861

Odp: Kukurydza Na Ziarno

deszczu..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! schnie w oczach,

Leszek   dla kolegów'

862

bylem wczoraj w lubuskiem, i tak wyglądają lepiej jak u nas.

mdw

863

Moja tak zwinęła liście że wygląda jak by ją ktoś naostrzył ,takie szpice ostre . Już od dołu po dwa liście totalnie suche , nie wiem czy z kiszonkową będzie czekać na twardą kolbę bi łodygi już wtedy nie będzie .

864

Nie ma co czekac, bo jak kolba bedzie dobra a reszta bedzie proch i nie da rady sie ugniesc. Ja bede polowal w pogode deszczowa i wtedy kosic, bedzie troche lepiej ugiesc..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

865

U nas w sąsiedniej wiosce jak spadł grad to czegoś takiego nie widziałem kukurydza dziurawa i połamana w mak!!!!

866

U nas już kukurydze tną na kiszonki bo tak zeschnięte są....

867

koledzy w czwartek moja kuku miała ok 30% wilgotnosci teraz spadło ok 20mm deszczu, na kiedy dojdzie do koszenia? ja mam pierwszy rok i nie wiem jak to dosycha

Rolnik z powołania:-)

868

U nas już qq na nasienie mucą . po 25-28 % wilgotności ma

869

Kamil a orientujesz się jakie plony? Z moją myślałem że bedzie masakra ale nie jest najgorzej. Jak ktoś jechał krajową 10 na Piłę to widział co jest u stokłosy, pięknie żółciutka kukurydza i tak już od ponad miesiąca, nie wiem co tam nakoszą. Na koniec tygodnia planuję mieć gotowy kombajn i robić już pierwsze próby, dużo tego na pewno nie będzie ale cóż...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

870

słabo kuku u mnie wygląda jutro szacują na susze ale tak dziś pochodziłem po polach to 60% tego co w tamtym roku . na słabych ziemiach to same badyle z imitacją kolby ,porażka .i do tego podpisany słaby kontrakt , jak będę miał protokół suszowy to spróbuję negocjować  ilość dostawy ale raczej bez skutku , i jeszcze dziki zaczynają. pięknie jest.

Leszek   dla kolegów'

871

U nas agrolok za mokrą proponuje 530 a sucha 710

E 516 na części
Telefon 695 076 269

872

ci co kosili w naszej okolicy  to z bólem serca stwierdzali 5-6t mokrej z ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

873

jak tyle dostane t będzie jeszcze bardzo dobrze, rok temu miałem takie plony i trza było jakoś żyć tak że jakoś to będzie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

874

W piątek gadałem z typem z Ziębic i jemu sypała mokra 2-4 t/ha, a ma sąsiadów co na lekkich glebach mulczują bo szkoda kombajnu.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

875

W sobote wjechalem na próbę. Nakosilem z 4 tony i urwal mi się walek. Z tego co widze to szalu z wydajnoscią nie będzie. U mnie i tak chyba w większości nie bedzie katastrofy. Tylko tej ceny niema takiej fajnej. Polskie mlyny proponuja 440 netto.

876

Ja na czwartek mam zamówionego JD i wanny zobaczymy co z tego będzie.

877

Jak dostane 3 tony już na sucho to będe na 0 smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

878

Mokra od 3-5 ton. Masakra, a jak stało na pniu to była jedna z najlepszych w okolicy , a te co słabo wyglądaj to nie wiem czy 2 t dadzą .... nie jeden straci na tym. ja na szczęście nie mam ani ha qq i forsza nie podpinam do przystawki

879

Bywa i bywało że rzekomo ładne kolby po odsłonięciu listków okazywały się kikutami z 1/3 ziaren, susza !

880

U mnie też dramat. myślałem że te co ładnie wyglądają z 8 ton dadzą a tu o takim wyniku należy zapomnieć. Ukosiłem dziś ze 3 ha i nie wiem czy 13 ton będzie.