161 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2015-02-11 23:59:00)

Odp: 3 Lutego Ogólnopolska Akcja Protestacyjna

Sarast denerwuje i to bardzo.
Ale co tu zrobić? Może go wywalą a może nie. Szarpac się z dupkiem? Po wyborach go nie będzie. Chyba ze znów zagłosujesz na PSL. Przyjdą inni to z nimi się poszarpiemy.
A może wreszcie w ławach sejmowych zasiądą nasi tylko gdzie oni są? I jak ich rozpoznać?
Nie obraźcie się ale po tym co słyszę w TV, w necie, od sasiada,
Po tym co widzę ( byłem dziś z dziecmi w Mc Donaldzie dostałem numerek nie miałem gdzie usiąść, był brudny stół dostałem jakieś kartonowe jedzenie zapakowane w papierek a potem w karton. Powiedziałem zonie ostatni raz moja noga tam staneła!! Ludzie tam walą drzwiami i oknami bo nową zabawkę rzucili.... )
Wracam do tematu
Nie obaźcie się, ameryki nie odkrywam, głupim narodem głupki rządzą, robią nam wodę z mózgu i jesteśmy co raz  głupsi.
Kijem rzeki nie zawrócisz. Rzeka to naród. Patrzą w tv i kolorowe gazety w których to opisują historię rozwodu ibisza albo dietę cichopek.
Obserwuję bliskich do puki ojciec był czynny zawodowo to było ok. Jak teraz siedzi przed TV to wierzy tylko TV. Jak powiedzieli że dzieci mogą siedzieć w wannie max 10 min więcej to szkodzi, to tak musi być i już wojnę w domu robił,  bo w tv tak mówią nie ważne kto! A ten baran w TV przeczytał to w necie na swoim tablecie. A w necie zamieśćła to jakas kretynka co swoje mieszkanie pucuje 2 radzy dziennie domestosem bo tak jest zdrowo.
Ludzie nie myślą. Takie potulne barany ...
PO wygra jesienią i to już będzie koniec. Wygrana PISu ... będzie inny koniec...
I po co się szarpać. dzieci podchowam Sprzedam z 4 ha pojadę do jakiegoś
ciekawego kraju kupię sobie łódkę i .... będe rybakiem
https://www.youtube.com/watch?v=SmrFYM7wFZw

Wiem, nie składnie, nie ładnie i nie ostrajkach....
A w polu robię bo to lubię.... ale pewnie kiedys bokiem wyjdzie...

162

Bastylia padła, czyli została rozebrana do fundamentów przez paryski lud. Bywało, że gołymi rękoma, ze wściekłości.
Na blokady dróg żadne argumenty mnie nie wyciągną. Najazd gwiaździsty na Warszawę ciągnikami za nie mniej jak 100 tys też, bo nie mam takiego.
Jedno hasło może mnie zmobilizować do działania. Rozbieramy do fundamentów pewien budynek na ul Wiejskiej w Warszawie. Jadę czym mam. Cztery traktory, czterech kumpli, przyczepy, ładowarka.
Panowie, ciurkotanie się skończyło. Dość tego jawnego skurwysyństwa. To NASZ kraj. MY jesteśmy dysponentami.
Czas na zmiany i to radykalne.

163

Dobrze mówi,wódki mu polać.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

164

sławek 42 napisał/a:

Bastylia padła, czyli została rozebrana do fundamentów przez paryski lud. Bywało, że gołymi rękoma, ze wściekłości.
Na blokady dróg żadne argumenty mnie nie wyciągną. Najazd gwiaździsty na Warszawę ciągnikami za nie mniej jak 100 tys też, bo nie mam takiego.
Jedno hasło może mnie zmobilizować do działania. Rozbieramy do fundamentów pewien budynek na ul Wiejskiej w Warszawie. Jadę czym mam. Cztery traktory, czterech kumpli, przyczepy, ładowarka.
Panowie, ciurkotanie się skończyło. Dość tego jawnego skurwysyństwa. To NASZ kraj. MY jesteśmy dysponentami.
Czas na zmiany i to radykalne.

O kolego to dobre jest!!!!!! jadę z tobą.pozdr.

Leszek   dla kolegów'

165 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-02-12 09:40:39)

Śledzę w TV co się dzieje na blokadach, czytam co macie do powiedzenia, każdy ma swoje racje. Ale wczoraj jakiś reporter przeprowadzał wywiad z gospodarzem w jego gospodarstwie. Gość na oko po pięćdziesiątce, gospodarstwo zadbane, akurat chyba zboże ładowali  (R-reporter, G-gospodarz):
R - dlaczego pan nie protestuje ?
G - bo nie mam czasu.
R - co Pan myśli o proteście ?
G - niech każdy liczy opłacalność produkcji, mają nowe sprzęty i długi w banku. Trzeba w sklepie kupić kalkulator za kilka złotych, zeszyt 16 kartkowy i liczyć koszty, liczyć na co nas stać.
Cała wypowiedź trwała troszkę dłużej ale ogólnie o to w niej chodziło. Fajnie to ujął. Pomijam że jak by ceny były inne to tych kredytów by nie było ale mimo wszystko gość dał radę wink

gg 5118068

166

Dobrze gadał bo u nas 6-ciu komornik już zawinął bo nabrali sprzętu za duże bańki a potem zgrzyt zębów. Przykre jest to, że pozostali rolnicy ręce zacierali na licytacji i cieszyli się z cudzego nieszczęścia. Ja na licytacji byłem tylko raz w wiosce obok i szybciej wróciłem jak dojechałem po tym jak zobaczyłem płacz całej rodziny i radość kupujących sąsiadów. Jak widzę te strajki w wspólnej sprawie i przypomni mi się tamta licytacja to nie chce mi się gadać!

167

Zorak pewnie podobnie myślę, ale w takim momencie tak bym się nie wypowiedział.
Księgowość taka w kalendarzu książkowym fajna rzecz. Powiem tak lepiej szklankę zimnej wody przed, niż tabletka dzień po. Ale jeźdźców bez głowy chyba nigdy nie zabraknie.
Sławek w razie co, to na mnie też możesz liczyć deklaruję ostrówka i forsza z przyczepami.

168 Ostatnio edytowany przez sarast (2015-02-12 10:21:05)

zorak napisał/a:

Śledzę w TV co się dzieje na blokadach, czytam co macie do powiedzenia, każdy ma swoje racje. Ale wczoraj jakiś reporter przeprowadzał wywiad z gospodarzem w jego gospodarstwie. Gość na oko po pięćdziesiątce, gospodarstwo zadbane, akurat chyba zboże ładowali  (R-reporter, G-gospodarz):
R - dlaczego pan nie protestuje ?
G - bo nie mam czasu.
R - co Pan myśli o proteście ?
G - niech każdy liczy opłacalność produkcji, mają nowe sprzęty i długi w banku. Trzeba w sklepie kupić kalkulator za kilka złotych, zeszyt 16 kartkowy i liczyć koszty, liczyć na co nas stać.
Cała wypowiedź trwała troszkę dłużej ale ogólnie o to w niej chodziło. Fajnie to ujął. Pomijam że jak by ceny były inne to tych kredytów by nie było ale mimo wszystko gość dał radę wink

Szukali znalezli zadowolonego i  dawaj go w ekran gościu gadał ładnie bo produkcji zwierzęcej pewno nie mniał bo ten jego kalkulator w kiosku ruchu kupiony przy obecnej cenie wieprzowiny pokazał by mu że jest w dupie czarnej,a  w tym stanie gospodarki rolnej zaraz ci bez produkcji zwierzecej poczują ze zboża i kuku .nikt nie chce i się okaże że rynek krajowy jest też ważny . takie jest moje zdanie ,ale każdy ma swoje,

Leszek   dla kolegów'

169

Prawda jest taka, że u nas żywiec klęczy, mleko, zboże wsio! Jak tak dalej nasi D..... będą machać szabelką na czołgi to będzie jeszcze gorzej!

