121

Odp: JUMZ 6M / Białoruśka rolnicza, budowlana - różne wersje.

Nie wiem czy zmieści się, choć można przerobić. Ja chciałem na taką zmienić, jednak musiałbym przewody zmieniac, bo są inne króćce, i darowałem. Oryginalna mi w zupełności wystarcz.

122

No ja też nie wiem ale no juz moja to się wyrobiła trochę i czas na zmianę smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

123

Chodzi o ta pompe przy silniku? Mamy zamontowana 48 ale w 100% nie jestem ale na pewno jest o wiekszej wydajnosci niz oryginalna. Przyczepe podnosi na minimalnych obrotach szybciej niz forsh

124

Tak tak przy silniku wink

+33 / -0 (chyba wink)

125

U mnie siedzi 32 płaska i chyba taka była od zawsze i wydajność ma wystarczającą .

126

Rozbieram wlasnie silnik.. Zaczelo cos stukac na jednym tloku jak by cos wpadlo i walilo w niego. Zaraz pojde miske zwalic i zobacze co na dole jest. Jak myslicie co to moglo byc? Juz gora prawie rozkrecona tylko zostalo glowice wyciagnac.. Ciekawostka... koniki byly mocniej dokrecone niz glowica yikes Moze ktos sie podzielic doswiadczeniami  co do silnika ? smile

+33 / -0 (chyba wink)

127

karol a w czym tan silnik robisz

Nie ma to jak FORTSCHRITT

128

No jak w tym Temacie napisałem to myślałem że będzie wiadomo że to Jumzik smile Więc to jest Jumz wersja Rolnicza z 89r w dużej kabinie big_smile Na liczniku ok 2300mtg

+33 / -0 (chyba wink)

129

aa no tak sorry nie skapłem sie

130

Luz na sworzniu tłoka lub na stopie korbowodu?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

131

Gorzej Panowie Gorzej... Wał Pękł sad Cóż począć ?? Nowy Wał i robić kapitalny remont ? Drugi Silnik ? A może z MTZ 82 Pasuje do Jumza ? Eh sad

+33 / -0 (chyba wink)

132

pospawaj big_smile
drugi wał tylko daj blok do osiowania bo pekniety wał mógł coś skrzywiść

133

Blok nie tylko do osiowania ale i tez do spawania bo stara dziura sie rozlazi zaklejona... wiec nie wiaadomo.co i jak teraz robic smile

+33 / -0 (chyba wink)

134

a drugi silnik to jakie koszta?

135

Zalezy, niby po kapitalnym 3,5tys drugi 5,5tys...Bede patrzyl na litwie cos moze jest

+33 / -0 (chyba wink)

136

lepiej poszukaj drugi silnik

137

Panowie wpadł mi taki pomysł. Potrzebuje ładowacz chwytakowy do załadunku obornika, czasami jakaś ziemia itp. ale także ładowacza czołowego do balotów, wapna i innych rzeczy. I tak sobie pomyślałem o białoruśce rolniczej jakby z tyłu mieć osprzęt a z przodu zamontować tura? Tylko do ciągania przyczep konieczne byłoby zwalenie tylnego osprzętu aby był zaczep. Jak długo schodzi z jego odłączeniem i czy jest możliwość ściągania go bez dużej ingerencji?

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

138

u mnie znajomy ma takową na sprzedaż cała za chyba 5 tyś stoi 20km od elblaga a 3 km ode mnie

139

andre902 napisał/a:

Panowie wpadł mi taki pomysł. Potrzebuje ładowacz chwytakowy do załadunku obornika, czasami jakaś ziemia itp. ale także ładowacza czołowego do balotów, wapna i innych rzeczy. I tak sobie pomyślałem o białoruśce rolniczej jakby z tyłu mieć osprzęt a z przodu zamontować tura? Tylko do ciągania przyczep konieczne byłoby zwalenie tylnego osprzętu aby był zaczep. Jak długo schodzi z jego odłączeniem i czy jest możliwość ściągania go bez dużej ingerencji?

Zapomnij o tym że na każde zawołanie będziesz mógł sobie ściągnąć osprzęt.... Samemu to cały dzień prawie zdjąć, a założyć to już nawet nie wspominam......Zdejmowałem, to ani podejścia nie ma żeby szybko zrobić i trzeba dobrze podstawiać bo nie będziesz mieć jak podjechać.... Jeżeli już to próbować wiązać tylne ramie gdzieś przy drzewie i wypinać siłownik, ramiona i węże, byóoby lżej. Jednak to i tak pier**l,,,,,,ia

140

Pomysl dobry ladowacz tur + osprzet do kopania tylko jest kilka problemow
Po pierwsze- zeby zdemontowac osprzet do kopania to dzien roboty jak nic
Po drugie- koparka rolnicza gdy jest zlozona do transportu to łyzke masz nad silnikiem a lyzka zamykajaca jest sporo szersza od maski wiec tur sie nie zmiesci bo niby bys go zamontowal ald uzywal tylko wtedy gdy łyzke razem z calą wierzyczka i ramieniem przekrecisz do tyłu

To nie odnosi sie do koparki budowlanej