Temat: Nawożenie dolistne

Witam kolegów tutaj wpisujcie jakie stosujecie nawożenie dolistne czyli jakie środki i jakie są rezultaty działania tychże nawozów?

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

2

Odp: Nawożenie dolistne

witaj tomcia juz jest watek na taki sam temat poczytaj troche

Fortschritt zt 423 a razy 2

3

sory chłopaki zagapiłem się

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

4

ja daję insol zbożowy to chyba 3 jest jeśli się nie mylę, do tego mocznik i siarczan magnezu... z dobrym nawożeniem NPK są super efekty...

5

słuchaj tomcio ...  to co żeś dał to pomoże  wiadomo że jutro nie będize widac ale za tydzień  powinny byc zmiany ....  tak więc pomalutku ...  myślałem że kupiłeś RSM  a to odżywka ...  byle byś nie przekraczał  z  tym dawek  zapisanych na etykiecie bo narobisz ambarasu ....   a  najlepiej napisz nazwę tego specyfiku co żeś  dał smile   i w sumie najlepiej pisz w  tamtym watku a to się przeniesie

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

6 Ostatnio edytowany przez tomcio83 (2011-05-11 08:49:58)

wczoraj zastosowałem WUXAL top36 w dawce 5L na ha jest to nawóz azotowy reszte danych na załączonym zdjęciu http://www.fotoload.pl/index.php?id=82b … 27cf580223
dodałem do niego mocznika rozpuszczonego 15kg na ha

7

My stosujemy Ekosole z firmy Ekoflora http://www.ekoflora.com.pl/main.htm  Ekosol NMgFe/S stosujemy jako podstawe w dawce całkowitej 10 l/ha a do tego Ekosol Z, Ekosol R i inne specjalistyczne w dawce całkowitej 6 l/ha. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tych produktów różnica na polu gdzie jest zrobiony mijak jest widoczna gołym okiem . Zamawiamy bezpośrednio o producenta całą ilość dowóz powyżej 100 l gratis no i płatności gotówka można dostać porządny rabat

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

8

Ja daje http://www.sklep.ogrodnik-ns.pl/sonata- … p-986.html cos takiego ale pierwszy rok więc nie pisze o efektach zobaczy się

Rolnik z powołania:-)

9

Ja stosuje Ekolist ( 3l/ha) , siarczan magnezu ( 5kg/ha), mocznik (12kg/ha). Ta mikstura nieźle się spisuje. Ekolist to dość dobry nawóz.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

10

czy do mocznika + siarczan magnezu mogę dodać wapno rozpuszczalne ??

gg 5118068

11

po moim nawożeniu już widać efekty zboża idą jak szalone w górę i są coraz ciemniejsze dostaną jeszcze jedną taką dawkę na kłosa

12

tylko nie dajcie tego czasami na kwitnące zboże bo będzie po plonie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.&#8221;
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

13

to będzie na jęczmień jary bo wykazuje oznaki niedoboru magnezu, a jak będzie magnez to od razu azot i chciałbym dać wapno ale coś mi się wydaje że nie bardzo można.

gg 5118068

14

zorak pryśnij tym co ja bo ma wszystkie mikro i makro składniki i ma azot 36% i kosztuje u mnie 5L 38 zł a ja dodaje jeszcze 15-20 kilo na ha rozpuszczonego mocznika i są ładne efekty

15

tomcio dolistnie to ja lecę tym http://www.ekoplon.pl/index.php?strona= … mus_20.htm ale akurat potrzebuje dać dużą dawkę magnezu na jęczmień i dorzucam mocznik i chciałem dać wapno ale jednak nie zaleca się więc rezygnuję.

gg 5118068

16

panowie a stosował ktoś lubofoske dolistnie z mocznikiem
jeśli tak to  w jakich dawkach na 100 litrów

17

Lubofoskę?! Taki NPK za 1tyś parę złotych za tonę?
Ja owszem stosuje NPK dolistnie ale po przemysleniu sprawy tylko w np porzeczce świeżo posadzonej która ma problemy z pobieraniem czegokolwiek

18

ja dolistnie tylko mikro siarczan magnezy i trochę mocznika na lepsze pobieranie. inne NPK to wyrzucanie kasy w błoto

Rolnik z powołania:-)

19

Jak to się w ogóle rozpuszcza?

20

Lubofoski chyba nikt nie próbował.  Z tego co kojaże to nie da się bo tam około połowa fosforu jest rozpuszczalna tylko w kwasach a nie obojętnej wodzie.
W tej chwili wiele firm ma w swej ofercie NPK do opryskiwacza i do podlewania.