Odp: Uszczelka pod głowicą
Według mnie to ma przedmuchy pod głowicą.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Uszczelka pod głowicą
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Według mnie to ma przedmuchy pod głowicą.
Pompa wodna jest ok. ma wszystkie łopatki pacząc przez otwór, dekielka z niej nie ściągają. jest tylko zakamieniała aż chropowata.
Jak sie tak interesujesz pompą wodną to sprawdź czy łopatki wentylatora są blokowane a najlepiej to zablokować je na stałe.
Pytam czy ma sprawną pompę, ponieważ pisał że jak włączy dmuchawę ogrzewania to na początku leci mu ciepłe powietrze, a później zimne. Czyli albo ma tonę kamienia w całym układzie chłodzenia, albo pompa miele wodę a nie pompuje.
Może kup sobie ciągnik chłodzony powietrzem, nie będziesz miał takich problemów
Jeszcze jedno, pasek klinowy masz dobry i naciągnięty ?
Rozebrałem pompę wodną wirnik wygląda jak sito. stoją na allegro muszę zamówić, facet ściąga z Węgier jak myślicie warte coś?
Nie możesz zadzwonić do pantery albo PiotraK ? Będziesz miał pewnie szybciej, możliwe że taniej i jak coś nie tak, to łatwiej CI będzie reklamować
http://img135.imageshack.us/img135/9017 … bk7.th.jpg
Tak wyglądały tłoki po rozebraniu silnika. Co mogło być przyczyną????
Za ciężką nogę masz.
a jak wygladaja tuleje ?? jak taki zmęczony ten tłok??
Tuleje tez porysowane ale to wina pompy wodnej brak obiegu i chłodzenia.U kogo mogę kupić tanie zestawy i pompę wodną jak możecie podacie numer tel.
Czesiu, za tanie pieniądze psy mięso jedzą.
Szukaj dobrych. Jak będą dobre i tanie to super - co się prawie nie zdarza. Wiem kto ma dobre, czyli oryginalne niemieckie części. PiotrK. Byłem widziałem.
No i się stało dziś podczas zasiewów padła uszczelka pod głowica a już myślałem że obejdzie się bez napraw ale to do zrobienia jest w poniedziałek
marcinie a czy mógłbyś zrobić zdjęcia przy demontażu czyli zaraz po podniesieniu głowicy?
Właśnie o to chodzi że nie mogę zrobić zdajecia bo aparat zepsuty ale jest ten przedmuch od strony zbiornika czyli na pierwszym ciekawo od czego głowice robione wydaje mi się że to za słabo dokręcona szpilka i to może być przycza
właśnie gdyby było foto to można by było skonfrontować opinie na ten temat i znależć jakąś receptę na przyszłość...
u mie też leciały te uszczelki głowice robione dobrzedokręcone i wydmuchiwało a przyczyna była po stronie półbloczy wymieniłem i problem znikną
Nie raz nie wystarczy już tylko splanować głowice, trzeba też planować blok, a w forszajku jest ten plus, że nie trzeba targać całego silnika do szlifierza Warto też użyć klucza dynamometrycznego do prawidłowego dokręcenia śrub, oraz dokręcać śruby we właściwej kolejności, to jest bardzo ważny szczegół
Tatku, wiem z pewnego źródła, że planowanie bloczków, owszem czasem się zdarza bo trzeba, ale bardzo rzadko. Co do głowic - jak najbardziej - jak nie splanujesz to tylko strata czasu i pieniędzy. Warto też zlecić sprawdzenie pod kątem szczelności.
koledzy wywaliło mi uszczelke pod głowicą(pierwszą od hłodnicy), wymieniłem splanowałem głowice (obydwie) złożyłem. Ciągnik poszedł w pługi, wydmuchało uszczelke z pod drugiej głowicy (tej ktura wcześniej była dobra), myślałem że to przez pośpiech... zapomiałem dociągnąć, więc znowu rozebrałem, złożyłem, odpaliłem, pohodził 30 min. na wolnych obrotach i znowu to samo. Myśle że głowica nie zdążyła sie poluzować. Więc czemu znowu wysadziło ??
Strony Poprzednia 1 … 12 13 14 15 16 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Uszczelka pod głowicą
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo