141

Odp: jaki półautomat spawalniczy ?

odkryłem ameryke jak spawać tigiem a mianowicie doprowadzić metal do stanu ciekłego ale nie wrzenia żeby nie zrobiła się utleniona powłoka.

142 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2015-01-28 21:52:48)

brawo :brawo:
ja kiedyś patrzyłem jak sie spawa tigiem i potem tego żałowałem ciekawość nie popłaca naświetliłem sobie oczy i tyle było z podglądania a patrzyłem jak pomagałem spawać coś przytrzymać itp.

Nie ma to jak FORTSCHRITT

143

mam takie pytanie spaliście kiedyś duraluminium czyli jakieś kolanka ,miski ,głowice bo próbowałem i tigiem to bardzo ciężko szło pewnie brakiem wprawy ale migomatem to całkiem ładnie , a tak przerobiłem miga drut 1,2 mm żeby się nie zaginał ,dysze rozwierciłem z 1 mm na 1,4mm tylko nie róbcie tego wiertełkami bo pękają po 4 zmarnowanej końcówce odpuściłem i zrobiłem własne wiertełko z sprężyny stalowej,w kolanko wsadziłem zwykły wkład od długopisa zamiast teflonu, jest problem z rolkami 2 to mało to trzeba jeszcze przerobić,spawać na niskim prądzie, argonu nie żałować.

144

Ja migomatem do jumza pospawałem szczotkotrzymacz w rozruszniku. O ile można to było spawaniem nazwać. Miało być na chwilę,  chodzi już trzeci rok, a rozsypany był się całkiem.

145

mam malutką  spawareczkę inwertorową  200A  ciągnie spokojnie elektrody 4mm   i się nie wyłącza  a przy elektrodach 3.25 nawet nie zamruczy ... jedynie oryginał uchwyty płoną ... doszczętnie ..  i kable trzeba było dłuższe dla wygody

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

146

http://olx.pl/oferta/mig-mag-250-4x4-be … 75c50078f6
czy ten wart jest mocy o do ceny?

147

Mam takiego i na drucie 0,8 przy ciągłym spawaniu często się przegrzewa ale tak jest Ok.

148

Euro złącze posiada i podajnik 4 rolkowy, czyli nie jest najgorzej, coś potargować i bym brał.

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

149

no panowie jest nowy nabytek wlasnie dziś przyjechal
http://allegro.pl/spawarka-welder-fanta … 01690.html

150

To urządzasz warsztat na bogato !, gratuluję !

151

witamy kolejnego użytkownika tej spawarki

152

no no ładny sprzęcik niech dobrze służy

153

Panie majsterva jak to pospawacie? Migiem proszę pana, migiem. :-)

Niech ci służy.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

154

jak to jest  tu ma  320A waży 98kg
bester 320 warzy 87kg
ESAB 120kg
w końcu nawet po wadze widzać że  coś ta spawarka musi być warta

swoją drogą  jakie przewody są w niej w zestawie jak długie ? chodzi mi o uchwyt itp

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

155

3m :-\  typ MB24

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

156 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-02-20 11:45:29)

padła mi spawarka transformatorowa i muszę coś na szybko nabyć. Spawarka do wszystkiego w gospodarstwie ale bez jakiegoś wielkiego spawania. Nie chcę wydać więcej jak 500-600 zł.
Jakie max grubości pospawam tym sprzętem ? czy można w miarę dobrze połączyć dwa płaskowniki o grubości 4-5mm ?
http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa- … 18075.html
http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa- … 09739.html
http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa- … 11962.html

gg 5118068

157

ta pierwsza jest dobra miałem okazje spawać taką czwórki elektrody topi jak szalona do zwykłego spawania będzie dobra

158

moim zdaniem powinna być na siłe jak juz kupujesz coś takiego.

mdw

159 Ostatnio edytowany przez zorak (2015-02-20 12:25:27)

na siłe odpada bo nie wszędzie mam wyprowadzone gniazda. A jak jest potrzeba gdzieś dalej pociągnąć spawarkę to tylko gruby przedłużacz i coś można na szybko posmarkać. W sumie mogła by być 220/380

gg 5118068

160

Inwertorówki fajny wynalazek, wczoraj pierwszy raz miałem okazję wypróbować ją w chlewni. Nadal nie mogę się nadziwić że takim "gównem" spawa się łatwiej niż transformatorową.