Temat: Fortschritt ZT 303 nie mogę odpalić
Wróciłem z pola, zgasiłem ciągnik i rano już nie mogłem odpalić. Nawet dymka z rury nie puścił. Pracował poprawnie, nic nie zapowiadało awarii. Co i gdzie mam sprawdzić ? Pomocy !
Marek
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Fortschritt ZT 303 nie mogę odpalić
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wróciłem z pola, zgasiłem ciągnik i rano już nie mogłem odpalić. Nawet dymka z rury nie puścił. Pracował poprawnie, nic nie zapowiadało awarii. Co i gdzie mam sprawdzić ? Pomocy !
Listwa się zacięła pewnie, stuknij w pompę, ewentualnie poszarp za dźwignię od gazu. Chyba że brud wlazł pod zaworek ciśnieniowy w pompie i pompka zasilająca nie może wytworzyć wystarczającego ciśnienia. Choć myślę, że to pierwsze zakładając, że masz paliwo
pompowałem ręczną pompką, ale nic. Jutro stuknę tą pompę i wyszarpię dźwignię gazu. Paliwo mam ze 30 litrów.
Najlepiej od razu odkręć dekielek zobaczysz jak listwa pracuje.
ok, ale jaki dekielek ? Gdzie od jest ? Może jakiś rysunek, albo zdjęcie ? Nie znam się na tym ...
Ten duży na 6 śrubek klucz 10 na przodzie pompy nad pompką ręczną
https://www.google.pl/search?q=pompa+wt … B644%3B362
a czy bede musial zdejmowac pompke reczna ?
nie, możesz nawet odpalić go bez tego dekielka
ok - dzięki za pomoc. Jutro zdam relację, jak poszło.
Listwa na moje to bardziej ten zaworek listwa lubi sie zaciac po zimie jak dluzej stoi ale tak odrazu
Nie wiem, czy dobrze sprawdziłem, ale : odkręciłem dekiel pompy i próbowałem odpalić. Z kabiny widziałem, jak wałek się obraca, bo kolejno zawory się otwierają i zamykają. Nie odpalił... U mnie ten dekiel jest na dwie śruby. Z tego co zauważyłem, to mam silnik od Ify. Nie ma wejścia w pompie na linkę. Co mogę jeszcze zrobić, aby go odpalić ?
Widząc twoją wiedzę na temat pompy wtryskowej to nie odważę się Ci doradzać .
Nigdy nie mówiłem, że znam się na tym... W każdym razie jak mi wytłumaczycie co dokładnie i jak ma zrobić, to to zrobię.
odkrecasz ten dekiel za pompka wspomagajaca przy pompie wtryskowej i za deklem jest poprzeczna listwa ona powinna pracowac jak dajesz gazu jak stoi to nie odpalisz a drugie to na wylocie pompy masz zaworek jak sie zaciol to tez nie odpalisz po prawej stronie jak wychodza rurki wtryskowe tam jest ten zawor a a ten dekiel jest na 6 srubek na osemke kluczyk
Jak dyma nie puszcza to paliwa nie dostaje a może paliwa nie masz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Inne nie wymienione » Fortschritt ZT 303 nie mogę odpalić
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo