801

Odp: Kukurydza Na Ziarno

na dziki najlepsze zabezpieczenie to ołów...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

802

Stokłosa posiał na Boboszewie chyba w poniedziałek

803

ja dziś 27 ha posiałem . jeszcze pare dni i po robocie. deszczyk pieknie pada.

Leszek   dla kolegów'

804

Ja zakończyłem w sobotę. Jeszcze trochę usług i siewnik pod strzechę. Tylko zapytałem dziś u osadkowskiego o kontrakt to 37 zł proponują i to kiepska wiadomość.

805

mw_marcin napisał/a:

Ja zakończyłem w sobotę. Jeszcze trochę usług i siewnik pod strzechę. Tylko zapytałem dziś u osadkowskiego o kontrakt to 37 zł proponują i to kiepska wiadomość.

marcin a Woźniak dzwoniłeś do Lasocic tel.  65 533 31 37

806 Ostatnio edytowany przez mw_marcin (2015-04-28 09:00:59)

Dzięki Pietia.
Przed chwilą dzwoniłem. Proponują  po 40, ale trochę daleko mi do nich wozić. A z ich transportem wychodzi około 38. Tylko słyszałem, że mają opóźnienia w płatnościach

807

mw_marcin napisał/a:

Dzięki Pietia.
Przed chwilą dzwoniłem. Proponują  po 40, ale trochę daleko mi do nich wozić. A z ich transportem wychodzi około 38. Tylko słyszałem, że mają opóźnienia w płatnościach

opóźnienia pierwsze słyszę od kilku lat do nich odstawiam i tak jak na umowie pieniądze są na koncie.

808

wozniak zawsze placi terminowo sprzedaje mu od 7lat.

809

Dziś zakończyłem siewy na 2015 ziemia super wilgotna wczoraj dopiero około 17 ładnie się siało dziś od rana rewelacja a popołudniu już pola się bieleją.

810

Ja właśnie zakończyłem siew dzisiaj się uprawiało i siało a miałem pietra że będzie ciężko jak nie popada ale się udało

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

811

u mnie dupa znowu popadalo i trzeba czekac bo ziemia okleja koła dogniatające . nie mozna mnieć wszystkiego deszcz był potrzebny.

Leszek   dla kolegów'

812

no ja dopiero dziś chciałem zacząć ale od rana sobie pada więc nie można przeszkadzać deszczykowi

E 516 na części
Telefon 695 076 269

813

się pogoda poprawiła i  16 ha do przodu jest szansa że w niedzielę zakończę.

Leszek   dla kolegów'

814

moja qq wychodzi na powierzchnie, a tu przymrozek zapowiadaja...

Rolnik z powołania:-)

815

Moja też pikuje i rano było biało .

816 Ostatnio edytowany przez sarast (2015-05-03 20:26:55)

komputer na moim siewniku wybił 120 ha i na razie końiec . tydzień temu 1 siana i jeszcze w ziemi. kolca nie widać.

Leszek   dla kolegów'

817

ja dopiero wczoraj pod wieczór zacząłem siać, dziś jeszcze miałem wyjazd ale jeszcze szło do wieczora ładnie zasiać. Jeszcze jutro i fajrant. Ale w tym roku ino 20 ha.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

818

U mnie częściowo na wierzchu, ale wschody kiepskie, nie równe. Sucho jak diabli.

819

odpukać u nas ładnie przepaduje jak nigdy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

820

Ja dziś zacząłem siać rypnąłem 2 ha i pierdyknał trybik w siewniku , jutro szybka wymiana i miód na tłoki dalej siać.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."