101

Odp: 3 Lutego Ogólnopolska Akcja Protestacyjna

Dobra co tu gadać człowiek nie świnia i swoje poglądy ma więc nie zamierzam Ci ich zmieniać!  Rób bilansy i płać podatki 3maj się!

102

Podobnie jak Bamreras ja z żoną też prowadzimy na własne potrzeby księgowość a zaczęło się kilka lat temu. Przez 2 lata prowadziliśmy ją dla GUS-u i tak nam zostało. Dochodowy wchodzę ! Stachu może znasz kto pracował w księgowości w PGR oni już wtedy potrafili przenosić dochody z działu produkcji polowej do zwierzęcej i na odwrót.

103

I ja też jestem za.

104

Ja wolę wozić żonę do spa a nie płacić podatki, których NIE ma! Odkąd Donald wyjechał to wszyscy chcą podatki płacić Ludzie, którzy nigdy ich nie płacili. Dobre a ludzi w kraju coraz mniej.

105

Dziś była akcja protestacyjna w Łowiczu. Bez traktorów, szacunkowo 200 ludzi i transparenty. Przed, za i po bokach gliniarze. Przejeżdżałem widziałem. I dobrze, że bez traktorów. Po co kłuć w oczy wpienionych kierowców traktorami za co najmniej 100000 zł /szt. Jakoś w ostatnim proteście (za Leppera, Serafina i Wierzbickiego), C 360 nie widziałem. Na dziś może być znacznie ciekawiej.
Ubranka schludne, buzie gładkie, zmarszczki tylko na workach mosznowych. Ogólnie bida Panie bida. Te co spasione to pewno cukrzyki, a te na dodatek z czerwonymi ryjami to sercowcy. Kupa nieszczęścia - z przewagą kupy.

106

Dobre ....
A podatek to potwierdzam to co przedmówcy. Prowadzę rachunkowość dla FADN i wiem ze nie stracę na podatku. A podatek + dopłaty chyba jakiś raj by był bo kasa z UE jest zwolniona z podatku ......

107

Powadziłem kiedyś mikrofirmę przez 2 lata, na lekkiej stracie, nic prostszego. Wiedza moja jest taka, że podatek dochodowy to najlepszy sposób na wsparcie rolnictwa.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

108

Stachu napisał/a:

Laszek zawsze możesz wyjechać ze wsi ale wieś w tobie i tak zostanie!

Masz jeszcze jakieś takie mądre teksty?? :stu:

E 516 na części
Telefon 695 076 269

109

Nie wiem po co te kombinacje ? Czy rolny jest tak duży ? Jak milion gospodarstw wejdzie w pełną rachunkowość to ilu urzędników ,księgowych ,oraz ton papieru trzeba będzie do tego ? A rząd np. po roku zrobi zapis że w koszty można wrzucić 20l paliwa na 1ha . albo że świnia nie może zjeść paszy max za 100zł ? i jak te koszty wtedy zrobicie ? Następne protesty wtedy ? Moim zdaniem dobrze jest jak jest ,vat kto chce może odliczyć a i na podatku rolnym można zaoszczędzić . Od kilku lat z ponad 70ha . płacę 73zł podatku rocznie ,czyli to minimalny zysk wink

110

Chłopcy podatkowcy zapomnieliście o podatku od nieruchomości jak za każdy szajerek wam naliczą jak od działalności to hoho! Małe dzieci jak nie sparzą rączki to chcą ją sparzyć!

111 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2015-02-04 09:09:28)

Tomek w pełni zgadzam się z twoją wypowiedzią,ale wypowiedzi w stylu jak pisze Stach to jest woda na młyn dla naszych zazdrośników(według mnie to w większość pierwsze pokolenie mieszkające w mieście).
ps. Właśnie przyniesiono nakaz płatniczy stawka 125 zł(36 ha do zapłaty 2400zł) stawka ta sama jak w roku ubiegłym.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

112

Koseś przecież to nie my się pchamy w dochodowy, tylko rządzący od lat straszą nas wprowadzeniem go. No i jak na razie na straszeniu się obywa, oni też wiedzą że kasy z tego nie będą mieli. Ustaliliśmy też na forum to już kiedyś, że dochodowy i likwidacja KRUS to chwytliwe hasło pod miejskiego wyborcę, także przed wyborami na pewno znowu ten temat wróci i przed następnymi, i przed następnymi, i.....................
Stachu Tobie to chyba babcia bajki tylko o "babach jagach" opowiadała.

113

koseś napisał/a:

a i na podatku rolnym można zaoszczędzić . Od kilku lat z ponad 70ha . płacę 73zł podatku rocznie ,czyli to minimalny zysk wink

A ja z niecałych 20 z czego 4 z częściowymi ulgami zakupowymi ponad 4000

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

114

Koseś ja też jak kiedyś rozbudowałem chlewnię to przez 10 lat płaciłem po parę zł. rocznie gruntowego, ale to trzeba było zainwestować. W dochodowym podobnie, gdyby wszedł to może nowy ciągnik bym kupił na raty.

Dlatego jak rozliczasz i wychodzi zysk to lepiej kupić albo wziąść cos w leasing. Traktor samochod maszynę, amortyzacja i już jesteś na minusie. Zamiast oddać państwu możesz coś kupic.

116

Dochodowy by mnie dobil... ile można inwestowac. Zyc tez trzeba.ja na ceny nie narzekam.  Kurczaki w sredniej cenie i jest ok.

117

Jak doplaty starcza na zycie. To gospodarstwo moze byc na minusie.teraz place dochodowego po 400 zl miesiecznie i jest spoko. Produkcja na 3 miliony rocznie działy specjalne.  A jak slysze ze protest rolnikow przeciwko prywatyzacji lasow.... to jestem daleki od tego.nie moja bajka.cjest rok lepszy i rok gorszy. Kolega ma ziemniaki.  Goni po 6za worek. Nie narzeka. Na hurtowniach pyra po 3.ale on ma jakosc. I jego kupcy wiedza ze wczesnego im przywiezie... latem . Okolice wolina.trzeba sobie radzic. Jeden z czlonkow naszej grupy postawil nowy obiekt.  Hala na 100.000 kurczakow. Kosztowala 8 baniek. Podziwiam. Rata kredytu 140000 miesięcznie.  Na 4 lata. Duzy wklad wlasny

118

Marek to pewnie masz Super ziemie, skoro tyle płacisz! Jaka klasa?

119

3 i 4

120

No to dużo!