Temat: ruszta
może ktoś mi polecić jakąś dobrą firme co prodójuje ruszta betonowe do trzody
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » ruszta
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
może ktoś mi polecić jakąś dobrą firme co prodójuje ruszta betonowe do trzody
Nie znalazłem lepszego tematu więc napiszę tu. Dziś idę do gościa ustalać warunki na gnojowicę świńską. Powiedzcie na jakie warunki przystać? Odbiorę od niego każdą ilośc na telefon ale nie mam beczki. Mogę ją kupić ale wolał bym jego beką. Co powiecie? Ile dac albo na co przystać?
Tylko jeżeli będziecie pisać umowę, to żeby się nie okazało że bierzesz od niego więcej, niż możesz zastosować na swoje ha zgodnie z przepisami.
Jasne! Ale powiedzcie mi na co mogę się zgodzić? Chodzi mi o cenę! Ile za 1m3? Jego beka, moja beka? Na ile lat macie umowy ect.
cena?to zależy komu zależy.czy jemu bo nie ma gdzie lać czy tobie bo szukasz taniego nawozu?
Jestem zainteresowany ale gościa nie znam i nie wiem co powie! Dlatego pytam jaka jest granica opłacalności?
beczka jest bardzo tania w eksplatacji prawie nic się nie zużywa zakup używanej też nie jest drogi (nowa też nie majątek ) a gnojowica to zależy jakie masz ziemie jak piaski i lekke to można wozić dużo znam gościa co wozi 100tyś/h po żniwach. ale wożenie wiosną to tylko pod kukurydze można sobie pozwolić bo pod inne uprawy to jak jest wiosna to lepiej śiać
Po ile?
Cena zalezy od tego komu bardziej zalezy. I czy sprzedajacy ma placic czy kupujacy....
Kilka lat temu bralem 100 za wywiezienie przuczepy obornika. Na swoje pola. Pomiot z klatek. A teraz jest odwrotnie i kupujacy placi 200 za przyczepe 20 ton.
Wiec negocjuj.
No bo słyszałem, że przeważnie za darmo chcą dawać i stąd pytanie na ile max cenowo mogę się zgodzić?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » ruszta
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo