221

Odp: b-201 lub b-200

Koledzy, jak rozebrać ten główny przegub w zaczepie w b201 bo mam tulejki i sworzeń mocno wybity i duże luzy są i nisko się przez to podnosi?
I jeszcze mam pytanie mój pług ma zaspawane na sztywno te mocowanie mocujące zaczep do głównej ramy i mogę orać bez przedniego kółka czy jeśli by to było wahliwe to też można bez przedniego kółka

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

222

ja u siebie z jednej strony obcinałem rame żeby dać to do tokaża, bo z drugiej się odkręca

mdw

223

andre902 przerób na zawieszany będziesz zadowolony.

224

niestety odpada, bo ciąga go ursus 902, a zawieszany byłby za ciężki

225

etam zrób na 4 skiby i siłownik wspomagający.

226

To 902 da rade go pociągnąć? czy tylko podorywke nim robisz?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

227

4 skiby ciąga aż miło smile
w tym roku jeździłem II 1 bo sucho było a orałem ugór to I 3 ziemia od 3a do 6 klasy górki dość spore

228

Witam forumowiczów,

Szukam korpusu do pługa B-200.
Jeśli ktoś miałby taki na sprzedaż to proszę o kontakt.

229

http://olx.pl/oferta/zawieszany-plug-b- … 6363d21d5a

co koledzy myslicie o takim zawieszanym pługu

230

Za szeroko rozstawione mocowania dolnych ramion, no i brak regulacji pierwszej skiby. Poza tym ok. No ewaentualnie wywalił bym jeszcze koło kopiujące na koniec pługa. Co do tych elementów roboczych to pierw założył potem 100ha zrobił i teraz sprzedaje?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

231

Pewnie mu przeróbka nie poszła.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

232

Nie idzie go ustawić i chce jak za dobry pług. Ten pług pięknie orze tylko w oryginale, a taka przeróbka to tylko chwalenie się że idzie lżej niż grudziądzki, ale przecież wszystkie pługi jakie znam idą lżej niż grdziądzkie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

233

Orałem przeróbką jakiegoś magika przez osratnie 4 lata. Też było to zrobione na sztywno i nie szło nic wregulowac. Pierwsza skiba brała o 10cm za szeroko. Dziś sam przerabiam te pługi naczawieszane. W sumie 3sprzedane, czwartyvczeka na klienta. Podczas prób w polu pozytywnie mnie zaskoczył. Fajny efekt daje koło w tyle i łezka na wieżyczce. A tu link do szttwnej werski mojej przeróbki. http://olx.pl/oferta/plug-4-skiby-zawie … 8YVLb.html

234

Bamreras to za wieżę chcesz 100zł? Szkoda że mieszkamy tak daleko, bo pewnie będę potrzebował coś takiego masywnego.

235

Ta stówka to przykładowa. Za zaczep czy ctam wieże cała komplet to po 200zł dwie poszły i jeszcze 3 leżą, zawias tyle samo, koło podporowe tył w zależności 250-400.

236

co za debil to robił żadnej regulacji i nawet widać jak go ściąga po drugie te odkładnie długo nie po orzą za półtora kupisz ciągany i przez tydzień idzie to przerobić

237

Za półtora to kupisz ale złom. Do wytulejowania., siłowniki do regeneracji itd. Wiem co mowie bo przez ostatni czas ogladałem chyba 20sztuk. Rzadko sie trafi coś w dobrym stanie za grosze.

238

bamreras szukam z zabezpieczeniami hydraulicznymi bo mam dosc ciezka ziemie i sporo kamieni. pod uwage wlasnie biore phx b201 i atlasa dlatego zaciekawila mnie ta przerobka bo wolal bym zawieszany z powodu nieduzych kawalkow....

239

Jak masz ciężkie ziemie to te 5skib może się przy forszu okazać za dużo. Jak ci się nie piekli to do jesieni mogę ci wykonać zawieszonego b-201. Mam zamówienia na kolejne 2 to i trzeciego zrobie:-)  Co do szczegółów to wszystko na telefon.

240

ostatnio kolega kupił za półtora koło kruszwicy odkładnie,piersi i lemiesze jak nowe i nie z gównolitu ,wiadomo co nieco trzeba poprawić ale bez przesady.