Odp: JUMZ 6M / Białoruśka rolnicza, budowlana - różne wersje.
Nie wiem czy zmieści się, choć można przerobić. Ja chciałem na taką zmienić, jednak musiałbym przewody zmieniac, bo są inne króćce, i darowałem. Oryginalna mi w zupełności wystarcz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » JUMZ 6M / Białoruśka rolnicza, budowlana - różne wersje.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie wiem czy zmieści się, choć można przerobić. Ja chciałem na taką zmienić, jednak musiałbym przewody zmieniac, bo są inne króćce, i darowałem. Oryginalna mi w zupełności wystarcz.
No ja też nie wiem ale no juz moja to się wyrobiła trochę i czas na zmianę
Chodzi o ta pompe przy silniku? Mamy zamontowana 48 ale w 100% nie jestem ale na pewno jest o wiekszej wydajnosci niz oryginalna. Przyczepe podnosi na minimalnych obrotach szybciej niz forsh
Tak tak przy silniku
U mnie siedzi 32 płaska i chyba taka była od zawsze i wydajność ma wystarczającą .
Rozbieram wlasnie silnik.. Zaczelo cos stukac na jednym tloku jak by cos wpadlo i walilo w niego. Zaraz pojde miske zwalic i zobacze co na dole jest. Jak myslicie co to moglo byc? Juz gora prawie rozkrecona tylko zostalo glowice wyciagnac.. Ciekawostka... koniki byly mocniej dokrecone niz glowica Moze ktos sie podzielic doswiadczeniami co do silnika ?
karol a w czym tan silnik robisz
No jak w tym Temacie napisałem to myślałem że będzie wiadomo że to Jumzik Więc to jest Jumz wersja Rolnicza z 89r w dużej kabinie Na liczniku ok 2300mtg
aa no tak sorry nie skapłem sie
Luz na sworzniu tłoka lub na stopie korbowodu?
Gorzej Panowie Gorzej... Wał Pękł Cóż począć ?? Nowy Wał i robić kapitalny remont ? Drugi Silnik ? A może z MTZ 82 Pasuje do Jumza ? Eh
pospawaj
drugi wał tylko daj blok do osiowania bo pekniety wał mógł coś skrzywiść
Blok nie tylko do osiowania ale i tez do spawania bo stara dziura sie rozlazi zaklejona... wiec nie wiaadomo.co i jak teraz robic
a drugi silnik to jakie koszta?
Zalezy, niby po kapitalnym 3,5tys drugi 5,5tys...Bede patrzyl na litwie cos moze jest
lepiej poszukaj drugi silnik
Panowie wpadł mi taki pomysł. Potrzebuje ładowacz chwytakowy do załadunku obornika, czasami jakaś ziemia itp. ale także ładowacza czołowego do balotów, wapna i innych rzeczy. I tak sobie pomyślałem o białoruśce rolniczej jakby z tyłu mieć osprzęt a z przodu zamontować tura? Tylko do ciągania przyczep konieczne byłoby zwalenie tylnego osprzętu aby był zaczep. Jak długo schodzi z jego odłączeniem i czy jest możliwość ściągania go bez dużej ingerencji?
u mnie znajomy ma takową na sprzedaż cała za chyba 5 tyś stoi 20km od elblaga a 3 km ode mnie
Panowie wpadł mi taki pomysł. Potrzebuje ładowacz chwytakowy do załadunku obornika, czasami jakaś ziemia itp. ale także ładowacza czołowego do balotów, wapna i innych rzeczy. I tak sobie pomyślałem o białoruśce rolniczej jakby z tyłu mieć osprzęt a z przodu zamontować tura? Tylko do ciągania przyczep konieczne byłoby zwalenie tylnego osprzętu aby był zaczep. Jak długo schodzi z jego odłączeniem i czy jest możliwość ściągania go bez dużej ingerencji?
Zapomnij o tym że na każde zawołanie będziesz mógł sobie ściągnąć osprzęt.... Samemu to cały dzień prawie zdjąć, a założyć to już nawet nie wspominam......Zdejmowałem, to ani podejścia nie ma żeby szybko zrobić i trzeba dobrze podstawiać bo nie będziesz mieć jak podjechać.... Jeżeli już to próbować wiązać tylne ramie gdzieś przy drzewie i wypinać siłownik, ramiona i węże, byóoby lżej. Jednak to i tak pier**l,,,,,,ia
Pomysl dobry ladowacz tur + osprzet do kopania tylko jest kilka problemow
Po pierwsze- zeby zdemontowac osprzet do kopania to dzien roboty jak nic
Po drugie- koparka rolnicza gdy jest zlozona do transportu to łyzke masz nad silnikiem a lyzka zamykajaca jest sporo szersza od maski wiec tur sie nie zmiesci bo niby bys go zamontowal ald uzywal tylko wtedy gdy łyzke razem z calą wierzyczka i ramieniem przekrecisz do tyłu
To nie odnosi sie do koparki budowlanej
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » JUMZ 6M / Białoruśka rolnicza, budowlana - różne wersje.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo