Odp: ziemniaki 2010
jelly, belaroza i vineta w takiej samej cenie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jelly, belaroza i vineta w takiej samej cenie
a finezje sadziłeś?
nie nigdy tego nie miałem
To wsadź super odmiana! Plenna, duża nać i na fioletowo kwitną.
Chłopaki z polski wschodniej kiedy sadzicie ziemniaki? Bo u nas przymrozki.
W tym tygodniu pewnie jutro, sadzilibyśmy wcześniej, ale były inne ważniejsze sprawy.
odważny jesteś!
Umnie lord, denar i carrera już na wierzchu jak nie będzie przymrozków ew. śniegu to może coś wczesnego będzie.
Co roku sadzę z póżnych 1ha winety i 1ha jelly ale z tego że jelly źle się przechowują to tego roku 98% to wineta i 4rządki jelly dla mojej żony bo w kuchni od kilku lat rządzi ta właśnie odmiana.
U nas już 2 tygodnie temu sadzili, a my na spokojnie:)
Ja we wtorek może zacznę sadzić , ale ja tylko skrobiowe jadalnego jeszcze nie może w przyszłym roku.
Ja już mam wsadzone . Koło tygodnia temu .
U mnie też w polu od zeszłej soboty
Ja zasadziłem troszkę dla siebie obok domu a reszta dopiero pod koniec kwietnia jak zwykle zresztą
Ja koniec kwietnia albo początek maja jak tak dalej zimno będzie.
Ja jutro wioze obornik i będziemy w tygodniu tez sadzic pyry
Pod ziemniaki go wywieziesz ?
Wydaje mi się że tak planuje! Wiem co chcesz powiedzieć ale ja sam tak robię i nic się nie dzieje
a co macie do wiosennego nawożenia obornikiem pod ziemniaki? dwa razy się poślizgnąłem na jesiennym wywożeniu obornika pod ziemniaka i kolejny raz nie zamierzam. Od 6lat stosuje wiosenne nawożenie obornika i to w górnej dawce do tego na to bakterie (od 2 lat). W dodatku w tym roku nie przyorywałem go a intensywnie wymieszałem na 15-20cm i w taką mieszankę będę sadzić.
No na wiosnę sypie obornik i to na grubo Dziś pojadę orac i jak będzie czasu to w tygodniu się posadzi. Na jesień to tylko jest tak ze przy sadzeniu ziemniaka obornika praktycznie nie ma bo się rozłożył w głębię ale na wiosnę to ma lepsze działanie reszta obornika leci na kukurydzę wiec cały tydzień wozenia
A u mnie fajrant ,10 ha posadzone. Ja obornik stosuje jesienią i wiosną .
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 38 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Okopowe » ziemniaki 2010
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo