241

Odp: b-201 lub b-200

bamreras napisał/a:

Jak masz ciężkie ziemie to te 5skib może się przy forszu okazać za dużo. Jak ci się nie piekli to do jesieni mogę ci wykonać zawieszonego b-201. Mam zamówienia na kolejne 2 to i trzeciego zrobie:-)  Co do szczegółów to wszystko na telefon.

a masz moze jakies zdiecia takich pługow z zabezpieczeniami jak je wykonales? prosil bym zebys mi wysłał na maila

242

Z tym może być problem. Na zabezpieczeniu były 2 i szły prosto do klienta to sie nie głowiłem by fotki robić. Ewentualnie poprosze o to by fotki mi podesłali. Rama i wieżyczka to dokładnie to samo co przy tym z ogłoszenia, tylko korpusy z b-201 i gruszka 6litrow.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

243

szkoda ze tak dlaeko mieszkasz, bo miałbym klienta

Rolnik z powołania:-)

244

no 700km gnać z pługiem to trochę przegięcie... Jak zbieram pługi na przeróbkę to w promieniu 300 max 400km. i to tak ustawiam że zaraz 2-3szt przywożę.

245

Koledzy co myslicie o tym sprzecie moze byl i ktos ogladał? na cos konkretnie zwrocic uwage przy zakupie?

http://olx.pl/oferta/plug-fortschritt-b … 61590f66ff

246

Szczęśliwi Ci którzy mogą kupować tanie sprzęty na cybantach, zamiast zabezpieczeń non-stop.

247

szczególna uwage zwróc zeby sie nie u..bac od tego przepalonego oleju

248

luzy na całej kierownicy. Każdy jeden sworzeń obadaj. i zwróć uwagę na grądziele czy nie są przegięte - jak jest ta stopa co przylega do ramy i dospawana do niej jest grądziel to za grądzielą jest wspawana podpora z blachy 12-15mm. Blacha powinna być równiutka bez żadnych wygięć czy spęczeń. Jak coś by było przegięte to wtedy problem ze skibą bo nie pod tym kątem względem ziemi stoi. No i ostatnia rzecz to tylne koło. Jak je złapiesz i pokręcisz prawo lewo to minimalne odchyły może mieć, ale bez przesady. Luz tam występuje na cięgle regulacyjnym no i jak kto nie uważał to się lubi klin wybić.
Zużycie odkładni poznasz po dolnym jej końcu. jak robi się ostry to i środek odkładni też szału nie robi. Pierś zdiagnozujesz po przedniej krawędzi. dół tej krawędzi w zużytej będzie cienki i odkształcony - porównaj grubość dołu z samą górą tej krawędzi.
Jak elementy robocze nie wytarte to ta cena też ok. Mam nadzieje że pomogłem....

249

dzieki za porady chociaz wiem mniej wiecej na co patrzec:)troche sie boje jego gabarytow ze zawracanie bedzie z nim uciazliwe ale mysle ze w przyszly weekend pojade go zobaczyc to zdam relacje co to takiego:)

250

kolego ja jak kupowałem swojego:
-na zdjęciach spory ale nie aż za bardzo
-na żywo- kawał pługa, wielki,
-po zaoraniu działki 30a- wszystko można orać tylko.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

251

Witam,szukam siłownika do b-201 tego co podnosi z tyłu koło ,bo mój nadaje się na złom ,jak ktoś ma niech pisze, pozdrawiam.

252

Mam ich jeszcze 6szt od wyboru do koloru. Cena za sprawny i suchy 200 z przesyłką.

253

Witam,masz mój numer na PW ,dzwoń to ustalimy resztę odnośnie siłownika,pozdrawiam

254

Witam,mam pług b-201 ,czy jest możliwość przerobienia tego pługa aby przód miał sztywny,a tylne koło było skrętne tak jak przy PHX, myślałem nad zawieszanym ale ciągany lżej idzie,jednak manewry b-201 trochę mnie męczą.Czy ma ktoś przerobiony tak pług,lub czy jest taka możliwość? Pozdrawiam.

255

Był taki niedawno na olx.

256

kwestia chęci....

257

jak chcesz skrętny to kup phx a jak zawieszany to kilka dni roboty.

258

http://olx.pl/oferta/plug-fortschritt-C … d552f24d18  mieszka ktoś nie daleko tego gościa i mógłby obadać co to warte?

259

Daj sobie spokój z tym dziadostwem brak jakiejkolwiek regulacji na belce ,pług będzie orał jak on chce a nie ty. Kup normalny b201 i ciągaj go ,albo sam fachowo przerób .

260

Około 15-20cm trzeba by na wieszakach go odsunąć by 1skiba orała całą szerokością. Jak tak ramiona ustawie to traktor b3dzie stawiać bokiem. Drugie co nie widać żadnego hydroakumulatora, więc na start 300-500zł na zakup takiego.  W tego gniota musiałbyś włożyć na start lekko licząc tysiaka by orał normalnie.