Odp: Wiosna 2015
dobre i kilka l/m cieszcie sie z tego
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dobre i kilka l/m cieszcie sie z tego
Po południu spadło 10l/m2 ładnego deszczu w dwóch dawkach może trochę podratuje łąki .
u mnie spadł deszcz.... nie deszczem tego nie nazwie bo to było 0,5l/m ale groszek odrazu zielony sie zrobił, więć jest sens podlewania nawet w niewielkich dawkach wody
No i u mnie lało, całe 15minut.... Szału nie zrobiło a ładnie zapowiadało się.
Ja w nocy kosiłem i grabiłem jęczmień teraz spadam owijać bo suuszy ! Głód !
Scorpio bedziesz mial paszy na zime?
dupa znowu suszy 32 stopnie w cieniu.
Patrząc na prognozowaną ilość opadów na najbliższe 2 tyg, może nic nie spaść. Kukurydze w okolicy słabo rosły ale jakoś się trzymały, obecnie nawet te najładniejsze usychają na zielono.
Pawel21990 Twoi koledzy własnie koszą koło mnie jęczmień ozimy, według mnie parę dni za wcześnie. Chyba że BS rotorowy lepiej sobie radzi z ośćmi.
u mnie 30 w cieniu
dzisiaj o 3 w nocy przeszła burza, padało prawie 2 godz, spadło 15 l także qq, buraki, łąki uratowane. przynajmniej na tydzień
u mnie w nocy spadło 7l dobre i to bo już była tragedia
23 litry na metr oj dawało .ale bez strat.
U mnie w nocy przeszły dwie burze każda po jednym grzmocie. Na świeżo przerytej działce przemiękło na 1,5-2 cm w zbożu i rzepaku może 0,5 cm. Kukurydze jednak rozwinęły na razie liście.
a u mnie jak ks kropidłem, a takie ładne chmury na radarach były i poszly bokiem.. . http://www.pogodynka.pl/radary
teraz u mnie oberwanie chmury
Patrząc na prognozowaną ilość opadów na najbliższe 2 tyg, może nic nie spaść. Kukurydze w okolicy słabo rosły ale jakoś się trzymały, obecnie nawet te najładniejsze usychają na zielono.
Pawel21990 Twoi koledzy własnie koszą koło mnie jęczmień ozimy, według mnie parę dni za wcześnie. Chyba że BS rotorowy lepiej sobie radzi z ośćmi.
Miałem podjechać do nich ale nie miałem czasu... I u mnie pokropiło ale już się kurzy
spadło u mnie ok 5l dobre i to moze jeszcze popada
Deszczy juz pada pare dni i bardzo fajnoe, moze podratuje zboza a zwlaszcza kukurydze teraz taka ulewa byla i robilismy pastuch dla krow z tata i slyszymy ze straszny szum idzie od sasiadow, pewnie niezla fala idzie deszczu.. wracamy do domu a tu sloneczko ladne wyszlo a tu sasiadka dzwoni dach im zdjelo z stodololy i zeby pomoc przyjechac.. Ten szum to byla jakas trąba i od jeziora poszla do nich i stodolka rozwalona, blacha w 100m porozwalana, jedna nawet wbita na drzewie 3m w gorze... i jeszcze pare uszczerbek zrobila juz zaczynalo podnosic.blache na garazu... Eh to jest zywiol...
A tu tylko chmury...
od rana 20 litrów na metr .
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo