81 Ostatnio edytowany przez Karol323 (2014-12-23 07:32:13)

Odp: Sprzęt komputerowy

Ja mam Lenovo B590 chyba i teraz dziewczyna tez kupiła takiego samego tylko ja mam win 7 a ona 8 ale 7 jest lepsza. 1400zl i twój smile Nie tnie się i nie zacina w miarę płynnie chodzi. Ja tez mam tylko do neta i filmów smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

82

Ja kupowałem  wiele komputerwó sobie i znajomym. Nowe i polisingowe. I powież że warto kupować te polizingowe. 
Pół żartem pół serio Stacjinarny dell słuzy mi 10 rok jako podstawka pod półkę w garażu. wytrzymuje jakieś 200kg , to jest obudowa!!!
Laptop IBM polizingowy z 2006r służy mi do dziś przy robocie w garażu puszczam playliste na youtube i leci muzuczka.... 
Mam nowego HP nie polecam
Ojciec ma polizingowe lenovo bez zastrzeżeń.
Naprawdę nie warto kupować nowych bo się przepłaca w ciągu 2 m-cy tracisz 30% wartości..

83

hym... te polizingowe, to ciekawa opcja z tego co piszecie. Ten z linku to ok, systemu nie musi byc, dla mnie [odstawa to vifi, ale nie doczytałem czy on ma.
Siostra kukiła chyba 3 lata temu, jakiegos mediona RAM 2 GB procesor 1,3 i przy windowsie 7 smiga az miło. dała za niego 700zł nowy z gwarancja tylko powystawowy. poprostu leżal na wystawie i troche połysku stracił

Rolnik z powołania:-)

84

MAREKPE napisał/a:

No dobrze, ale pojawia się na alledrogo sporo sprzętu poleasingowego. Warto?
Roczny za 5-6 stów na wypasie o którym piszesz powyżej lub lepszejszy.

Czy warto ? ja w pracy od tego odchodzę. W 2009 roku kupiłem polisingowe, stacjonarne Dele. Było ich 36 i poszły na 2 pracownie komputerowe. O ile dobrze pamiętam daliśmy za nie 360 zł i to było 1/5 ceny nowego - jak na tamte czasy. Do dnia dzisiejszego mamy jeszcze 20 sztuk. Najczęściej padają zasilacze i płyty główne. Nie opłaca się tego naprawiać bo cena części przewyższa wartość komputera, a do della części strasznie drogie bo nietypowe. Co się zepsuje to zostaje dawcą dla innego sprzętu.
Na koniec roku księgowa zrobiła mi prezent i dała 22 tyś na sprzęt. Wczoraj zamówiłem części na 16 kompów stacjonarnych - same stacje które sam składałem. Średnio wyszło 1400 zł netto bo my jako szkoła sprzęt komputerowy kupujemy z 0 stawką vat.

gg 5118068

85

Zorak to Ty jeszcze nauczycielem z zawodu jesteś?

86

oj nie nie nie nie !! wink pracuje co prawda jako informatyk w szkole (dużej ponadgimnazjalnej) ale jestem administratorem sieci komputerowej, prowadzę stronę internetową, administruje programy w administracji i ogólnie serwisuje sprzęt komputerowy.

gg 5118068

87

podaj link do strony! Posmiejemy się wink

88

Tylko nie zapominajcie pomagać w przygotowaniach do świąt smile
http://wideo.interia.pl/wizytowka-Gucio … Id,1615348

89

gosciu robi kase na filmikach z dziadkiem, widziałem kiedys na polsat play program typu ,,najgłupsi,, to też ten dziadek demolke im robił.

mdw

90

Panowie co to jest, wysiadł mi komp po ośmiu latach pracy no i nabyłem laptoka. Wszystko ładnie pieknie ale w internecie nie włącza mi wszystkich stron, np wejdę w allegro i stronę główną mi włączy ale dalej w kategorie to już kicha. Radźta

E 516 na części
Telefon 695 076 269

91

Zdaje mi się że za mała pamięć operacyjna

92

Nie masz zainstalowanych wszystkich wtyczek itd....

93

dziwne nigdy takiego coś nie miałem ,wgraj najnowszą wersje firefoksa

94 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-01-29 22:43:11)

Laszek napisał/a:

Panowie co to jest, wysiadł mi komp po ośmiu latach pracy no i nabyłem laptoka. Wszystko ładnie pieknie ale w internecie nie włącza mi wszystkich stron, np wejdę w allegro i stronę główną mi włączy ale dalej w kategorie to już kicha. Radźta

O kto to się pojawił!
A jaką masz przeglądarkę? Tą której nazwy nie napiszę bo mam zasady a zaczyna się na I... E... ?

95

zainstaluj firefox, albo chrome (ja wolą tą drugą) i wtedy sprawdź. jak dalej nie trybi to musisz wgrać wtyczkę shockwave od nowa

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

96

próbowałem z trzech przeglądarek i wszędzie to samo. pokombinuje z tymi wtyczkami, jak co to założe wtyczkę od siły 63A haha

E 516 na części
Telefon 695 076 269

97

A to może wina łącza a nie komputera? Napisz coś więcej bo to trochę mało. Forum działa?? google?

98 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-01-30 12:46:07)

przyjrzyj się takiemu czemuś jak Java. Zobacz czy nie miałeś jakieś aktualizacji Java ostatnio. Zobacz czy nie masz z nią jakiegoś problemu. Ewentualnie odinstaluj ją i zainstaluj ponownie. Prześledź kompa czy nie zainstalowało się jakieś dziadostwo. Obstawiam jednak Javę.
A i jeszcze zastosuj pierwszą zasadę z pomocy technicznej z infolinii "proszę wyłączyć i włączyć komputer" wink

gg 5118068

99

A mój PC  złapał Rootkita  sad !

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

100

mój ciągle to robi smile tylko formatka pomaga.