Odp: Żniwa 2015
A u mnie dopiero wyjechali rzepaki palić.... trochę jęczmienia poszło...
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2015
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A u mnie dopiero wyjechali rzepaki palić.... trochę jęczmienia poszło...
U mnie też przekropuje co chwilę. Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się wjechać i skosić suchy jęczmień. Rzepak może w przyszłym tygodniu.
a u mnie pada , wieje i leje, czasem słoneczko zaświeci...
jaki nick taka pogoda
Mojemu rzepakowi brakuje jeszcze kilka dni. Dziś jadąc do Ciechanowa przeżyłem szok, 5 km. ode mnie rzepaki wymłócone sobotnim gradem. Dobra pogoda tylko jutro później może być powtórka z minionej soboty i niedzieli.
Rzepaki skoszone 3.35\ha 8.8 wilgotności nie tak źle jak na ten rok
jeszcze mnóstwo rzepaków w polu ... stoi bo wszyscy w jęczmieniu jarym siedzą ... kolejka bagatela 27godzin do wysypania się mamy czas ))
20km odemnie już mają po żniwach rad w niedziele wykosił wszystko od rzepaków po kukurydze i tynki ze ścian ... masakra jakaś ...
widziałem te rzepaki wymłocone koło ciebie wczoraj, mi jeszcze 4 ha rzepaku zostalo ale musi odstac bo za surowa słoma, moze w piatek skoncze, tez mysle ze sredni plon bedzie 3 tonty z małym hakiem.
Ja dzisiaj wykosiłem jęczmień zimowy. Ostatni dzwonek na niego był, bo już sporo pospadało na ziemię. Żniwa u nas tez już ruszają ostro, rzepaków coraz mniej.
kochani ,u mnie nawet rzepak nie ruszony,ale co tu marudzić, na moją okolicę też przyjdzie czas...
U nas dopiero dziś ostro poszły jęczmienie...
W Zawałach 20 km od mnie tragedia, u mnie i w okolicy kilka drzew połamało ale było groźnie, dawno czegoś takiego nie było.
U mnie deszczowo, gdzies tam wykosili jęczmień, delikatnie próbują rzepaki, no ale nie ma jak bo po sloncu wraca deszcz i przymusowa przerwa. W nocy dolalo u mnie 20,5 litra
Niedziela - wlało około 20l, dziś rano dolało 10-12l. Jutro maxpolewać w sobotę i przyszły tydzień też przekropnie. Bizona remontuje pod chmurką, a co za tym idzie co chwilą pod dach bo pada, a nogi po kostki w błocie....
u mnie dziś 28mm wody, a od połowy kwietnia spadło do wczoraj 110mm.
Ja tez bajzola remontuje pod chmurka to dzis przerwa ale zaraz ide na wierzch przykrecac podjanik zbozowy do tej mendy A zniwa ooo 2/3tyg jeszcze czekania..
U mnie totalna suszara trawa schnie w oczach .Żniwa w połowie .
Dziś 25 l a w niedzielą 18 l siana nie idzie zebrać a co dopiero zacząć żniwa .
u mnie w nocy w miare spokojnie 30litrów.rzepakowe zniwa po niedzieli
w moich stronach we wtorek już zniknął rzepak do soboty będzie po jęczmieniu jarym i pszenicy zostanie tylko ta póżna po burakach i kukurydzy,
W niedzielą 20l dziś 20l ....
a mnie zaczeło zalewać.ale jęczmień skoszony.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2015
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo