61

Odp: Żniwa 2015

U nas właśnie Niemiec położył pierwsze 30 h pszenicy wszystko szło przez szarpacz normalnie drogi krajowej nie było widać jedna wielka łuna kurzu, ale sprzęt pierwsza klasa NH + DF kosiły a same DF odwoziły jeden DF z przyczepa przeładunkową za nimi podążał pięknie to wyglądało.

62 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2015-07-20 22:56:08)

u nas dopiero niesmało w rzepaki wjezdzaja, mi jeszcze zostało 15 ha, mam nadziejec ze do 15tej   poskładam kombajn.

mdw

63

nie padało wczoraj?

64

Krzysiek dziś około 6 trochę pokropiło oni wczoraj zaczynali o 15 po 21 już maszyny składali większą część roboty robi NH kosa 9 metrów DF starego nie udało im się sprzedać więc pomaga trochę
http://olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-de … b98ab3042f

65

Sąsiad wczoraj wjechał w pszenicę, my wieczorem w pszenżyto a reszta czeka

66

U nas gdyby nie niedzielny deszcz to bym dzisiaj pszenżyto mucił

67

Witam,a ja już jęczmień u siebie zacząłem smile

68

Popek45cola napisał/a:

Witam,a ja już jęczmień u siebie zacząłem smile

jaki ?

69

ozimy jak narazie, susza, zaledwie 2t z ha

70

Popek a to ty przypadkiem się nie ciołeś https://m.youtube.com/watch?v=X3JWnM9XJ44
:-)
A tak serio to profil uzupełnień to będzie wiadome gdzie ta susza.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

Nie!!! ten jest prawdziwy,nie żaden podrabianiec, big_smile . To gdzie ty mieszkasz,słyszałem że w zach pomorskim.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

72

tak już profil uzupełniny smile

Nie mów że ty mieszkasz tak blisko mnie smile  To jest to gwiazdowo koło Sławna?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

74

Tak

75

To ja z tych okolic ma fastraca ,z dużego gospodarstwa co właścicielem jest niemiec .

Koseś ,pewnie z ostrowca co? to z 20 km ode mnie.

+7/-0

77

No w ostrowcu jest niemiec i ma 8000 ha,ostatnio kupili kombajn new hollanda na gąsienicach
to heder z 15m czy nawet więcej. przyznam jedno, u nas jest więcej niemców niż polaków.

78

nie wiedziałem że polaki nie potrafią obrobić swojej ziemi smile

79

No to od niego kupiłem , ale tam u niego jest orlung że ho ho . Jak go brałem to tam było 1000szt. krów .

80

a u mnie pada , wieje i leje, czasem słoneczko zaświeci...