21

Odp: Wiosna 2015

U nas to pewnie dużo w okolicy silników rozsadzilo bo tak zazwyczaj jest choć różnie to bywa.. A teraz słoneczko świeci i śniegu nie będzie jutro. A wczoraj padał deszcz wiec wilgoci będzie smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

22

Ja zacząłem  siewy owsa. Dzisiaj śnieżek na ziemi i zimnooo. Ale to dobrze ze śnieg leży to owies lepiej w ziemi się ukorzeni.

23

ja wiosnę tak zacząłem   http://www.olsztyn24.com/?m=376&k=1&id=5036

24

wiosna wiosna ... wcozraj w cieniu 15C a dziś 2  wrr masakra ... totalna ... jęczmień  ładnie się ukorzenia  a wody brak ... ziemniaki  pod włókniną już posadzone ... znów będą wcześniej smile)
a tak ogólnie to deszczu  potrzeba ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

25

U nas bez rewelacji  temperatura gleby na głębokości 3cm 2,2C.
4 stopnie w cieniu.
Prognoza dla jarych w miarę dobra to jest temperatury w dzień w okolicy 6-10 a w nocy koło -1  Oziminy chciały trochę ciepła.

26

U mnie o siedemnastej już -1 prognozują, o pierwszej w nocy -5, rano o siódmej -1 i to na razie ma być koniec przymrozków, może nie narozrabia ?

27

Chłodnica jak i reszta cala. Nacsaczęście....

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

28

Jest -1 i będzie na pewno więcej.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

29

W końcu deszcz...

mdw

30

U mnie jeszcze nie pada a przydałby się , chmurzy się jak nie wciągniesz całego deszczu może dojdzie i do mnie.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

31

po drodze jeszcze jesteśmy my,a tu lekko dżdży.Siedze jeszcze pod  kołderką i nie przeszkadzam.

32

No to ja to pracuś wink , świnki nakarmione 5,5 ha uwałowane, śniadanie zjedzone no i patrzę przez okno że co jakiś czas kropelka spadnie.

33

U mnie kropi. Z wałowania faceli nici trza iść skalibrować opryskiwacz by nie było niespodzianek jak przy siewie

34

U mnie trochę pokropiło i wygląda na to że to już chyba po deszczu

35

Rzuciłem okiem na pogodę czeka nas przekropny tydzień bez jakiś ekstremalnych temperatur.

36

Kuzynom dziś rozsiałem azot na zboża, mamy przez miedzę pszenżyto gdy na początku marca siałem na swoje to się nie różniły, dziś różnica na korzyść mojego jest ogromna. Cieszą się jednak że zdążyłem im rozsiać przed deszczykiem, który za chwilę zaczął chlapać.

37

Nareszcie pada smile

38

u mnie sucho...

Rolnik z powołania:-)

39

U nas opady i opady nadają od wczoraj a spadł 1mm deszczu. Blado tą wiosnę widzę sad

40

Napadało się od rana 1mm. Wszelkie oczka wodne w okolicy suche.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]