441

Odp: Wiosna 2015

Oglądałem właśnie relacje z OSa w okolicach mikołajek. Pola wyglądają nie ciekawie z helikoptera widać "pięknie"

442

36 stopni w cieniu . popaduje na około ale nie u mnie,

Leszek   dla kolegów'

443

Wczoraj 34 w cieniu dzisiaj 36, o 2 w nocy ojciec zrobił pobudkę bo idzie burza, wyskoczyliśmy pozamykać okna pozabezpieczać żeby nic nie wywiało, pobłyskało się do 5 godziny spadły 3 krople na krzyż i tyle

444

No goraco jak licho,a tu było jeszcze sianie gryki dzisiaj, http://zapodaj.net/0523c7be0049b.jpg.html

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

445

To jest siewnik Tive? Jak to sie spawuje? wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

446 Ostatnio edytowany przez forszaj303 marek (2015-07-05 16:12:56)

vaderstad rapid 300s i sprawuje sie bardzo dobrze wink ,tylko komputer wywaliłem i mam podłączona hydraulike bezposrednio.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

447

No to spoko a ile mozesz na jednym zbiorniku zasiac i jak forsz z tym radzi? wink

+33 / -0 (chyba wink)

448

gdzieś koło 10 ha sie machnie,a forsz radzi sobie dobrze tylko jak jest mokro to niezabardzo bo bliżniaki by sie przydały do niego,musze zrobić 3 sekcje w rozdzielaczu w 323 to on moze bedzie ciągał,może bedzie jeszcze lepiej szedł bo ma wyższe koła, ale jest dobrze bo kultywator  można regulować płycej, głebiej i daje rade spokojnie wink

+7/-0

449

Fajny sprzet ale drogi troszke i jak dla mnie bylo by przesada na 30ha wink zebym mial z 60 to moze wink

+33 / -0 (chyba wink)

450

no ja własnie mam 60 to widzisz i ciagnik mógłby byc lepszy wink

+7/-0

451

Jak dla mnie forsz pasuje do siewu bo sianie szybko idzie nawet jak by i takim zestawem jak twoj a on by szedl jak burza u mnie.na tych piaskach... bardziej bym wolal do orki cos lepszego niz forsz wink

+33 / -0 (chyba wink)

452

może niedługo wezme nowego mtz-ta 120 km na młodego rolnika,to zobacze jak to bedzie szło.

+7/-0

453

MTZ czemu nie aby, byl najlepiej ze skrzynia.24/12.. Ja tez czycham na mnlodego rolnika ale caly czas nic... sad

+33 / -0 (chyba wink)

454

podobno na pomożu leje, a u mnie nadzieja na deszcz dopiero we srode, w sasiednich wioskach ziemniaki juz usychaja... Ja byłem wczoraj zobaczyc groszek to żal nie wiem czy na koszty będzie...

Rolnik z powołania:-)

455

lało...... całe 5 litrów spadło...
Najważniejsze że się ochłodziło

456

3 litry dobre i to może coś jeszcze doleje

Leszek   dla kolegów'

457

Powiadasz na pomożu.... Możu tak a możu nie. Przechodzą takie lokalne deszczyki. Wczoraj w linii prostej jakieś 30km ode mnie oberwanie chmury. U mniecw nocy jakieś 1-2mm...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

458

No na południe od Ciebie wczoraj dało...

459

u mnie troszkę pokropiło nad ranem tak może z godzina lub ciut więcej takiego deszczyku

Nie ma to jak FORTSCHRITT

460

Dwie godzinki temu był u mnie oprysk tak z 300l/ha kukurydza liście zwinęła w trąbkę sad