161

Odp: Wiosna 2015

dziś już nie miałem  nawet chęci ponownie pojechać na te pola ...
jutro zrobię ... jak nie zapomnę
kukurydze ,,,, tylko czy jest sens ? jak u nas kopiąc łopatą  ziemia wilgotna zaczyna się na głębokości 40cm  wybaczcie ale jęczmień tak głęboko nie będzie w tym popiole szukał
dziś  spółdzielnia siała kuku  przez las  to świata nie widać  popiół totalny .... 
dziś burza  spadło mnóstwo deszczu szklanka wody na metr 2

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

162

kukurydza to jeszcze moze byc taka ze cie zaskoczy

163

gość od którego brałem prasę kupił materiał siewny jęczmienia jarego i był już do orania, czekał tylko na wizytę ubezpieczyciela. ale na 1 siewnik dł.200 zbrakło mu tego materiału i zasiał swój ze strychu i ten kawałek zero ubytku i zieleniutkie.

164

wojtas wal kukurydzę .

Leszek   dla kolegów'

165

Pięknie pada.. Od 19.30 non stop deszcz i to przyzwoity. W końcu jakaś kasa z nieba leci

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

166

W niedzielę po południu, popadało porządnie ale parę kilometrów na północ i na południe ode mnie, u mnie porosiło. Jeżeli zapowiadane na dziś po południu znowu mnie miną to susza
:uuuu:

167

U nas 10 mm spadło

168

Patrząc na wielkość kałurz to szacuje 15-20l/mkw. Wczoraj posadziłem ziemiorki i do domu nie zdążyłem zjechać to już je podlewało.

169

1mm i kupa chmur...

170

Od rana kolejne 5-7mm

171

Pięknie się rozpadało, oby nie przestało. Nawóz pod jęczmień ozimy rozsiany i jarą pszenicę, akurat się rozłoży, i podratuje to wszystko.

172

U mnie w tej chwili snieg z deszczem a na termometrze 1 stopien, a miałem kukurydze dzisiaj siac.

mdw

173

Yokoslaw to trawnik skoś skoro masz chwilę czasu smile
http://www.interia.tv/wideo-tak-wyglada … Id,1751122

174

Ludziom w Brzezinach to nie jest do śmichu.

175

u mnie to samo, + 2 stopnie i śnieg z deszczem. Kukurydzy jeszcze nic nie mam posiane i jakoś mnie to nie martwi

E 516 na części
Telefon 695 076 269

176

U 4 na pus byłem dziś na owsach sianych ok 16 marca do tej pory to znaczy do niedzieli były ładne a teraz od dwóch dni są place które zaczynają zólknąć końce co to może być, kiedy skracać zyto 2 raz i czym mam juz raz skrócony antywylegaczem czy jeszcze raz poprawić czy kupić modusa czy coś innego

177

Mieszkam 15 km od Brzezin oj dawało nie dałem rady zrobić ostatniego kursu ze zbożem, a teraz aż woda stoi na polach.

178

U nas od wczoraj wieczora spokojny deszczyk.Dzisiaj w deszczu rozlewałem rsm na oziminy.W sumie ładnie namokło choć nie wiem ile bo pękł mi miernik
Wczoraj pryskałem madusem i 2 godz po zaczeło padać niewiem czy coś z tego będzie.

179

u mniue susza porosiło, ale na podwórku sie kurzy

Rolnik z powołania:-)

180

http://kontakt24.tvn24.pl/sg/wielkie-ul … lniedaleko mnie tak dolało

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży