Odp: jaki półautomat spawalniczy ?
A jakie masz kabelki może wystarczy zmienić zabezpieczenie no i pogadać z energą. A jak chcesz iść na usługi.......
Kobita odkurzacz Ty spawarkę i prądu nie ma ....
Powiem tyle że jestem na końcu linii przewidzianej do remontu. Prąd od trafa do mnie leci około 1,5km starymi amelinowymi drutami. Trafo ma zabezpieczenie jak dobrze pamiętam 100 albo 150A i zasila obecnie jedną imprezownie (klimatyzatory, chłodnie, kuchnia, orkiestra itp) 3 gospodarstwa i 6 byłych gospodarstw). Jak sąsiad włączy rozdrabniacz do zboża to u mnie światło mryga, jak gra dobra orkiestra to rytm idzie poznać po przygasaniu światła. Jedno co mam dobre to osobny licznik na dom i na gospodarstwo wiec mam pełne 25A/dla siebie. Poczekam na remont, wywale skrzynkę na granice i na gospodarstwo wystaram się o conajmiej 50A zabezpieczenia.
A co do zabawek to pukico są one banku niestety. Za gotówkę to nie dał bym rady dziabnąć tego, tym bardziej że remontuje właśnie warsztat i muszę parę drobniejszych narzędzi dokupić....
Plazma dziś poszła na testy i żałuje że szybciej się nie skusiłem. Zaje..sta sprawa.
Marek co do szablonów to mam na dniach w planie zrobić pantograf by muc kopiować elementy. O ot takie coś:
http://m.youtube.com/watch?v=J1NGaZZkTn8