Odp: GG FORUMOWE
preferencyjny nie ale jakiś nisko procentowy tak , ale nie maszyhna nie starsza jak 10 lat musi być
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 149 150 151 152 153 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
preferencyjny nie ale jakiś nisko procentowy tak , ale nie maszyhna nie starsza jak 10 lat musi być
Jak umyć silnik, na ciągniku od środka. Robię ten rozmrożony silnik i miałem wodę w oleju. Okazało się że zaslepki w środkowych głowicach poszły. Teraz spuściłem olej a na ściankach zostało takie "masło".
ja kiedyś miałem odrobinę oleju w płynie to nalałem wody i odrobina k2 Akry (do mycia silników) bo na nim jest napisane że może być stosowany w zamkniętych układach mycia przepalałem po minucie co godzinę i tak kilka razy do skutku (z 2-3 razy zmieniłem wodę)
polecam produkty tenzi
Ten środek myje wszystko nawet powierzchowna rdza spływa... farba zostaje pod warunkiem używania zgodnie z instrukcją...
http://tenzi.sklep.pl/tenzi-monotruck-1-l-p-867.html
ciezko zarabrudzone maszyny zaoliwione albo przy remontach myje soda kaustyczna zre wszystko nawet farba schodzi jak jest lipna wiadomo nowych maszyn albo po remontach nie warto bo bierze wszystko
Z zewnątrz to mam myjkę ciśnieniową. Na rotacyjnej dyszy muszę uważać żeby farby nie zdjąć. Mi chodzi o silnik w środku. Nie ruszam wału, blok mam pospawany więc silnik w ciągniku nie wyjmowany. Spuściłem olej i boje się że jak naleje nowego to i tak będzie siwy. W ostateczności u nas jest superol z beczki po 6zł. Kupię z 6-7 litrów i wleje, zagrzeje silnik i wyleje i wtedy zaleje na gotowo nowym olejem.
też myjką z detergentem tylko po myciu sprężarka i wydmuchaj wodę.
Piotr powiedział by Ci dokładnie czym myć, ale ona jakoś się ostatnio nie udziela...
Benzyna albo ropa . Wody bym nie używał . Chyba że szybko składasz .
Kolega mechanik używa tego http://archiwumallegro.com.pl/fular+do+ … 80937.html
Parę lat temu w ostrówku poszedł mi jeden brok w głowicy. Oczywiście miska była zdjęta żeby zlokalizować wyciek. Przed składaniem po kolei, fular, myjka, sprężarka, mycie ropownicą i składanie.
Koledzy czytaliście ostatni tygodnik poradnik rolniczy w którym opisali MF5475 który nie może podnieść pługa 4skiby obracany:lol::lol: ,dla Mfa poraszka
to chyba jakiś trefny sie komuś trafil, bo mniejsze z tej serii podnoszą bez problemu. ja mam 5465 i bez problemu obrotówke 4 podnosi, z 5 też by dał rade.
Wiosna idzie wczoraj u mnie była burza
Panowie da radę znaleźć taki transport żeby kombajn zbożowy z dwoma hederami dało się przewieźć na raz? Hedery z wózkami, szerokość 5m. Kombajn ok9m długi.
Pewnie że da .Tylko cena nie taka .Co dzień widzę przyczepę która stoi za siatką.Transport specjalistyczny ZTE Radom
wiem ze handlarze jak z zachodu ciagna to jakos kombinuja i wózki tna w poł i pod kombajn upychaja, specjalisci to 2 kombajny potrafia upchnąć na jednego TIRa
Pewnie że się da moja 514 z dwoma hederami na wózkach przyjechała na takiej lawecie i jeszcze pług b 200 chcieliśmy włożyć ale rozbieżność w cenie była.
A Scoda ile z ciekawości kosztował Cie ten transport? I jeszcze jak są na jednym samochodzie kombajn i dwa hedery to jak to jest wszystko układane. Bo hedery obok siebie się chyba nie zmieszczą? A wzdłuż to też musiałaby być bardzo długa niskopodwoziówka? :hmmm:
Poszukaj transportu ja bym szukał a miedzy czasie myslał jak zaczepic wózek z hederem do sharana bo zaczep nie pasuje
spróbuj na oferteo. Jak masz czas to znajdziesz.
Strony Poprzednia 1 … 149 150 151 152 153 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo