21

Odp: auto mechanicy

fortschritt 323 napisał/a:
jamir12 napisał/a:

U mnie w okolicy nie ma dobrego fachowca, co prawda miałem jednego nawet nie zły ale zwinął interes widocznie był za uczciwy Dario nie popełnij jego błędu smile

jamir u ciebie w okolicy jest :hmmm: chyba dobry mechanik ma na nazwisko gadawski

To zależy dla kogo dobry bo że jest tani to nie znaczy że dobry, jest też elektryk i mówią że dobry a do auta podchodzi z młotkiem tak więc z tą dobrocią jest różnie znam tylko dobrego elektryka ale też nie dla wszystkich bo nie jest tani ale też nie przesadza z cenami a z reguły wiem że dobra robota musi kosztowac.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

22

@misiek, Fenol, na oko to podobno chłop w szpitalu umarł. Nie wyceniam na oko, w tym przypadku nie widząc nawet samochodu. Jak się kupuje tego typu samochód to trzeba być przygotowanym na wyższe ceny. Egzotyczne modele są tworzone dla ludzi, którzy nie mają co robić z pieniędzmi. Możliwe, że 1500 zł za samą robotę to za dużo, a możliwe że w sam raz.

@jamir12, masz wysłane.

23 Ostatnio edytowany przez draqon22 (2010-11-20 21:06:39)

Mechanik  ma  mozliwości  do  kombinowania ,  trzeba  im  patrzeć  na  ręce  bo  jak  wyczują  że  mają  do  czynienia  z  jakimś  łosiem  to  nic  przy  silniku  nie  zrobią a  forsę  skasują. Po  sąsiedzku  jeden  taki  u  mnie  mieszka,  wyjątkowa   menda  z  niego,  już  nie  raz  mu  szyby  w  domy  powybijali "zadowoleni klienci":D

24

Odebrałem dziś auto... maskara już na start nerwy hmm Facet to dosłownie zrobił się czerwony jak burak, świateł mi nie podłączyli, benzynę wyjeździli i coś z instalacją LPG nakombinowali <ciągle piszczy i nie włącza się> to było tak na marginesie, a czy zrobili to okaże się jutro czy jest będzie plama w garażu

25

Jak tam poprawka naprawy ?
Ja to bym założył ci wanienkę pod silnik jak do ruskiego traktora i nic na ziemie by się nie lało. Od czasu do czasu byś sobie wylewał z niej i z powrotem wlewał do silnika wink

26

jak narazie nie cieknie, a potrafiło ciec zaraz po przyjeździe od mechanika więc oby było już dobrze...

27

Nie w tym silniku. Uwierz mi.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

28

MAREKPE napisał/a:

Nie w tym silniku. Uwierz mi.

V6 2,5 TDI to się zgodzę ale V6 w benzynie? Nasłuchałem się bardzo dobrych opinii o tych silnikach, a zwłaszcza o 30V dlatego zdecydowałem się na ten silnik

29

Z tego co się z orientowałem na forum jest jakiś mechanik samochodowy. Czy mógłby mi dać poradę, które wachacze do audi A4 są lepsze: lemferder czy meyler ?

30

Lemfoerder to ZF, a Meyle to tylko Meyle. Wybór należy do Ciebie, a wahaczy do Audi to nie brakuje.

31

Dario napisał/a:

Lemfoerder to ZF, a Meyle to tylko Meyle. Wybór należy do Ciebie, a wahaczy do Audi to nie brakuje.

ZF czyli?

Kuzyn poleca mi lemferdera bo ładuje to do swojej BMW i nigdy mu się nie popsuło. Polecił mi też meyle'a bo tez dobra firma, a wahacze są jakoś specjalnie wzmacniane <gumy niby trwalsze>. Różnica w cenie kompletu to ok 200zł więc nie jest to jakaś ogromna różnica

32

Lemfoerder'a polecam do VAG zakładałem bratu do golfa 3 całe zawieszenie na tej firmie i ciora go drugi rok po Łodzi i nic nie stuka nic nie puka, co prawda cena tych części jest dość wysoka ale warto. Do Audi też zakładałem te elementy jak narazie ok.... smile

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

33

ZF to jedna z ważniejszych firm na tym Świecie.

34 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2015-05-21 22:56:38)

Cześć . Potrzeba mi namiar na niedrogiego  fachurę do  alarmów samochodowych najlepiej moje okolice  . Sprawa wygląda tak ze pilot jest zgnieciony w drobny mak a mam tylko jeden   . Auto Toyota Carina 1992 dlatego spec ma być tani big_smile .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

35

Kolego bierzesz śrubokręt lokalizujesz instalacje alarmową i ją wyrzucasz....
Nie wiem w jakim stanie jest Twoja Carina ale alarm jest jej już do niczego nie potrzebny...
Nadal niezawodna jak w testach z przed 10 lat???