Odp: Rozrusznik
Marian musisz zeszlifować w miejscu obejm i z powodzeniem zrobisz to szlifierką,podobnie jak "łeb" mogłeś zjechać na szlifierce
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Rozrusznik
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Marian musisz zeszlifować w miejscu obejm i z powodzeniem zrobisz to szlifierką,podobnie jak "łeb" mogłeś zjechać na szlifierce
ile trzeba przybrać na tych obejmach? zrobie na tokarni będzie jak trzeba
Nie polecam na tokarni bo tokarnią dbjedziesz wokoło i osłabisz a szlifierką tylko w miejscach obejm. Nic się nie martw tylko skrob i to ostro do womiaru oryginału.Z tego co pamiętam lekko zjedziesz śrubę od uzwojenia ale to nie kłopot ani wada.Ważne by dobrze i prosto osadzić.
Marian dziwne miałem dwa i każdy pasował na obejmy jeden jeszcze jest widocznie były różne typy
ten mój 24v i 6 kw
a wiec dziś odebrałem znow rozrusznik stoczony na uchytu do przykręcenia pasuje zakładam podlaczam kable - i co -dup.-nie gada -myslalem ze mnie szlak trafi jutro zabieram go do elektryka a jak będzie zepsuty to montuje stary spowrotem Petia a ty swojego za ile cenisz w razie czego?
Panowie ma ktoś na zbyciu główkę do rozrusznika z elektromagnesem?
główkę jako zębatkę czy obudowę?
obudowę. a może stary komuś miejsce zawala?
historia nadaje się do "ręce opadają"; zamówiłem regenerowany rozrusznik. Kurier przywozi nowy, stary zabiera a ja szczęśliwy. robimy z ojcem próbę na sucho - mało nami nie zakęciło, myślimy: ale szaleniec. Z uwagi na późną porę montaż przesunął sie na następny dzień. Montuje ojciec, ja w robocie. Dzwonię koło południa i sie pytam co i jak: a on na to - rakieta. Myślę sobie no to fajnie. Po kliku godzinach dzwoni ojciec do mnie i mówi: rakieta się skończyła. i tak to "nastał koniec na samym początku" jak mawiają ludzie z za buga.
A co uszkodziło Ci się tam? Ja w sumie samą główkę miałbym bo kupiłem drugi kompletny. Musiałem zmienić, bo u mnie już zębatka wyjedzona i elektrowłącznik ducha wyzionął. Obejrzę jak wygląda i dam znać jutro.
ma ktoś albo wie gdzie można kupić ten stycznik miedziany http://zapodaj.net/fc112dadc4ca5.jpg.html
Padla cewka w Forszu w rozruszniku. Poszedl tata do sasiada i patrze niesie.rozrusznik niby od jelcza. Jest na nim 24v 2,9kw.. Jest on.praktycznie nowy wszystko sprawne. Nie bedzie on za slaby jesli tylko ma 2,9kw?
Chyba 2,4 jest w MF 255....
Wydaje mi się że oryginał ma chyba 5 kw, ale nie jestem pewien
Panowie.. Padł mi wirnik w rozruszniku od forsz 323 typ rozrusznika R18, a nie chcę zakładać nowych tematów itp .. Dokładniej to wyjarało komutator ..I teraz nie wiem czy brać regenerowany rozrusznik i dać stary (420zł plus wysyłki 40zł) czy wirnik z Pankowa około 320zł plus wysyłka no i nowe szczotki 40zł (jak są padnięte zwoje na stojanie to może być lipa a są zaizolowane to nie widać) Czy brać nowy około 800zł wzmacniany 5,4kw z Pankowa..
A może ktoś ma padnięty rozrusznik wyżej wymieniony z dobrym wirnikiem i odpali mi ten wirnik za przysłowiowego litra czy cuś..
Proszę o jak najszybszą odpowiedź na priv czy na forum (będę śledził temat). Jutro bym chciał podjąć decyzję ewentualnie mogę poczekać do niedzieli...
brałem u nich alternator i rozrusznik , było ok.http://allegro.pl/rozrusznik-fortschritt-deutz-jcb-2vd-4vd-ifa-ofron-i5055193507.html
Oglądałem tą stronkę gość ma 100% prawie pozytywów, ale wolałbym zachować stary rozrusznik na części , regeneracja to taka ostateczność tym bardziej że wydaje mi się że ten mój M18 to chyba raczej nie jest mocna wersja ... Coś wydaje mi się że ma chyba 4kw tylko ..Bez zdawania starego to koszt około 570zł ..Jak by ktoś miał wirnik w dobrym stanie do opchnięcia to by było najlepsze rozwiązanie ..Tym bardziej że nie widzę tam zbytnich zużyć po za szczotkami i tym komutatorem na wirniku, którego no nie da się już przeszlifować,przetoczyć.. Boję się że po roku 2 padnie ten regenerowany też.. Bo w chłodne dni to trzeba nim troszkę pokręcić..
Też od nich brałem. Pisałem już. Mało mi silnika z ramy nie wyrwało takiego ma kopa!!
I nie wiem który to R18. Ja wkazdym razie miałem ten nowszy tj taki jak na tej aukcji ale zażyczyłem sobie stary typ chłop był zdziwiony. Ale ja nie żałuje. Są równie mocne i mniej awaryjne! Tych nowszych od 2000r przez ręce przeszło mi z 4 szt (kombajn i ciągnik)
Wreszczie do ciągnika dostałem stary i potem do kombajnu zamówiłem już świadomie stary i koniec problemów.
Stary szybciej kręci, mam jeden i drugi.
A stary to jaki typ tego rozrusznika. Ciekawe czy sie zgodzi na stary jak zdam nowy typ.
Mam takie http://allegro.pl/rozrusznik-fortschrit … 06219.html pierwszy od 6 lat nigdy nie zawiódł i starego nie musisz zdawać jak zajrzysz do środka co całkiem inna budowa jego.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Rozrusznik
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo