21

Odp: 3 Lutego Ogólnopolska Akcja Protestacyjna

nie lepiej byłoby zrobić akcje żeby uświadomić mieszczuchom jak nas i również ich kroją zakłłady miesne ile płacą nam a ile kosztuje kiełbasa
tr pokazy ciągników na drogach robią wiecej zamętu i skłócania ludzi niz dobrego a jak już blokować to dojazdy do np pini lub innych takich.ot moje zdanie

22

Sorast masz rację.Popieram taki pogląd jak ty.

23

ja  bylem kiedys na strajku forszem https://www.youtube.com/watch?v=eWbSzeKWkFQ   . a apropo uswiadomienia mieszczuchom , nierozumiem dlaczego jak rolnicy jada ciagnikami  i gdzies tam nakleja kartke własnosc banku  mieszczuch  niewzruci na to uwagi a jeli nawet to co tam kredyt wziasc  co to jest robic w polu  na swierzym powietrzu, a to własnie rolnicy powinni pojechac tym sprzetem co jest ich czyli ciapki ursusy  mtz kirowce  stare zachodnie bo to jest juz nasze i tego nam nikt nie zabierze  a  z bankiem to nigdy nic nie wiadomo  no chyba ze ma sie pewnosc ze zawsze wszystko wyjdzie jak trzega.

24

mam taki pomysł na świnki ,założyć spółdzielnie produkcyjne tak jak jest z mlekiem zamiast strajkować?

25

pomysł dobry ale spóźniony o jakieś 20lat.
nasze zakłady to spółdzielnie ale duńskie

26

Bo my zawsze jestesmy 30 lat za muzynami. A ta spoldzielnia gdzie sprzeda? Handlu nie ma ,bo lidl tesco biedrona nie polskie. Teraz to my sobie mozemy...Kiedys byl czlowiek ale byli w okol niego lyzwinskie begery i inne dziady.

27

jack napisał/a:

pomysł dobry ale spóźniony o jakieś 20lat.
nasze zakłady to spółdzielnie ale duńskie

Dokładnie, z Twoim poprzednim postem również się zgadzam. Trzeba uderzać punktowo, blokować zakłady. Pokazać gdzie tkwi problem. Po embargu putina jakoś na zachodzie ceny skupu nie spadły, a poza tym rolnicy tam jako udziałowcy żyją również z dywidend. Ten program trzodowy w następnym PROW to mogę się założyć, że między innymi duńczycy za nim lobbowali ziemię już mają (niedługo okaże się ile), zakłady mięsne, teraz trzeba przejąć hodowlę w Polsce w dodatku wyciągną kasę która była rzekomo przeznaczona dla Polskich rolników.

28 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2015-02-01 23:39:23)

Nawet jak bym pojechał którymś ze swoich to by mnie gliny zgarnęły smile Tyle się dorobiłem . Strajki ? Dla mnie to jest żenujące . Większość chciała " wolnego " rynku  . Żadne parady po szosie nie pomogą . Politykom do dupy osobiście  trzeba się zabrać . Na wiejską zajechać pod ich domy a nie ludziom ruch utrudniać . Nękać tak jak nas nękają .  No powiedzcie czy was osobiście  rusza strajk górników i ich parada ? Właśnie ... nie  bardzo to polityków nie inaczej . Widzicie Putin siłą  gorzej wyjdzie na tym . Unia z nami robi jak z żabą w gotującej sie wodzie . Wrzucona do wrzątku wiadomo . Jeśli  podgrzewasz stopniowo żaba nie wie że się gotuje .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

29

Znowu jestem *** bo dziś 2 lata kończyła chrześnica żony....
Sebasitian zgadzam się z tobą w 100%
świnie są problemem ale te na wiejskiej !!!

30

Nie pij bo zdrowie stracisz !

31

Tak czytam w sieci o tych strajkach i widzę że gówno z tego będzie.....
Wrogów sobie tylko robimy.....
A media skutecznie nam w tym pomagają....
Dupa panowie dupa nie tak......

32

Teraz przypadkiem obejrzałem sobie  taki tam film " Noc oczyszczenia : Anarchia " . Nie jest zbyt porywający ani mądry ale ma pewne przesłanie . Widzę że pomału idziemy w tą stronę .  Koseś ma  racje Krzysiek nie pij tyle bo szkoda szarych komórek  , jeszcze się przydadzą .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

33

nie blokowac polakow tylko kuraaa warszawe *** kur-a zadzacych i  nie pozwolic tak dalej zadzic.bo co nam daje utrudnianie zycia innym .

34

Waldek a coś się tak zagotował?

35

bo ciekawy jestem jakby tym blokujacym drogi rolnikom np.gornicy zablokowali droge na pole.Juz widze jak dochodzi do rekoczynow.
A kierowcy okazali cierpliwosc i chwala im za to.
Pozdrawiam i Przepraszam kierowcow za moich ziomali-wstyt mi za nich.

36

waldekpolska napisał/a:

bo ciekawy jestem jakby tym blokujacym drogi rolnikom np.gornicy zablokowali droge na pole.Juz widze jak dochodzi do rekoczynow.
A kierowcy okazali cierpliwosc i chwala im za to.
Pozdrawiam i Przepraszam kierowcow za moich ziomali-wstyt mi za nich.

wstyd to że walisz błędy z pisowni . a za blokujących drogi nie musisz przepraszać .dadzą sobie radę . i uważaj żeby ci żyłka pierdząca  nie pękła .

Leszek   dla kolegów'

37

sam sie walllllllllllllllllllllll

38

sory ale mnie ponioslo.

39

bez komentarza http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos … 03872.html

mdw

40