Odp: Wiosna 2014
U nas od 16 trochę siąpi nawozy wysiane więc deszcz potrzebny na jutro niby większe opady
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 33 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U nas od 16 trochę siąpi nawozy wysiane więc deszcz potrzebny na jutro niby większe opady
u mnie też dzisiaj nieco siąpiło a w kieliszku to już fest
U nas wiaterek i sucho!
W sumie przed chwilą rozmawiałem z naszym Kolegą z Forum i powiedział, że na to nie możemy nic zrobić. Ma racje. Zróbmy swoje a pogoda zrobi swoje, do zbioru jeszcze przekręci się tysiąc razy. W zeszłym roku też wydawało się, że będzie sucho a plony były rekordowe, w większości kraju. Nie ma się co na zapas martwić. U mnie na razie nie da rady wjechać w pole, to czekam cierpliwie, a nadają że ma być jeszcze ochłodzenie. Tak jak MarekPe powiedział trochę pokory
Przyjdzie czas to się zrobi, po co się tak srać jak komuś warunki nie pasują...
a dzisiaj śnieg zaczyna padać 3 na plusie sypie tak dużymi płatkami że zimą takiego śniegu nie było
a u mnie ładnie słonko świeci jest +10 siejemy jęczmień u kolegi kurzy się że świata nie widać ...
U mnie dość mocno wieje, momentami pada śnieg i deszcz, z wyjechaniem w pole trzeba poczekać
Ja zdazyłem zaorac kończyłem w deszczu i podało ze 2-3godzinki teraz juz nie pada
A ja owies zasiałem.
zuch . ja dziś kupiłem owies do siewu . czekam na polfoskę z polic od stycznia jedzie i dojechać nie może . będę musiał kupić NPK pod owies od lokalnych sprzedawców a oni umiaru nie mają , może jutro posieję ??????
U mnie w tej chwili już napadało dobry centymetr świeżego śniegu, i nie zamierza przestawać. Do wiosny jeszcze daleko Niech pada, bo przez całą zimę nie było za wiele śniegu i wody będzie mało.
na glinie bloto... nie idzie wjechac
Wczoraj sypnęło z 200kg saletry na ha. ale dziś to już chyba z 10t na ha dowaliło widok na wiosnę na razie się oddalił
A u mnie pada tez i coraz bardziej więcej go..
Kurcze chyba nie będzie ta wiosna taka jak 2 lata temu, poczytajcie sobie kto nie pamięta wątek wiosna 2013.
U mnie też nieźle pada. Rano nie sypało, myślałem że nie będzie, a teraz jakby zima wracała. Przyjdzie czas to i wiosna przyjdzie, tyle spokoju
Będzie jeszcze czasu żeby coś porobić i wgl a nie gnać szybciej w pole My to musimy poskładać jeszcze ciagniki do kupy i zaczynać zboże czyścić po niedzieli może
u mnie 38,9C tylko ze mierzone w uchu, od taka wiosna. W głowę gorąco w nogi zimno. .....
ja włąśnie też już leżę ... a na podwórku pięknie słońce świeci ehh
Strony Poprzednia 1 … 29 30 31 32 33 34 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo