mniejsza o to wszedzie razówki walą... czy to ma być uprawka pozniwna?

1,667

sarast napisał/a:

chyba nie trzyma 5 panter na 50 ha??? domniemam że mają wiecej? dla tego pisze że to już było .jak ma się dużo ha i złapać ekonomie to trzeba inwestować .po sąsiedzku 50 ha w 8 godzin uprawione i posiane .to jest na co popatrzeć.

Masz absolutna racje mam koło siebie Niemca jeden kawałek 45 h wpadają 3 DF i w jeden dzień wszystko posiane i opryskane na koniec dnia pojawia się samojezdny opryskiwacz i po sprawie. pole do odhaczenia uprawione i posiane od 2 sezonów przeszli na bezorkowy system.

1,668

https://www.youtube.com/watch?v=QsW5QPap38Q

1,669 Ostatnio edytowany przez sarast (2014-12-16 22:04:42)

w temacie wiersza się nie wypowiadam.ale zastanawia mnie że tego starszego pana nazywają kombatantem ? ma 78 lat tak wyczytałem ? policzyłem to wychodzi że 1939 r mniał 3 lata ? to jaki to kombatant.? może się mylę ? ps .chłopina troche pieprzy dyrdymały z radia m...

Leszek   dla kolegów'

1,670

No to też ciekawe nawet nie pomyślałem, choć wydawać się może szczery.

1,671

walczy z Niemcem, sturmbannführer Alzheimer knuje spisek i J-23 jest na tropie

1,672

sarast napisał/a:

w temacie wiersza się nie wypowiadam.ale zastanawia mnie że tego starszego pana nazywają kombatantem ? ma 78 lat tak wyczytałem ? policzyłem to wychodzi że 1939 r mniał 3 lata ? to jaki to kombatant.? może się mylę ? ps .chłopina troche pieprzy dyrdymały z radia m...

Saret tam gdzie pracuje jest spora grupa kombatantów i co najlepsze w tym to są podobne roczniki a według ustawy maja bardzo duże uprawnienia darmowe leki, wizyty bez kolejki itp.

1,673

Szczerze mówiąc wrzuciłem linka bo tylko  o zawartość wiersza mi chodziło, pomijając wiek tego Pana. Mimo wszystko mnie trochę ruszyło co powiedział.

1,674

Gość ma racje,  ale to ze w ma 78 lat nie znaczy że nie jest kombatantem, ale w sumie nie o to chodzi. A te pseudo przywileje jakie mają emeryci czy też kombatanci ale sorry ale taki mamy klimat , w tym kraju bez znajomosci to se mozna...

mdw

1,675

https://www.youtube.com/redirect?q=http … E4ODIzODQz

Fortschritt zt 423 a razy 2

1,676

https://www.youtube.com/watch?v=QG02NuZDcGM

1,677

To jednak claas miał swoje ciągniki.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

1,678

Tylko problem w żniwa- założyć kombajn czy przyczepę?

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

1,679

https://www.youtube.com/watch?v=pUbg6Y2hsMQ nawet Wardega Mediona do filmiku użył

1,680

masakra .... ten gość ma tak dziwne pomysły że głowa mała

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile