Odp: Zmniejszenie promienia skrętu dodany przez Miras
witam Dospawałem 5 cm ale zrobiłem inaczej niż inni na zdjęciach miałem zapasowy wąs i ja tylko w jednym miejscu spawałem nie w dwóch trzyma dobrze i jeszcze lepiej skręca
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Zmniejszenie promienia skrętu dodany przez Miras
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam Dospawałem 5 cm ale zrobiłem inaczej niż inni na zdjęciach miałem zapasowy wąs i ja tylko w jednym miejscu spawałem nie w dwóch trzyma dobrze i jeszcze lepiej skręca
obiecane fotki przeróbki siłownika stary maił 7cm grubości sworzeń 3,5cm a wysuw 60cm nowy ma 30cm wysuwu i jest za gruby bo jest 5 obrotów kierownicą a powinno być 3 więc trzeba skrócić ramiona na 20cm ,krzyżaki świetnie zastępują końcówki drążka i pamiętajcie siłownik nie może być grubszy niż 6cm a sworzeń 3cm. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0d … 3b7cc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/698 … 4460d.html
A jak jest z przeglądem przy takich ingerencjach w układ kierowniczy?
:nie_wiem:
odświeżam czy w 303 można też przerobić ten układ ? jeśli tak proszę o fotki
tak,to jest to samo
odświeże temat potrzebuje przedłuzyc ten wąs podeśle ktos zdjecia co gdzie uciąć i dospawac ?
No jak to gdzie?
Między otworami
TAm gdzie Ci wygodnie!
Ciachaj i wstawiaj 4 cm.
A ja chce wyciąć ten ogranicznik (zt 300) tylko boję się że koła będą tarły o ramę przy skręcie a raczej o przewody od hydrauliki, ale tak sobie pomyślałem że przekręcę koła(odwrotnie założę) wtedy zyskam jakieś 15cm, co o tym myślicie można tak chyba koła załozyć
Panowie,przyszedł mi do głowy pewien pomysł,na polepszenie skrętu,czy tylko by to zdało egzamin.bez ruszania wąsa i tego serwa.
Wywaliłbym tylko ten drążek łączący wąa ze zwrotnicą,a tam zamontował odpowiedni siłlownik,tylko by to musiał zgrać z tym serwem.
To w ogóle pomiń serwo i wstaw sam siłownik o odpowiednim skoku i po co kombinować z drążkiem ?
ja tak mam zrobione mam wywalone serwo i w zamian tego krótkiego drążka mam siłownik wstawiony i działa
marcino a jak byś mógł wstaw fotke tego silownika i wymiary i skąd go wziąłeś?
Też mam wstawiony siłownik zamiast tego serwa
A nie lepiej serwo wyregulować żeby miało większy zakres. Ja tak zrobiłem i bez przeróbek błotnikami do ramy podczas skrętu dotykam i mi to wystarczy
No właśnie poproszę ja też o fotki i jak co połączone itp
W oryginalnym serwie siłownik podkręcić i nie trza nic dorabiać chyba że ktoś potrzebuje na miejscu nawracać ale błotniki do wywalenia wtedy
błotników nie trza wywalać tylko podgiąć ramiona i obciąć końcówkę błotnika.
a jak to w serwie podkręcałeś?,bo ciekawi mnie to,skok siłownika jest większy?, i to w dwie strony?
dziwne rozbierałem serwo nie jeden raz i żeby było można coś tam przerobić nie zauważyłem ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Zmniejszenie promienia skrętu dodany przez Miras
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo