Odp: MTZ skrzynia biegów
wiecie coś o womie w mtz 82? bo mi sie ślizga i rozłącza,ponoć podciąga sie jakies taśmy tylko gdzie?,czy trzeba go rozpoławiać? KTO POMOŻE Z GÓRY DZIĘKUJE.
+7/-0
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ skrzynia biegów
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wiecie coś o womie w mtz 82? bo mi sie ślizga i rozłącza,ponoć podciąga sie jakies taśmy tylko gdzie?,czy trzeba go rozpoławiać? KTO POMOŻE Z GÓRY DZIĘKUJE.
nic nie trzeba rozpoławiać patrzac od tyłu ppod siłownikiem od podnoszenia masz pokrywkę albo taki mechanizm przykręcany na parę śróbek chyba na 13 kluczyk trzeba to odkręcić i pod spodem są śruby od naciągu taśm prosta robota ...
tak jak napisał wojtas idealnie ujęte dobierasz się z tyłu do takiej małej klapki i tam napinasz taśmy tylko nie mocno bo za szybko się skończą
dziękuje wam panowie,tylko trzeba będzie zbiorniki zwalić i siłownik.poza tym chyba kończy mi sie atak w moście bo rechocze jak kierat.
Nie trzeba nic zwalać do podkręcenia taśm, wystarczy wyjąć sworzeń siłownika i dojście do okienka jest. Miałem w tym tygodniu swojego w proszku, skrzynia, reduktor, cały wom przejrzany bo stukał na 1000 obrotów, wymieniona końcówka frezowana i wałek w której siedzi, 5 łożysk od womu. Przy okazji łożysko oporowe, tarcza sprzęgłowa i jeszcze coś tam drobnego. Koszt części 1200 zł + 1200 mechanik.
W mtzecie lubi się luzować nakrętka ataku w porę nie dokręcona potrafi narozrabiać, ja mam dorobioną masywniejszą, 19 lat od kapitalnego remontu skrzyni i nie puściła.
No mnie też czeka podkręcenie naciągu taśm, nigdy tego jeszcze nie robiłem. Jedynie prolem z tym jest jak rozwalam gnój bo jak pełno jest naładowane na wałki to ma ciężko ruszyć. W bronie wahadłowej daję radę
tak jak pisał androl nie musisz rozkręcać żadnych zbiorników tylko wyjąć wałek i tam jest taki dekielek ja to robiłem jakiś czas temu dla znajomego w belarusie 952 tylko tam trochę więcej gimnastyki a w mtz 82 jest łatwe dojście mam aktualnie takiego na podwórku to jak oglądałem to jest sporo łatwiej niż w belarusie i w belarusie są jak dobrze pamiętam takie motylki do podkręcania
Jeżeli to takie banalne,to zaczynam podziwiac prostotę tego ciagnika,bo jest nawet mozliwe zrobienie hamulców bez ściagania kół.
ten ciągnik jest prosty jak cep ... własnie zapomniałem dodac że trzeba odczepić siłownik od podnośnika i podwiesić go i jest dostęp jak ta lala ) proste a zarazem genialne
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » MTZ skrzynia biegów
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo