Odp: Różne inne ciekawe
ktoś próbował upodobnić zt 323 do c-360 tymi lampami:(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Różne inne ciekawe
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ktoś próbował upodobnić zt 323 do c-360 tymi lampami:(
Kolorystyką do Deutz-Fahr'a, wygląda nawet dobrze. Lampki takie też sobie kupiłem do mojego 303, ale chce z przodu je zamontować..
a co myslicie o ciagnikach deutz fahr ?? miał ktos doczynienia z tymi ciagnikami ?? a moze ktos zna kogos kto takowy posiada i jak sie sprawują
ja miałem do czynienia .Ciagniki bardzo trwałe i solidnie wykonane<jakość jak john deere>cena mniejsza.W okolicach 9-10 tys motogodzin zaczyna sie coś sypać a wtedy drogo..
Witam wszystkich :beer:
W niedziele wybieram się oglądnąć 6metrowe wały posiewne (uprawowe). Od długiego czasu się za takimi rozglądałem i znalazłem praktycznie pod domem bo 40km ode mnie i to za mała cenę, bo tylko 2500zł. Oto ich foto:
No i co Panowie o nich myślicie???
Ja na 99% wiem, że w poniedziałek będę jechał po nie zetorkiem
Pozdrowienia dla wszystkich :beer: :beer: :beer:
Wygląda bardzo ładnie. Tylko po co Ci taki wał ?
Nie za bardzo rozumiem pytania "Tylko po co Ci taki wał ?"
Moim zdaniem odpowiedź jest prosta. Po to żeby po zasianiu pul wjechać tym wałem i zawałować całe pole. Po takim zabiegu:
-zboże szybciej kiełkuje,
-pole jest równe jak stół,
-nie ma żadnych grud i brył.
Mam wały ale robią one tylko 1,8m i tylko małe pola robiłem i tylko na wiosnę bo jeździłem 30-stka, a na jesień za bardzo pizga.
Piękna sprawa takie wały Wiem co mówię :beer:
swiete slowa ja to samo waluje wszystko i jesli ktos nie wierzy to niech sam zobaczy wezmie zawałuje kawałek pola a kalwałek nie i zobaczy ruznice przy wschodach i podczas rosniecia rosliny
ja wałuje podobnymi tylko bez ramy kazdy doczepia sie osobno ale około 4.5metra wałuja na raz i tez trzydziestką wałuje bo nigdzie mi sie nie spieszy:D
Mam pytanie wałujecie wszystko czy są jakieś wyjątki.
Mam również wały ale ciągane o szerokość 6,3 warzą ok 1,7tony . wałuje wszystkie zasiewy jare i ozime . Ciągam Jumzem pole równe wschody super , robiłem próby 1 ha bez wału reszta z wałem w suchy rok sąsiedzi mysileli że nie dosiałem .
wszystko jak leci wałujemy
Czy tylko na suchy rok bo na mokry to chyba nie.
na mokry tez zawsze po mokrym jest susza wiadomo nie waluje sie w tak mokra ziemie bo po wałach zostanie asfalt ale znowu sie nie sieje w takie bagno najpuznije ise wałuje po 3 dniach od zasiewu bo puznije jak skiełkuje to mozna kielki połamac
Dzięki za odpowiedz na pewno zaczne teraz wałować.
a powiedzcie jakie ziemie wałujecie ja sie zastanawiam bo u mnie na każdym kawałku mam i piach i glinę i nie wiem co zrobić boję się wałować gliny z drugiej strony wałować tylko część jeździć jak pijany po polu???
umnie klasa 3 i 5 tak wiec wałuje wszystko na piachach nie wiem co bedzie a gline tez mam i wałuje i nic sie nie dzieje
Pamiętam, 20 - 30 lat temu, była w moich stronach taka moda czy metoda. Oprócz zbóż wałowało się wszystko. Gładkimi ziemniaki, pierścieniowymi burak, kukurydzę i trawy. Teraz nie wałuje się nic.
Gdyby roczny rozkład opadów był korzystny, tzn. w okresie wegetacji co jakiś czas deszcz - wałowanie może miałoby sens. Może ?!
Teraz jest albo susza, albo ulewy.
Na wschody nie narzekam. Bronowanie upraw po wschodach w fazie krzewienia z powodu ulewy - robiłem kilka razy. Mówię o jarych.
co myślicie o tym agregacie ??
http://www.allegro.pl/item500226735_agr … olski.html
z ceny ok 300 zł by zbił akurat na transport bo mam ok 300 km. Jak się dodzwonię to na jutro się umawiam na oglądanie. Trzeba by tylko dorobić przedni wałek lub włókę.
Wart ceny ??
poszukaj czegoś tańszego. za te pieniądze to on do wiosny na allegro będzie wisiał
Za 3tyś można się zastanowić.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 11 12 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Różne inne ciekawe
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo