61

Odp: Wiosna 2015

Ja właśnie przyjechałem z pola zasiałem 1.3ha mieszanki z trawą i trochę padało ale ciemne znowu się zrobiły chmury i zapowiada na dalsze opady, Jeśli nie jadę ziasiać ha mieszanki wieczorem..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

62

Zima na całego jeszcze 2 godziny temu miałem ok 3-4 cm sniegu teraz taka ulewa ze normalnie swiata nie widać i bociana też jeszcze nie mam a zawsze już był

63

Fajnie macie! U mnie brak 3 metrów do starego poziomu wód gruntowych. Marzy mi się utopić ciągnik na polu!!!

64

Do kumpla dziś dzwoniłem to mówił że sieje jęczmień w okolicach Gorzowa praktycznie w śniegu...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

65

po co sie tak męczy???nie rozumiem niektórych.ja bede miał chyba labe do świat szkoda bo chciałem rozsiać can na rzepak.dobrze ze chociaż przesiałem pszenice zryta przez dziki

66

Oj dzisiaj się działo i dzieje w pogodzie, od rana śnieg, później grad, burza, porządna ulewa, a teraz tak wieję że deszcz pada w poziomie, mam nadzieję że nie narobi strat

67

30L/m2

68

Ja bez prądu, 10 km obecnie trąba przeszla

mdw

69

U mnie od południa w końcu konkretny deszcz ze śniegiem , niech pada bo nie było już ciekawie no i oby nie lało ze dwa tygodnie.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

70

to nie wiatr to huragan ... miernik wskazywał wczoraj porywy 130km/h potęga ... tiry plandeki normalnie zpychało do rowów bez zbędnych oporów ... masakra

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

71 Ostatnio edytowany przez farmer1 (2015-04-01 07:21:25)

U mnie w nocy wiało jak cholera o 3 rano obejście gospodarstwa robiłem czy czego nie zdieło a teraz 0 i śnieg wali aż miło jak tak dalej pójdzie to na święta trza pług zakładać:D

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

U mnie wiało wczoraj całą noc i bez prądu. Wczoraj woziłem trochę obornika, żeby do swiąt posiać jeszcze coś to jak jechałem z wiatrem to wszystko na ciągniku....

73

Mnie na szczęście ominęło ufff

74

u mnie prad oddali o 9, znowu mi folie zdarło z namiotu, a plandeki na nawozach nie istnieją.

mdw

75

U nas wiatr i deszcz ze śniegiem pada ale nie mocno..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

76 Ostatnio edytowany przez Roberto323 (2015-04-01 21:33:02)

A u mnie przez te kilka dni tak dopadało, że chyba jeden hektar będę musiał przeznaczyć  pod uprawę ryżu:( Tylko jak to ująć  we wniosku na dopłaty?:nie_wiem:

77

A u mnie dzisiaj świeciło piękne słońce, niebo bezchmurne bez wiatru i 20 stopni na plusie w cieniu smile

78

prima aprilis

79

Pstryk deszcz
Pstryk słońce
Pstryk grad
pstryk śnieg
Pstryk cisza
Pstryk piździ
Pstryk wszystko na raz....

Pstryk  bo zmiany zachodzą w sekundę.... jak by ktoś przełączał.....

80

jack napisał/a:

prima aprilis

big_smile niestety