761

Odp: Kukurydza Na Ziarno

No i od tego Pajej odlicz dochodowy!:)

762

po 430  + vat  za mokrą  podpisuję od razu .

Leszek   dla kolegów'

763 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2015-02-03 23:34:58)

Ja pytałem w polskich młynach dziś, to proponowali mi po 370 netto, a Osadkowski po 400 netto

764

sarast napisał/a:

po 430  + vat  za mokrą  podpisuję od razu .

spokojnie kontraktacja ma ruszyć  od końca lutego minimalna   ilość  25 ton

765

Panowie co siejecie na kiszonkę ?

766

Pietia Osadkowski pewnie będzie teraz ostrożny z kontraktami, Ty ostatnio dobrze wyszłeś na podpisaniu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

767

U nas słabe ziemie i sieją żyto, proso i kuku. Proso ja sprzedaję na materiał siewny. Co roku więcej sieje bo więcej klientów.

768

Laszek napisał/a:

Pietia Osadkowski pewnie będzie teraz ostrożny z kontraktami, Ty ostatnio dobrze wyszłeś na podpisaniu

Tak miałem po 450 netto ale teraz na spokojnie zobaczymy co czas pokaże może trochę się podniesie cena ale myślę że raczej ciężko będzie jset szansa że podskoczy sucha a wtedy powinna podciągnąc mokra ale kto to wie.

769

Cena suchej do mokrej to i tak katastrofa ale co zrobić, narzekanie nic nie da. W  tym roku zapowiada się więcej do suszenia

E 516 na części
Telefon 695 076 269

770

Kolego Staszku o czym piszesz ?
No i od tego Pajej odlicz dochodowy!img/smilies/smile

771

Bo golega Pajej jak paru innych są zwolennikami podatku dochodowego dla rolników! Z tąd ten post. smile smile

772

tak w tym roku w kuku to raczej nie zapłaciłbys bo zadnego dochodu nie było, a rolny musiałes zapłacić. Dochód to przychody (zapłata za kuku) minus koszty (nawozy, opryski, paliwo itd) i kończmy o tym bo to nie ten wątek

Rolnik z powołania:-)

773

Kolego Pajej OSZALAŁEŚ ??? .Ja Nie wiem co i jak będzie z tym podatkiem dochodowym ,ale na moje to coś pokręcą i zostanie rolny i dołożą dochodowy .Faktycznie z kuku to słaba była opłacalność .

774

na dochodowym to najbardziej zarobią księgowi .

775

Tomek masz plusa

776

Dostałem dziś umowę do podpisu od Woźniaka na kukurydzę 410 + vat  na początek mam 7 aut zobaczymy co będzie później na razie inni maja mniejszą cenę. Rozmawiałem z przedstawicielem twierdził że maja zapasy do końca sierpnia a mają dostawców z Czech z transportem sucha do Ząbkowic Śląskich po 560 brutto na plac.

777

410+vat czyli lepiej niz w ubiegłym roku

778

Pajej napisał/a:

410+vat czyli lepiej niz w ubiegłym roku

W zeszłym roku miałem 450 netto, a w 2013 było 570 netto

779

Słyszałem że w tym roku zapowiadają się mniejsze zasiewy kukurydzy, z agroloku co chwila wydzwaniają z ofertą nasion. No zobaczymy co bedzie. Jak dobrze pójdzie to zapowiada się około 1000 ton do wysuszenia.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

780

ja mysle ze bedzie mniej kuku, bo z jednej strony ci co nie zawsze siali nie posieja, bo ceny marne, a ci duzi co mieli monokultury posieja troche czegos innego zeby zazielenianie zrobic. takie moje zdanie i dlatego ja posieje pierwszy raz