1 Ostatnio edytowany przez bernix007@o2.pl (2015-01-19 21:28:26)

Temat: Wałek WOM do 323A

Witam wszyskich.
Z racji tego że jestem posiadaczem 323A:D ,. mam "małe" zacięcie. Poszukuję KOMPLETNEGO  WAŁKA WOM,  z tego co się orientuję to składa się z 2 części + ta część którą się skręca do skrzyni biegów już jako uszczelnienie i stabilizację wałka na zewnątrz(?). Przy okazji, czy ktoś z Kolegów używa mixu olejów do skrzyni biegów czy wszyscy wlewają  oryginał (polecany przez Piotra z Grudziądza) ?
Pozdrawiam  R.B. :walka:
p.s. Najważniejsze FORSCH jest z 86r big_smile

2

Odp: Wałek WOM do 323A

z innej beczki jestes narodowcem czy należysz do młodzieży wszech polskiej? pytanie w związku z twoim avatarem.

mdw

Odpowiadam na pytanie z innej beczki, smile ,niestety do młodzieży już się nie zaliczam sad , a z avaterm mam osobistą więź wink . Mam nadzieje ze nie uraża nikogo on (avatar).
Pozdrawiam.

4

tak tylko pytałem..

mdw

5

A jaki olej to oryginał do forchów?

6 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2015-01-20 18:16:28)

Ja mam zalaną skrzynię fusch 80W90 odpowiednik hipolu o tej samej lepkości, yaki olej polecił mi człowiek zajmujący się mechaniką i hydrauliką już ze 25lat a hydraulika schell lhl
46, i wszystko lata
Ale w 323 musi byc olej hydrauliczno przekładniowy, czyli taki na którym chodzi skrzynia przekładniowa i hydraulika razem a 300-303 jest rozdzielona

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

7

Słyszałem o tych olejach ale jakoś niedawno o nich usłyszałem i nie mam przekonania

Z tego co ja słyszałem to jakiś agrol powinno się lać.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

9

Agrol u typowy olej hydrauliczno przekładniowy

10

oooo agrol leje do skrzyni w ciapku i 514 a od czego są te filtry? Nie głupie rozwiązanie?????  http://allegro.pl/silnik-fortschritt-4- … lluserscro

11 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2015-01-20 18:32:32)

Mi ten znachor powiedział że jeżeli hydraulika i skrzynia jest rozdzielona to skrzynia zalana olejem typowo przekładniowym a hydraulika typowo hydraulicznym i tak zrobiłem tylko w skrzyni mam ponad 60litrów,

Dodam że tym olejem 80w90 mam zalane tylne i przednie mosty w moich fronterach i jest ok

12 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2015-01-20 18:38:31)

Takie filtry wydaje mi się były w starach, ja mam jeden filyr przed pompką paliwa a drugi w oryginale

13

Właśnie jak wcześniej pisał Kolega, "AGROL" jest dedykowany, a wracjąc do tematu, ma ktoś z Kolegów namiary na temat który mnie interesuje, tj. WAŁEK WOM  KOMPLETNY (to co w skrzyni i tą część która wychodzi za skrzynie) Z 323A?? W rozsądnej cenie wink .

14

Panków albo dawca

15

Najbardziej byłbym zinteresowany dawcą, Kolego STACHU, może masz jakieś namiary na kogoś kto ma na zbyciu taką część. Ewentualnie jak byś słyszał że jest możliwość kupienia to daj  znać. Postaram się zrewanżować.

16

606820196 zadzwoń tam mają części ja trochę od nich brałem

17

GELEK dziękuję za podpowiedź, jutro dzwonie do nich, może mają coś za rozsądną cenę.

18

Jak tam nie mają napisz do PiotraK da ci namiary, mnie tak poratował

19

ten  rozbiera może ma  606820196 albo ten  klijent 606956625

Leszek   dla kolegów'

20

Kolego jutro sprawdzę u siebie. Powinno coś być i dam znać.