Odp: GG FORUMOWE
Też oglądałem, maszyny ładnie się prezentowały i wypowiedź do rzeczy była.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 178 179 180 181 182 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też oglądałem, maszyny ładnie się prezentowały i wypowiedź do rzeczy była.
Panowie co można zasiać na dość słabej ziemi?? dotychczas była tam kukurydza ale nie idzie wygrać z dzikami. Saradelę, łubin, owies, kukurydzę skreśliłem już z listy myślałem nad pszenżytem jarym ale może macie inny pomysł ??
Siejąc coś motylkowego będziesz miał dopłatę, zazielenienie i zmianowanie.
tyle że dopłata dla właściciela z tym że pole ma zaorać a wolał bym by dostał mało to może nie zwlekał by sprzedażą bo żadna z córek nie chce ziemi
facelia gryka
Po kukurydzy to stanowisko dobre. Jak PH dość wysokie i słaba ale nie paląca to i pszenica by się udała. Osobiście sieje zimową na piaszczystej Vklasie i jak na takie warunki to sypie zazwyczaj koło 5ton. Ale bezpieczniej by było owies. Spokojna głowa że się uda...
Rur tylko jęczmień dwu rzędowy na słabe ziemie. Sprawdź w centrali a o pszenicy zapomnij!
Słaby kawałek bez analizy to tylko gryka. Zasiejesz jęczmień czy pszenicę i będziesz latał i drapał się po głowie bo nie chce rosnąć. Jeszcze orki nie było więc tylko gryka na wiosennej orce ty tylko ziemniaki i gryka jakoś rosną. Przynajmniej u nas...
Chłopaki nikt nie zna długości 514stki? bez hedera tylko sam kombajn...
7,2 m
no panowie w sobotę w nocy zegarki przestawiamy z 2.00 na 3.00 i w niedziele wstaniemy nie wyspani o godzine
Kto by mi kazał wstać w nocy i zegarek przestawiać :stu: wstanę normalnie tylko niedziela będzie krótsza.
no z modernizacji gnojarki polskiej tandem na jedną oś (tylna z 516)
teraz jeszcze ukończyć boki
:brawo:
wygląda bardzo masywnie
Laszek trochę więcej fotek jak ukończysz jak dasz rade to podrzuć
Ok zrobię. Tylko teraz oby w pracy wszystko dobrze wyszło ale co ma nie iść... Jak na tych małych kółkach jakoś szło to na tych ino lepiej powinna iść
Lechu będzie dobrze jak będzie sucho na mokrym kawałku rusek wymięknie ponieważ rozrzutnik pójdzie w swoich śladach i będzie za mało mocy. Mam tak z czeskim rurem 55 podobna budowa jedna oś kola wystawione na zewnątrz.
Male koła szły po śladach ciagnika....teraz bedzie wyższy czy niższy? Od ziemi do ramy bo burty to juz inna bajka
jak podczepiony pod traktor to skrzynia leży w poziomie więc wysokość ta sama
A jak zablokowałeś koła żeby były na sztywno? Ciekawie to wygląda, jednak Chłopaki mogą mieć racje, ze będzie ciężko go uciągnąć po mokrym.
Strony Poprzednia 1 … 178 179 180 181 182 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo