Temat: Sprzedam MDW 525H

Stan bardzo dobry, garażowany, szerokość robocza 5,4 m, sieczkarnia (założona dopiero w Polsce - nowa, załączanie elektroniczne z kabiny), klimatyzacja, napęd hydrauliczny -dżojstik, 2000 mtg, pierwszy właściciel w Polsce, sprowadzony w 2004 z Wielkiej Brytanii, rocznie kosił ok. 80 ha. Na wyposażeniu dużo oryginalnych części zamiennych.
Jak ktoś byłby zainteresowany to czekam na kontakt lub odsyłam do ogłoszenia na olx:
http://olx.pl/oferta/pilnie-sprzedam-ko … r=EREC-55-[id1]-20141230-[diplayLink]-6356819@1-20141230125011

2

Odp: Sprzedam MDW 525H

a czemu pilnie? wojtas może coś dla ciebie?

mdw

3

maciek wypadało by się pierw przywitac zgodnie  z tradycją ....
a aktualnie  przekracza to moje fundusze ...  już szukam  do 70 tys bo musiałem kawałek pola przylegającego łyknąć ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Witam,silnik jakiej firmy i ile koni .A z tym przywitaniem i uzupełnieniem danych to Wojtek ma racje.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

5

A tam czepiacie się chłopa co zarejestrował się po to aby sprzedać forszaja i przestać być forszajowcem big_smile
bo przedstawiciel już dzwonił i za kilka dni na podwórko zajedzie nowy lśniący i pachnący... jeszcze tylko przelew i już.
Ale najpierw trzeba opylić forszaja big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6

Bardzo przepraszam za tą anonimowość , ale jak się ma 50-tkę na karku to pewne zasady są już zapomniane. Tak więc : DF agrotron 135, Ursus 360-3p i 330, Ziemniaki  zboża i kilka stawów hodowlanych karpia. MDW chcę sprzedać ponieważ ponieważ nie ma przystawki do rzepaku a od kilku lat mam umowę na rzepak (Bielmar Bielsko Biała) a bez własnego sprzętu to kosisz wtedy kiedy koledze pasuje, a w zakładzie jest termin dostawy z określoną godziną. Wobec tego wystarczy kila deszczowych dni jesteś w d....... . Na nowy mnie nie stać ale mam znajomego na zachodzie co pomaga mi wymieniać sprzęt na młodszy.  Tak na marginesie MDW ma VOLVO 190 koni, silnik bez wycieków i oszczędny w pracy, nie ma dla niego znaczenia czy ma włączoną sieczkarnie czy nie, klima daję pełne zadowolenie z pracy tym kombajnem, nie był myty wodą tylko czyszczony sprężarką.  zawsze garażowany i konserwowany (Heder). Cena jest zawsze do dyskusji, jeśli chcesz kupić to dzwoń 728 301 584. Konto założył mi syn a ja mam na imię Tomek

7

To nie lepiej stół do rzepaku kupić?

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

8

po dziesięciu latach bezawaryjnej pracy trochę szkoda sprzedawać, ale czasami trzeba bo jak jest okazja to trzeba z niej skorzystać

9

to co po tej maszynie chcesz kupić .?? Forsza ?? nie wydaje mi się

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

10

Nie, celuję raczej w class'a podobnego do Twojego:)

11

hmm ciekawe ciekawe ....  przecież te 525 jest podobnej wielkości jak claas a jednak claasa  hmm a zaczełem się już rozglądać za 524 big_smile

12

Wojtas kolego chyba nie zrobiłes nic dobrego pozbywając się 108 , no chyba że już słabowała. Nie obraż się czasami że tak piszę , takie moje spostrzeżenie .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

13

Dominator 108 jest bardziej wydajny niz 525 ?

14

Mam wrażenie że chyba tak, mam niedaleko siebie mdw i powiem szczerze, że to tylko pozór potężnego kombajnu, sita są duże, jednak myślę, że claas wydajniejszy.

15

żebyście wiedzieli .... że to był błąd ... chciałem coś mniejszego w podobnym stanie .. a tu widze że za 100 nie kupi nic normalnego ... strach ...

http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-md … c91e0668ed
ten mi się podoba  czym to się różni prócz kabiny i nazwy ?

16

jak patrze na ceny kombajnów to mnie przerażają wydaje mi się że rok czy dwa były tańsze ,za kupę złomu dać 50 tyś i jeszcze 20 tyś żeby chodził to coś nie tak.

17 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2015-01-13 01:25:45)

Pytanie do znawców tematu.W 1999r Case sprzedał licencję kombajnu Case525H[Wcześniej Fortschrit 525 MDW] białoruskiej fabryce LIDA ,czy to dalej klepią i z jakim skutkiem?                                                                                                                                       Już wiem to LIDA1300

18

Wojtas różni się przede wszystkim prestiżem wink

19

wojtas napisał/a:

żebyście wiedzieli .... że to był błąd ... chciałem coś mniejszego w podobnym stanie .. a tu widze że za 100 nie kupi nic normalnego ... strach ...

http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-md … c91e0668ed
ten mi się podoba  czym to się różni prócz kabiny i nazwy ?

Trzy bębny młucą e? O co chodzi? Jak to ze sobą jest połączone? Omłot rotorowy czy tradycyjny? A może ma jeden główy a dalej do kłosków domłacacze? Ma ktoś to na rysunkach żeby to pojąć?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

20

Na stronie Konedata pisze że miały Trzy bębny jeden za drugim o średnicy  odpowiednio 60, 40 i 57 cm .

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile