Odp: Wiosna 2015
Nie płakać.
Kiedy uczyć się trzeba było, to się nie chciało. Dziewczyny, imprezy, wino marki wino itp.
Teraz morda w kubeł i zapier...ać !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie płakać.
Kiedy uczyć się trzeba było, to się nie chciało. Dziewczyny, imprezy, wino marki wino itp.
Teraz morda w kubeł i zapier...ać !
Zdołało do około 5-7l. Lepsze to niż nic
20 min wystarczyło - od kilku lub nawet kilkunastu lat nie widziałem takiej nawałnicy. Gwałtownie przyszła i jeszcze szybciej poszła. To było coś więcej jak oberwanie chmury.
Nie żebym się chwalił ale od jakiś 20 minut pada deszcz cieszę się jak dziecko
a u mnie tylko żaby rechoczą w stawie
A u mnie znowu nic nie padało, a od rana piekarnik
U mnie też nic nie spadło. Już zaczyna podsychać, jednak od wiosny było wilgoci sporo. Wczoraj brałem ziemię na próby glebowe to poniżej 10-15cm ziemia wilgotna. Zaciekawiło mnie też to,że miejscami nie mogłem wsadzić w ziemię tego próbnika głębiej niż 15cm,a obok jedną ręką mogłem wsadzić na 35cm..
Mi spadło całe 5l. Lepsze to niż nic. Słońce nie pali więc trochę w glebę wejdzie....
Wczoraj w nocy padało i z rana troszkę ale znowu upał taki i duszno że usiedziec się nie da może jakiś deszcz na wieczór przyniesie
U mnie przez trzy dni spadło jakieś 30l/m jest już nieźle powoli wszystko odżywa
a u mnie pustynia, jak tak dalej bedzie to nie bedzie co kosic, wszystko usycha. Nawet kropli a 20 km dalej pada co i raz...
Paweł ale te 20 km to w drugą stronę, bo u mnie też nie pada. Parę razy trochę popadało w Ciechanowie i okolicach w kierunku na Grudusk. Na Twoich glinach też usycha ?
Właśnie skończyłem belowac 1 pokos. Wyszło 156 bel, więc nie jest tak źle.. Teraz co zbelowalem bagno i normalnie jumzem dałem radę zrobić a w tamtym roku forsz topil się..
Z ilu ha?
Jednym słowem masakra od ponad tygodnia ani kropli.... wszystko schnie , zyta juz białe się robią..
susza na całego u mnie też podpaliło zboża , do tyłka . z tą fabryką pod gołym niebem ,! a kontrakty podpisane a trąbią w tv że ceny ruszą do góry .zawsze coś.
http://iung.pl/index.php?option=com_con … aport-nr-2
Chyba przejrzeli na oczy .
Z ilu ha?
Coś kolo 21ha
wychodzi coś koło 7,5/ha.
U mnie z traw sianych w ubiegłym roku 14,5/ha a ze starych łąk 8,5/ha. Różnica kolosalna.
Jak podsiać bez siewnika do darni łąki? Mam sporo ląk torfowych co zawsze były bagnem że dopiero w lipcu/sierpniu można było wjechać. Wyczyścili rowy, woda zeszła i trawa ginie...
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo