Temat: skrzynia 303

walneła w ciągniku zębatka górnego wałka ta ostatnia bo na wstecznym hałasuje ta na dole też ma luz,ma ktoś takie trybiki,najgorsza jest robota bo cały ciągnik w drobny mam muszę rozebrać a na starość już nie chcę mi się za bardzo smile

2

Odp: skrzynia 303

Popatrzę jutro co tam u mnie leży smile

3

1,5 z kg i masz nowe łożyska

4

artureekk mógłbyś bardziej rozwinąć wątek myślowy smile ,zauważyłem że większy problem jest z igiełkami niż z trybami macie jakieś pomysły jak to zrobić ?

5

nie ma żadnych problemów z igiełkami jedyna wada to cena z tego co pamiętam to wydałem grubo ponad  1tys  a w skrzyni są wszystkie nowe

6

ale nadal nie rozumiem co miało znaczyć ''1,5 z kg i masz nowe łożyska''

7

Chyba to cena za drugą skrzynię z dobrymi igiełkami ?

8

to znaczy ze sprzedam 1,5 zł za kg skrzyni przy własnoręcznym wymontowaniu oczywiście pomoge przy załadunku

9

a ile ona waży ?

10 Ostatnio edytowany przez artureekk (2015-05-03 01:20:11)

szacuje ze jakies 400kg :walka:

11

Mi się coś kojarzy że cała skrzynia od 323 waży 800kg ale nie jestem pewien czy dobrze pamiętam...

12

z tylnym mostem i plecakiem jest to możliwe a tu rozważamy samą skrzynię

13

Skrzynia+sprzęgło targałem ze złomu na zaś i ważyło 600-800kg mi się kojarzy

14

artureekk za skrzynie należy się wielki plusior ,dojechałem i przyczepka wytrzymała smile co do wagi skrzyni + sprzęgło to 540kg.

15

proszę bardzo

16

Kupię skrzynie do F 303 w dobrym stanie . Ma ktoś na zbyciu wałek napędowy do prasy K 454 ? najbardziej zależy mi na samej końcówce na drobny frez

17

Przefrezowałem na gruby i mam spokój.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

18

Oryginalny też mam na cienkim i grubym frezie ale w F 303 skrzynia padła i nie idzie prasować więc muszę podpiąć pod JD a tam jest wałek na 1000 obrotów właśnie na drobnym frezie . Próbowałem na 540 namęczyłem się i odpuściłem ta prasa ma pracował na 1000

19

Nie słuchasz mnie.
Wałek wychodzący z prasy przefrezowałem i na chwilę obecną do JD zakładasz drobny a do prasy gruby i wio w pole.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

20

O tym nie pomyślałem , i na przyszłość nie będzie problemu z wałkiem do prasy . Dzięki !