170

w tym rzecz, mimo ze nie mam produkcji zwierzecej a miałem i wiem co to za chleb, popieram tych rolników, bo co my zrobimy ze zbożami gdzie sprzedamy jak nie bedzie hodowli?

mdw

171

A ja się pytam kim nasi politycy są żeby stawiać warunki Rosji? Zero odpowiedzialności za to co robią czeski film i wolna amerykanka. Nikt ale to nikt im się za dupy nie weźmie tyle co sobie ponarzekamy bo odpowiedzialności nie było nie ma i nie będzie bo do tego koryta nikt w interesie kraju nie idzie! Od takie moje zdanie!

172

Koledzy, umowa ustna jest równie ważna jak pisana. Będę pamiętał.

173

http://www.wykop.pl/link/2392588/jak-cham-do-chama/

174

Ależ trzeba być prostakiem żeby takie swoje wywody w Polskę puszczać. Każda inna grupa społeczna ma prawo być niezadowolona ze swojej sytuacji ale chłop to musi siedzieć cicho zapierdalać po kolana w gnoju, i broń boże do Warszawy przyjeżdżać protestować, i zasmradzać Stolicę.
Ależ tupet w głowie mi się nie mieści.

175

Gościa za tą wypowiedz będą palcami pokazywać hehe

176

Takiego to powinno się na tydzień do obory zamknąć to by zmięk, na pewno i by jadaczki nie strzępił.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

177

tak ma racje w jednym zastawia mu dom ciagniki i malo tego go zlinczuja za ta obraze ciezkiej pracy rolnika

Fortschritt zt 423 a razy 2

178

izdebski czy jak mu tam ... on ma  szczere zamiary   które dokonał  obecnie czyli zaistniał kazdy pamięta jego mordę więc praktycznie miejsce w sejmie ma już zaklepane ... zapomni o strajku  możecie być tego pewni ...
Sawickiego wywalą a kogo wezmą ?   zresztą kogo by nie wzięli to co przyjdize otworzy portfel i od razu każdemu da ? 

Strajk w warszawie to istny pokaz   czemu żaden nie wpadł na genialny pomysł i nie napisze na kartce ile ma długu i powiesi na szybie ?   bardziej by to do ludzi przemówiło niż ten pokaz ciągników ... chore

popieram Sławka ... ale by tego dokonać to tych co tam jet na tym strajku musiało by być ze 3 razy więcej ...  bo budynek duży "D

Wczoraj jakiś rolnik dobrze gadał że ceny mamy takie jak w latach 90siątych a ceny nawozów oprysków  4 razy większe więc o co tu chodzi ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

179

Jakby ktos mi w twarz cos takiego powiedział to w pape dostałby, jestem spokojnym człowiekiem, ale czasem mi nerwy puszczają.
Ale postaram sie skomentowac to. po pierwsze jak juz powtarzałem od dawna jestem zwolennikiem zabrania dopłat w calej UE i jeden argument tych ciuli się skończy, a jak beda mieli w sklepach drozej to zrozumieja po co te dopłaty są.
Odnosnie KRUS to wczoraj w trujce była dyskusja o tym jak emeryci ZUSowscy sa pokrzywdzeni bo jak dorabiaja i mi przekroczy 3 tys to musza podatek płacic. A jak rolnik chce dostać 700zł emerytury to musi pozbyc sie gospodarstwa i nie moze dorobic. Taki KRUS dobry?

Rolnik z powołania:-)

180

Sławek masz Plusa i to dużego ! smile Chętnie bym rozpier... ten budynek i wsadził normalnych ( jeśli tacy są ) ludzi...  i może by w końcu coś zrobili... Niech usuną KRUS niech usuną Unię niech będzie normalnie wtedy może coś to pomoże.
A czytając komentarze ludzi miastowych i ogółem to normalnie masakra. Każdy na Każdego wyzywają rolników od różnych chujów baranów skurwysynów debilów i że oni by dali radę bez rolników bo jest wolny rynek i oni poradza.. A co z rolnikami Polskimi ? Sprzedać pola może ?? Mało powiedziane że w Dupach się poprzewracało wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)