Odp: alternator
Co prawda mam inny silnik i alternator ale też mi przeładowywał i wygotowywał, zmieniłem regulator napięcia na elektroniczny i jest dobrze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » alternator
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co prawda mam inny silnik i alternator ale też mi przeładowywał i wygotowywał, zmieniłem regulator napięcia na elektroniczny i jest dobrze.
Albo daj głosniej radio...
JAk Androl pisze wymiń regulator bedzie ok
Regulator mam wbudowany i na taki pewnie wymienię, nie będę kombinował bo i nie ma przy czym kombinować, ale zdziwiłem się nieźle jak zobaczyłem to ładowanie. Teraz jeszcze na wywóz ziarna można choinkę wstawić, będzie na czasie
28v to max
witam panowie alternator mi sie skonczyl wiec zakupilem od sw400 bizona tylko bez regulatora wiec zamowilem na allegro pasujacy wiec pytanie moje jak to teraz podlaczyc;
tak nie dziala;
https://www.google.pl/search?q=podlacze … sQ_AUIBigB
https://www.youtube.com/watch?v=zTsboJ25njM
regulator bizonowski??
w bizonie mam tak regulator zasilany z stacyjki przewodem o numerze 15 druga wsuwka regulatora na szczotko-trzymacz alternatora gruby przewód od śrubki alternatora do akumulatora a regulator (obudowa) z alternatorem połączone są jeszcze kablem od masy
Regulator mam elektroniczny bo te mechaniczne to nic nie warte
no wlasnie mechaniczny mam podlaczone jak piszesz i daje mi 25v troche malo a jak sie go reguluje wiesz moze
w mechanicznym musisz lekko dogiąć blaszke
dzieki jutro zrobie i dam znac damian a nie wiesz ktora blaszke nigdy nie rozbieralem
Te mechaniczne to nowe i od razu szroty. Tak było kiedyś z elektronicznymi. Obecnie jest odwrotnie.
z instrukcji:
- zwiększenie naprężenia sprężyny zwiększa napięcie, zmniejszenie naprężenia sprężyny zmniejsza napięcie
- szczelina między stykami 0,35-0,55mm
nowy i do pi.dy szlak by trafil takie firmy chyba zakupie alternator wraz zbudowanym regulatorem od jakies ciezarowki na szrocie
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » alternator
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo