Odp: Pszenżyto
Chemirol do 0,5 l/ha propico zaleca dodatek 0,3 l corbelu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chemirol do 0,5 l/ha propico zaleca dodatek 0,3 l corbelu.
jak cenowo wychodzi tencorbel, bo nie moge znaleść
Panowie teraz po ostatnim oprysku planuję na dniach prysnąć pszenżyto od chwasta ISOGUARD 500SC. Mogę coś do niego jeszcze dodać, żeby dożywić roślinki?
jak do izoproturonu dodasz mocznik, to po pszenzycie bedzie
jak cenowo wychodzi tencorbel, bo nie moge znaleść
5 l-468 pln brutto.
dzisiaj
Marku ile ono dostało RSM tak z ciekawości ???
2x200litrów rsm-s 26%N
Dziś po oprysku http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/75b … a2c48.html mam nadzieję że to już ostatni http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a26 … c5fab.html
Śledzę od dawna temat pszenżyta i mam pytanie:
Ile da się zarobić netto z 1 ha w intensywnej produkcji?
chyba jesienią już nie posieję pszenżyta, bo robi się problem ze sprzedażą, trza wrócić do pszenicy.
Na paszę dla własnych potrzeb warto intensywnie produkować pszenżyto, mieć nie zagrzybione i z wysoką zawartością białka. Natomiast na sprzedaż, jak pisze Mpopis i różnica w cenie zaczyna być spora. Też planuje jesienią zasiać parę ha pszenicy, żeby to co mi zbywa zboża rozsądnie sprzedać.
Ja będę musiał kupić jakieś dobre pszenżyto bo w moim się zrobiło dużo żyta.. I teraz tez mam zasiane 30 ar pszenicy jarej na nasienie żeby było można więcej siać. Teraz weźmiemy 5 ha dobrego kawałka to myślę że kawałek będzie można posiac i mieć nawet dobry plon
jeśli ktoś by potrzebował, to mam posiane Dinaro , plantacja nasienna, i ewentualnie od ręki zeszłoroczne Elpaso w pierwszym odsiewie.
No tak świnek nie ma i się zaczyna.....
Skoro producenci pszenżyta przechodzą na pszenice tzn że w przyszłym roku pszenica będzie jeszcze tańsza....
Co siać?
Ja myślę że trzeba będzie Zara Ryżem się zajmować jak będzie tak dalej
Ja tam z pszenżyta nie zrezygnuje bo u mnie gleby słabe i na jednym polu jest pszenica i pszenżyto to pszenica jak flańcowana i niska a obok pszenżyto do kolan- pszenżyto bardziej tolerancyjne jest na niskie ph
ja tez jesienia nie zasieje pszenzyta, bo zostalo mi jeszcze ok 20t i chetnych brak
Piękne - Pajej w końcu aparat. 21 wiek i u Ciebie
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenżyto
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo