Odp: GG FORUMOWE
Karol to że ma 4-5 kolby to akurat bym się z tego nie cieszył...
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 205 206 207 208 209 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karol to że ma 4-5 kolby to akurat bym się z tego nie cieszył...
Lechu a tak dokladniej? O co chodzi bo tak wlasciwie dziwne to to zjawisko..
bo tak czasami kukurydza ma że jej cos odbije i wywali więcej jak 2 kolby i żaden specjalista do końca tęż nie powie dla czego ??? ale jedno jest pewne plonu ziarna z takiej rozbudowanej kukurydzy to nie bedzie .taką tylko w silos .
Ostanio słyszłem jakiegoś fachowca w TV mówił o tym jako konsekwencji przeiegu pogody...
Ale wkażdym razie g.... z tego będzie....
moja ma po 2 duze kolby, ale wczesniej troche sie krzewiła nie wiadomo dlaczego
Lechu a tak dokladniej? O co chodzi bo tak wlasciwie dziwne to to zjawisko..
To chyba jak odmłódki.
Chcę sobie zasiać nasionek czosnku jesienią. ( wiosenny siew nie wypalił) Nie chciałbym pryskać niczym na chwasty. A kupić za to porządnej ziemi ogrodniczej i przysypać nią przysypać nasionka. Pytanie do was. Jaką grubość powinna mieć warstwa tej ziemi żeby nie wyłaziły popularne chwasty takie jak chabry, przytulia, żółtlica i rumiany....
A jak głęboko siejesz je? W holandii jak sadzilismy tulipany to na spód w skrzynki szła ziemia, na nią sadzonki i lekko je wciskaliśmy i to wszystko przysypane żwirem. W czosnku zdało by to egzamin czy nie bardzo?
To cebula i to cebula....
Cześć Panowie dawno mnie nie było co słychać?
Słyszeliście że nie będzie dopłat do wysokobiałkowych wcale? Bo dupki za późno wysłali papiery do brukseli..... Coś tam się jeszcze odwołują....
no to zaje...... to sie nazywa polska jak Ty sie spóźnisz dzien to masz przekichane, a jak urzednik to mu chyba nawet po premi nie poleca. ktos powinien za to ponieść poważne konsekwencje
zajrzyjcie na dół do wątku o facelii!!
Bede skladal wniosek na Mlodego Rolnika i mysle zeby w biznesplanie wstawic rozrzutnik nowy 6-8t do 60tys.. Jakiego polecacie? Poprotstu cos z tanszych Sipma Ursus Metal Fach Igamet czy jakie inne cudo... I mysle tez nad Silosem jakims najlepiej 60-70t do zboza.. Co wybrac Panowie?
silos... plany zezwolenia, lepiej nie pchaj sie w takie cos bo urzedasy beda ci zycie umilac lepiej maszyny lub ziemia szybciej i łatwiej rozliczysz. ale jak chcesz silos to mam wilkler i nie narzekam
Oczywiscie ze wszystko by bylo za zezwoleniem bo tak czy siak trzeba by bylo nawet jak i bez MR patrze tak zeby miec jak najwiecej pkt...
silos ... to lepiej jak masz miejsce buduj hale jako magazyn ... lepsze i praktyczniejsze ...
Brak miejsca a wolalbym hale...
Bede skladal wniosek na Mlodego Rolnika i mysle zeby w biznesplanie wstawic rozrzutnik nowy 6-8t do 60tys.. Jakiego polecacie? Poprotstu cos z tanszych Sipma Ursus Metal Fach Igamet czy jakie inne cudo... I mysle tez nad Silosem jakims najlepiej 60-70t do zboza.. Co wybrac Panowie?
Kuzyn ma tytana z uni i dosyc to chodzi, rozrzut talerzowy do wapna, gnoju i pulpy, jak na polski produkt rewelacja, tysiace ton przezuca nim rocznie.
Czy w naszym pięknym kraju są miejsca gdzie zanosi się na grzyby ? Mówię o kapeluszowych, jadalnych. Jakby co, proszę o informacje.
Strony Poprzednia 1 … 205 206 207 208 209 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo